Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Traja Slováci vyhrali, Chára zbieral mínusky

V jedenástich sobotných zápasoch NHL nastúpili štyria Slováci. Traja z nich sa tešili z výhier, no ani jeden nebodoval. Dougie Hamilton strelil hetrik, Barry Trotz, Jevgenij Malkin i Patrick Kane dosiahli míľniky.

Coyotes natiahli víťaznú sériu výhrou nad Oilers

Antti Raanta urobil 39 zákrokov, aby so svojím prvým čistým kontom v sezóne a deviatym v kariére doviedol Arizonu k triumfu 1:0 nad Edmontonom, ktorým si posledný tím NHL predĺžil víťaznú sériu na štyri zápasy a priblížil sa k predposlednému Buffalu na rozdiel jedného bodu. Jediný gól zápasu strelil už vo štvrtej minúte Christian Dvorak. Cam Talbot inak zastavil 31 striel, vrátane štyroch z hokejky Richarda Pánika, ktorý sa vrátil do zostavy a bol najaktívnejším strelcom tímu. Na ľade strávil 14 a pol minúty a prezentoval sa aj troma bodyčekmi. Kým Coyotes sa darí, Oilers prehrali už šiesty zápas po sebe. Connor McDavid bol pozorne bránený a podarilo sa mu vystreliť na bránu len dvakrát.

Dvorakov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Raanta, 2. Ch. Dvorak, 3. O. Ekman-Larsson (všetci ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Mrázek doviedol Detroit k výhre nad Nashvillom

Petr Mrázek zneškodnil 30 striel, aby zostal v zápasoch proti Nashvillu nezdolaný. Detroit vďaka nemu zaknihoval cennú výhru 3:1. Český brankár si vylepšil vo vzájomných zápasoch bilanciu na 6-0-0 a len šesť minút ho delilo od druhého čistého konta proti Predators. Obranca Luke Witkowski strelil svoj prvý gól v NHL, pričom strelecky sa presadili aj Gustav Nyquist a Darren Helm, pre ktorého to bol 200. bod v NHL. Red Wings vyhrali od roku 2013 siedmy vzájomný zápas po sebe. „Dúfam, že po utorku, keď proti nim hráme doma, to bude osem zápasov,“ poznamenal tréner Jeff Blashill. Jediný gól Predators strelil Craig Smith, Juuse Saros skončil duel s 31 zákrokmi. Tomáš Tatar ho ohrozil jednou strelou počas 14 minút a 18 sekúnd, ktoré strávil v akcii. Prezentoval sa aj bodyčekom a dvoma blokmi.


Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek (DET), 2. C. Smith (NSH), 3. L. Witkowski (DET)

Ottawa natiahla domácu víťaznú sériu, Gáborík nebodoval

Derick Brassard strelil víťazný gól a pridal dve asistencie, Matt Duchene, Mark Stone a Thomas Chabot zaznamenali po góle a prihrávke. Ottawa zdolala New York Rangers 6:3 a predĺžila si domácu víťaznú sériu na päť zápasov. Gólmi jej k tomu pomohli aj Magnus Pääjärvi a Johnny Oduya, kým Zack Smith a Cody Ceci dvakrát asistovali. Craig Anderson predviedol 35 zákrokov. Slovenský útočník Marián Gáborík v druhom zápase v drese Senators a proti jednému zo svojich bývalých tímov nebodoval. Odohral 16 a trištvrte minúty s plusovým bodom a jednou strelou na bránu. Mika Zibanejad v presilovej hre a dvojgólový Michael Grabner sa postarali o góly Rangers, ktorí ukončili štvorzápasový výjazd treťou prehrou po sebe. V hlavnom meste Kanady nevyhrali v ostatných siedmich dueloch od 14. novembra 2015. Henrik Lundqvist inkasoval päťkrát z 27 striel a pustil do brány Brandona Halversona. Ten pri debute v NHL zastavil päť zo šiestich pokusov súpera. Brassard skóroval vo štvrtom zápase po sebe pri druhej výhre Ottawy po predošlých dvoch prehrách.

Hviezdy duelu: 1. D. Brassard, 2. M. Duchene, 3. T. Chabot (všetci OTT)

Vancouver rozobral Boston, ktorý prišiel o úspešnú sériu

Loui Eriksson strelil dva góly, druhý v oslabení, Daniel Sedin pridal ku víťaznému gólu asistenciu a Vancouver doma deklasoval Boston pomerom 6:1. Už po prvej tretine viedol 4:0 a vyhnal z brány Tuukku Raska, ktorý v nej čelil ôsmim strelám. Anton Chudobin inkasoval dvakrát zo zvyšných 15 striel. Z hráčov Canucks skórovali aj Bo Hovrvat, Sven Bärtschi a Nic Dowd. Derrick Pouliot dvakrát asistoval a Anders Nilsson prispel len ku druhej výhre v posledných ôsmich zápasoch 44 zákrokmi. Slovenský obranca Zdeno Chára ho ohrozil až sedemkrát ako najaktívnejší strelec duelu. Počas 19 a trištvrte minúty v akcii zaznamenal aj dva mínusové body a blok. Jediný gól Bruins, ktorí prišli o sériu siedmich výhier na ľade súpera, strelil za stavu 0:5 Tim Schaller. Canucks s nimi prehrali predošlé tri súboje.

Hviezdy duelu: 1. A. Nilsson, 2. L. Eriksson, 3. A. Edler (všetci VAN)

Chicago ukončilo dlhú sériu prehier vysokou výhrou

Jonathan Toews zaznamenal gól a dve asistencie, skórovalo aj ďalších šesť jeho spoluhráčov a Chicago zvíťazilo nad Washingtonom vysoko 7:1. Ukončilo tak sériu ôsmich prehier celkovo a siedmich doma, kde vyhralo prvýkrát od 12. januára. Anton Forsberg čelil iba 20 strelám, z ktorých ho prekonal Tom Wilson. Braden Holtby inkasoval šesťkrát z 33 striel, striedajúci Philipp Grubauer raz zo zvyšných 11. Do listiny strelcov sa z domácich hráčov zapísali aj dvojbodoví Patrick Kane, Ryan Hartman a Brandon Saad, Nick Schmaltz, Arťom Anisimov v presilovke a Alex DeBrincat. Vinnie Hinostroza dvakrát asistoval, Kane dosiahol métu 500 prihrávok v NHL. Capitals prišli o päťzápasovú bodovú sériu a prehrali tretí z ostatných štyroch duelov. Chicago, opäť bez Tomáša Jurča, ich zdolalo prvýkrát po predošlých troch prehrách. Barry Trotz absolvoval 1 500. zápas ako piaty tréner v ligovej histórii. Alex Ovečkin nevystrelil na bránu ani raz.


Kaneova 500. asistencia v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Toews, 2. P. Kane, 3. V. Hinostroza (všetci CHI)

Kings vyhrali v Buffale po 15 rokoch

Anže Kopitar a Michael Amadio strelili po dva góly, Dustin Brown dvakrát asistoval a Los Angeles vyhralo v Buffale 4:2. Jonathan Quick prispel k ukončeniu série troch prehier na aktuálnom sedemzápasovom výjazde 33 zákrokmi. Prekonali ho Marco Scandella a Rasmus Ristolainen, ktorí v tretej tretine znížili stav z 0:4 na 2:4. Robin Lehner inkasoval všetky góly z 30 striel v prvých dvoch tretinách, striedajúci Chad Johnson potom chytil zvyšných šesť. Sabres prehrali tri z posledných štyroch zápasov. Kings ich na domácom ľade zdolali prvýkrát od 21. februára 2003.

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar, 2. M. Amadio, 3. D. Brown (všetci LAk)

Ducks uspeli v St. Paul po nájazdovom maratóne

Nich Ritchie premenil až v 11. sérii rozhodujúci samostatný nájazd, vďaka ktorému Anaheim zvíťazil na ľade Minnesoty 3:2. Predtým tiež asistoval pri góle Ondřeja Kašu na 2:2. Corey Perry poslal Ducks do vedenia už po 50 sekundách hry v presilovej hre, Hampus Lindholm asistoval pri oboch góloch a John Gibson chytil 36 striel. V normálnom hracom čase ho prekonali Mikko Koivu s Jasonom Zuckerom, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. V nájazdoch sa z hráčov Wild presadili Zach Parise a Nino Niederreiter. Devan Dubnyk urobil 29 zákrokov a kapituloval aj po nájazdoch Ryana Getzlafa a Kašu. Kalifornský tím vyhral druhý zápas po predchádzajúcich dvoch prehrách, kým Minnesota presne naopak. V tejto sezóne je ich vzájomná bilancia vyrovnaná 1-1 s rovnakým skóre 5:5.

Ritchieho rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. N. Ritchie, 2. C. Perry (obaja ANA), 3. N. Prosser (MIN)

Smith doviedol Golden Knights k výhre nad Canadiens

Reilly Smith zaznamenal dva góly a asistenciu, aby doviedol Vegas k výhre 6:3 nad Montrealom. Brad Hunt, Tomáš Nosek, Ryan Carpenter a Nate Schmidt sa tiež postarali o góly Golden Knights, kým Jonathan Marchessault nazbieral tri asistencie. Marc-Andre Fleury zastavil 30 striel. Vegas vyhralo doma 22. zápas, aby tak vyrovnalo rekord Hartfordu z ročníka 1979/80 v počte domácich výhier v inauguračnej sezóne. Po zápase navštívil hráčov v šatni aj majiteľ Bill Foley. Canadiens prehrali ôsmy zápas vonku po sebe. Charles Hudon, Nikita Ščerbak a Jonathan Drouin sa postarali o góly, Carey Price opustil duel s 24 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. R. Smith, 2. R. Carpenter, 3. N. Schmidt (všetci VGK)

New Jersey aj vďaka Läckovi uspelo nad Tampou

Eddie Läck predviedol 48 zákrokov a New Jersey aj vďaka nemu zdolalo Tampu Bay 4:3. „Ani zďaleka to nebol môj najlepší zápas. Pri dvoch z tých inkasovaných gólov som si to neuľahčil. Musel som bojovať, už pred štartom som vedel, že budem čeliť množstvu striel,“ priznal Läck. O góly sa postarali Ben Lovejoy, Nico Hischier, Pavel Zacha a Miles Wood. Taylor Hall zaznamenal asistenciu a bodoval v každom z posledných 17 zápasov, v ktorých hral. Góly Lightning strelili Chris Kunitz, Brayden Point a Steven Stamkos. Andrej Vasilevskij urobil 24 zákrokov.


Hviezdy duelu: 1. E. Läck (NJD), 2. N. Kučerov (TBL), 3. N. Hischier (NJD)

Määttä rozhodol o výhre Penguins nad Maple Leafs

Obranca Olli Määttä prelomil v tretej tretine nerozhodný stav, vďaka čomu jeho Pittsburgh porazil Toronto pomerom 5:3. Jevgenij Malkin zaznamenal gól a dve asistencie, aby ako šiesty ruský rodák a štvrtý hráč v tímovej histórii dosiahol na métu 900 bodov. Bryan Rust, Zach Aston-Reese a Carl Hagelin sa tiež zapísali do streleckej listiny, Matt Murray urobil 29 zákrokov a Penguins vyhrali 11 domácich zápasov v sérii, štyri celkovo. Patrick Marleau, Connor Brown a Tyler Bozak strelili góly Maple Leafs, ktorí prišli o päťzápasovú víťaznú sériu. Frederik Andersen skončil duel s 34 zákrokmi. Na chvíľu ho opustil Zach Hyman, ktorého v tretej tretine narazil Määttä na mantinel.


Malkinov 900. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. B. Rust, 2. C. Hagelin, 3. O. Määttä (všetci PIT)

Luongov víťazný návrat zatienil hetrik Hamiltona

Aleksander Barkov strelil víťazný gól a pridal dve asistencie, Mike Matheson dvakrát skóroval a Roberto Luongo predviedol 30 zákrokov pri jeho prvom štarte od 4. decembra. Florida vyhrala v Calgary 6:3 a predĺžila si víťaznú sériu na tri zápasy celkovo a päť na ľade súpera. Gólmi jej k tomu pomohli aj dvojbodoví Jevgenij Dadonov s Vincentom Trocheckom v presilovkách a Jared McCann. O všetky góly Flames sa postaral Dougie Hamilton, ktorý zaznamenal prvý hetrik v jeho 400. zápase v NHL. Skóroval raz v každej tretine, dvakrát v presilovkách. David Rittich striedal po štyroch inkasovaných góloch z 15 striel, Jon Gillies pustil ešte dva z rovnakého počtu striel. Sean Monahan dvakrát asistoval. Kanadský tím prišiel o sériu štyroch výhier proti Panthers.


Hviezdy duelu: 1. M. Matheson, 2. A. Barkov (obaja FLA), 3. D. Hamilton (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (OTT) 16:45 0 0 0 +1 0 1 0
T. Tatar (DET) 14:18 0 0 0 0 0 1 1
Z. Chára (BOS) 19:42 0 0 0 -2 0 7 0
R. Pánik (ARI) 14:34 0 0 0 0 0 4 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies