Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Magazín

Jedny z najťažších rozchodov v NHL za posledných 50 rokov II.

Nie každý problém vo vzťahu je možné vyriešiť inak ako rozchodom. Stáva sa to aj vo vzťahoch tímov NHL k ich hráčom. Už sme vám priniesli päť ťažkých rozchodov a dnes ich počet zaokrúhlime na desať. Ktoré rozchody boli za posledných 50 rokov tie najväčšie?


5. Pavel Bure a Vancouver Canucks
Bure patril pre svoj herný štýl medzi obľúbených hráčov 90. rokov. Vo Vancouveri mu fanúšikovia odpustili viacero vecí. V roku 1998 však nahneval aj ich, keď sa odmietol pripojiť k tímu, pokiaľ mu Brian Burke nesplní platové požiadavky. Zašiel tak ďaleko, že organizáciu kritizoval, ako zle sa k nemu správajú a akému tlaku vo Vancouveri čelí. Burke odolával a nechal Bureho hrať v Rusku štyri mesiace predtým, ako s ním podpísal zmluvu a následne ho výmenou poslal na Floridu.

4. Darryl Sittler a Toronto Maple Leafs
Sittler bol možno najlepším hráčom, ktorý hrával za Maple Leafs. Bol aj kapitánom tímu, no len do roku 1979, keď si kapitánske „céčko“ z dresu strhol pre konflikt s vedením tímu. Nakoniec si ho opäť privlastnil, ale v roku 1981 sa vzťahy medzi ním a manažmentom natoľko zhoršili, že požiadal o výmenu. Niekoľko tímov malo záujem, ale zrealizovala sa až o dva mesiace, počas ktorých padlo z oboch strán veľa nepekných slov. Dva týždne pred jej uskutočnením dokonca opustil tím, pretože mu lekári podľa slov jeho agenta odporúčali, aby si dal prestávku od hokeja. Do akcie sa vrátil po prestupe do Philadelphie. Fanúšikovia sa viac hnevali na tím ako na neho.

3. Eric Lindros a Philadelphia Flyers
Lindros zažil vrchol svojej kariéry vo Philadelphii napriek tomu, že jeho vzťah s manažmentom nebol ideálny. Vyvrcholilo to v lete roku 2000, keď odmietol podpísať dvojročný kvalifikačný kontrakt a povedal generálnemu manažérovi Bobbymu Clarkeovi, aby ho vymenil do Toronta. Povedal, že inú výmenu neakceptuje a ak sa tak nestane, bude ochotný vynechať aj celú sezónu. Flyers prikývli, ale nechceli sa ho zbaviť pod cenu. S Maple Leafs sa však nevedeli dohodnúť a napokon Clarke povedal, že si Lindros môže pokojne celý ročník vynechať. Lindros ho aj vynechal a keď videl, že situácia nikam nevedie, rozšíril zoznam tímov, do ktorých by výmenu akceptoval. Nakoniec ho Clarke vymenil do tímu New York Rangers. Ani jedna strana tým veľa nezískala – Flyers nezískali to, čo chceli, Lindros v novom tíme neožil.

Článok pokračuje pod reklamou

2. Dany Heatley a Ottawa Senators
Heatley strávil v Ottawe štyri roky a pri podpise novej zmluvy ho Senators uprednostnili pred Mariánom Hossom. On sa im odvďačil tým, že pre nepohodlný vzťah s trénerom Corym Cloustonom začal trucovať. Verejne požiadal o výmenu a dokonca trval na zozname tímov, do ktorých by chcel byť vymenený. Senators sa to, samozrejme, nepozdávalo a nahneval ich ešte viac, keď odmietol výmenu do Edmontonu. Nakoniec ho v roku 2009 vymenili do San Jose, no prišli o štyri milióny, ktoré mu museli vyplatiť ako bonus za miesto v zostave. To sa im nepáčilo, keďže za nich nehral a odmietol spomínanú výmenu. Sága tak mala dohru ešte na súde. Ťahanice trvali štyri roky predtým, ako sa obe strany dohodli na kompromise. Hokejista vrátil tímu časť bonusu.

1. Patrick Roy a Montreal Canadiens
Šťastné to boli časy, keď Patrick Roy vychytal Montrealu dva Stanleyho poháre. Na to všetko sa zabudlo v jednu decembrovú noc v roku 1995. Canadiens vtedy podľahli Detroitu 1:11, pričom tréner Mario Tremblay nechcel Roya stiahnuť z brány a urobil tak až po deviatom inkasovanom góle. Najslávnejší rozchod bol vtedy na svete. Roy s pocitmi poníženia prišiel na striedačku, utrúsil poznámku trénerovi a keď si všimol na neďalekom sedadle prezidenta tímu Ronalda Coreyho, povedal mu, že už nikdy za Canadiens chytať nebude. Tím Roya suspendoval a o štyri dni neskôr ho vymenil do Colorada, kde získal ďalšie dva Stanleyho poháre.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies