Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Crosby sa dočkal míľnika, ktorým napodobnil dve klubové ikony + video

Možno aj s prispením šťastia, ale kapitán Pittburghu Sidney Crosby sa dočkal. V nedeľnom zápase proti St. Louis konečne strelil svoj 400. gól v NHL, na ktorý čakal od konca januára. Pridal aj druhý a stal sa prvou hviezdou pri výhre 4:1.

Tridsaťročný center ukončil 10-zápasové strelecké suchoty trvajúce od 14. januára v 24. minúte, keď dostal puk za Jakea Allena a vyrovnal stav na 1:1. V predošlých 10 zápasoch s 399 gólmi na konte zaznamenal 13 asistencií a 29 striel na bránu. V nedeľu mu stačili tri strely na dva góly.

„Stále neviem, ako sa to podarilo. Trvalo to večnosť. Bolo to dlhých 10 zápasov, takže je pekné vidieť puk prejsť do brány,“ povedal spokojný Crosby, ktorého historický zápis videl naživo aj jeho otec. „Je pekné, že tu bol. Obetoval pre mňa tak veľa, aby som mohol hrať hokej. Je to niečo výnimočné.“

Článok pokračuje pod reklamou

Podľa trénera Mikea Sullivana nebol Crosbyho jubilejný gól šťastný, aj keď to tak mohlo na prvý pohľad vyzerať. „Bol to typický Crosbyho gól. Je taký dobrý hráč. Má vysokú hernú inteligenciu, a preto strieľa toľko gólov z bránkovej čiary. Nebola to náhoda, videl som to u neho už veľakrát.“

Rodák z Cole Harbour sa stal iba tretím hráčom so 400 gólmi v drese Penguins po Mariovi Lemieuxovi (690) a Jaromírovi Jágrovi (439). Túto métu pokoril ako 95. hráč v ligovej histórii, siedmy aktívny a 37. v 839. zápase kariéry alebo skôr. Je tiež štvrtým aktívnym hráčom so 400 gólmi i 400 asistenciami za jeden klub.

Crosby načal v súboji s Blues aj piatu stovku gólov, keď uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Po 57 dueloch sezóny má na konte 62 bodov (19+43), tretí najvyšší počet v tíme. V kariére už nazbieral 1 089 bodov, keď ku 401 gólom pridal 688 prihrávok v 839 zápasoch.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies