Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Tatar rozhodol zápas prvým gólom v drese Vegas, skóroval aj Jurčo

V siedmich nedeľných zápasoch NHL sa predstavila aj dvojica slovenských útočníkov, niekdajších spoluhráčov. Obaja sa zapísali do streleckej listiny. Kým Tomáš Jurčo prehral, Tomáš Tatar rozhodol o výhre Vegas prvým gólom v jeho drese. Stal sa prvou hviezdou duelu.

Tatarov prvý gól za Vegas rozhodol o ukončení série prehier

Tomáš Tatar sa dočkal. V treťom zápase v drese Las Vegas si pripísal prvý bod a hneď bol z toho víťazný gól, jeho 17. v sezóne. V závere druhej tretiny v presilovej hre dorazil za Coreyho Schneidera strelu Davida Perrona a rozhodol o výhre nováčika NHL 3:2 v New Jersey. Počas necelých 12 minút na ľade stihol zaznamenať aj strelu a bodyček. Vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu, v ktorom Golden Knights ukončili sériu troch prehier. Pomohli k tomu aj góly dvojbodového Perrona a Deryka Engellanda. Marc-Andre Fleury sa prezentoval 33 zákrokmi. Recept na neho našli Sami Vatanen v početnej výhode a dvojbodový Taylor Hall, ktorý strelil svoj 30. gól v sezóne 12 sekúnd po Tatarovi. Bodoval už v jeho 25. zápase po sebe, čo dokázal ako ôsmy hráč v lige za posledných 30 rokov. Schneider opustil duel s 24 zákrokmi a Devils prehrali tretíkrát v sérii. Vegas delí jediná výhra vonku od ligového rekordu nováčika (19). Pre oba tímy išlo o prvý vzájomný súboj.


Tatarov 1. gól v drese Vegas:

Hviezdy duelu: 1. T. Tatar (VGK), 2. T. Hall (NJD), 3. D. Perron (VGK)

Článok pokračuje pod reklamou

Jurčov gól prišiel neskoro. Chicago odišlo z Anaheimu s výpraskom

Tomáš Jurčo strelil v 35. minúte svoj druhý gól v sezóne, keď tečoval za chrbát Johna Gibsona strelu Connora Murphyho. Bolo to však už za stavu 0:4 a Chicago napokon prehralo v Anaheime 3:6. Corey Perry a Jakob Silfverberg strelili po dva góly, Ryan Getzlaf nazbieral pri návrate do akcie tri asistencie. Gibson pomohol kalifornskému tímu predĺžiť si bodovú sériu na tri zápasy s 37 zákrokmi. Skórovali aj Rickard Rakell v presilovke a premiérový strelec v NHL Marcus Pettersson, kým Andrew Cogliano a Derek Grant dvakrát asistovali. Gibsona prekonal okrem Jurča už iba dvojgólový Nick Schmaltz, Vinnie Hinostroza mu prihral na oba góly. Anton Forsberg inkasoval štyrikrát z 21 striel, striedajúci J-F Berube dvakrát zo zvyšných desiatich. Blackhawks prehrali tretí duel z posledných štyroch, Ducks bodovali v ostatných ôsmich domácich zápasoch (6-0-2).

Jurčov 2. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. J. Silfverberg, 2. C. Fowler, 3. C. Perry (všetci ANA)

Florida zavŕšila bezchybnú domácu sériu

Jevgenij Dadonov strelil dva góly po sebe, vrátane víťazného, dosiahol 20-gólovú hranicu a rozhodol o výhre rozbehnutej Floridy 4:1 nad Philadelphiou. Len druhýkrát v histórii absolvoval tím zo Sunrise šesťzápasovú domácu sériu bez jedinej prehry. Aleksander Barkov zaznamenal gól a asistenciu, Jonathan Huberdeau tiež strelil svoj 20. gól v ročníku a Roberto Luongo predviedol 39 zákrokov. Pripísal si aj druhú asistenciu v sezóne pri otváracom góle Barkova. Čisté konto mu nedoprial Travis Konecny, ktorý v 57. minúte duelu skorigoval tretiu prehru Flyers po sebe. Prišli o osemzápasovú bodovú šnúru na ľade súpera aj o Johnnyho Oduyu, ktorý sa zranil pri debute v ich drese. Petr Mrázek inkasoval všetky štyri góly z 26 striel. Panthers ťahajú šesťzápasovú víťaznú sériu, tretiu najdlhšiu v klubovej histórii.


Hviezdy duelu: 1. R. Luongo, 2. A. Barkov, 3. J. Dadonov (všetci FLA)

Nashville si vyrovnal klubový rekord v dĺžke víťaznej série

Filip Forsberg skóroval po 67 sekundách predĺženia a rozhodol o víťazstve Nashville 4:3 na ľade Colorada, ôsmom v sérii. Vyrovnal si ním najdlhšiu šnúru bez prehry v histórii. Ryan Ellis vynútil nadstavený čas 66 sekúnd pred koncom tretej tretiny a pridal dve asistencie, Austin Watson otváral skóre duelu a Kyle Turris posielal Predators do vedenia 2:1 v presilovke. Pekka Rinne prispel 22 zásahmi k predĺženiu víťaznej série vonku na šesť a bodovej už na 12 zápasov. Prekonali ho Nikita Zadorov a Matt Nieto s Mikkom Rantanenom v presilovke, ktorí otočili stav z 1:2 na 3:2. Semion Varlamov kryl 27 striel, ale ani on nezabránil koncu trojzápasovej série výhier Avalanche. Denverský tím podľahol Nashvillu v deviatom vzájomnom súboji po sebe od apríla 2016.

Forsbergov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Ellis, 2. F. Forsberg (obaja NSH), 3. M. Rantanen (COL)

Laine zariadil triumf Jets nad Hurricanes, Hellebuyck s klubovým rekordom

Patrik Laine mal prsty vo všetkých góloch Winnipegu, keď prvé dva strelil a pri rozhodujúcom treťom asistoval. Paul Stastny ním v strede tretej tretiny rozhodol o víťazstve 3:2 na ľade Caroliny a pridal asistenciu. Znamenalo predĺženie jeho bodovej série vonku na šesť zápasov (5-0-1). Laine sa so 71 gólmi v NHL ako tínedžer dostal na šieste miesto histórie pred Stevea Yzermana. Connor Hellebuyck predviedol 33 zákrokov a s 34 výhrami v sezóne vyrovnal klubový rekord Kariho Lehtonena spred 11 rokov. Prekonali ho Teuvo Teräväinen, ktorý skóroval vo štvrtom zápase po sebe a Jordan Staal. Sebastian Aho dosiahol métu 100 bodov v kariére vďaka asistencii. Cam Ward opustil duel s 20 zákrokmi. Kým Hurricanes prišli o krátku sériu dvoch výhier, Jets odštartovali šesťzápasový výjazd siedmym triumfom v ostatných deviatich zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. P. Laine (WPG), 2. J. Staal (CAR), 3. C. Hellebuyck (WPG)

Minnesota doma zdolala Detroit, Niederreiter dosiahol dva míľniky

Justin Abdelkader poslal Detroit do vedenia 1:0, ktoré vydržalo celú prvú tretinu. V druhej však Eric Staal v presilovej hre a Zach Parise otočili stav, čím rozhodli o domácej výhre Minnesoty 4:1. Jason Zucker upravil výsledok v tretej časti hry dvoma gólmi za 40 sekúnd, druhým do prázdnej brány. Ryan Suter dvakrát asistoval, Devan Dubnyk prispel 28 zákrokmi k predĺženiu domácej víťaznej série na tri zápasy a bodovej na štyri. Nino Niederreiter si pripísal 100. asistenciu i 200. bod v NHL. Jimmy Howard urobil 23 zákrokov, ale nezabránil tretej prehre Red Wings po sebe na aktuálnom päťzápasovom výjazde (1-3-0).

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise, 2. N. Seeler, 3. D. Dubnyk (všetci MIN)

Columbus pretrhol domácu víťaznú šnúru San Jose

Artemij Panarin strelil dva góly, víťazný a do prázdnej brány, ktorými pomohol Columbusu zvíťaziť v San Jose 4:2 a ukončiť sériu troch prehier vonku na záver kalifornského výjazdu. Nick Foligno a Sonny Milano začali budovať náskok 3:0, ktorý skresali Joonas Donskoi a dvojbodový Evander Kane jeho prvým gólom v drese Sharks. Martin Jones striedal po treťom inkasovanom góle z 13 striel a pustil od brány Aarona Della, ktorý chytil zvyšných 14 striel. Sergej Bobrovskij prispel 33 zákrokmi k ukončeniu štvorzápasovej série prehier proti San Jose, ktoré prišlo o šnúru štyroch domácich výhier. Blue Jackets sa dostali na pozíciu druhej divokej karty vo Východnej konferencii o bod pred Floridu.

Kaneov prvý gól v drese Sharks:

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. E. Kane (SJS), 3. J. Johnson (CBJ)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Jurčo (CHI) 12:00 1 0 1 -1 0 4 1
T. Tatar (VGK) 11:56 1 0 1 0 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies