Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Chára a Tatar zbierali mínusky, Marchand päťbodový

V deviatich utorkových zápasoch NHL hrala trojica Slovákov. Ani jeden z nich nebodoval, no dvaja sa tešili z výhier. Tri duely sa rozhodli v predĺžení, padli aj tri hetriky a traja brankári vychytali nuly. Brad Marchand zažiaril piatimi bodmi.

Marchand, Krug zažiarili pri výhre Bruins nad Red Wings

Brad Marchand zakončil svoj trojgólový a päťbodový koncert v úvodnej minúte predĺženia, v ktorom rozhodol o výhre Bostonu 6:5 nad Detroitom. Bruins dvakrát prišli o dvojgólové vedenie, ale nakoniec vyhrali štvrtý zápas po sebe. Marchand pritom rozhodol o štvrtom z piatich víťazstiev, ktoré tím dosiahol v tejto sezóne v nadstavenom čase. Stal sa aj klubovým rekordérom, keď skóroval v predĺžení už 11-krát. „Je to pre nás hráč do veľkých okamihov už veľmi dlho. A on si tú pozíciu patrične užíva,“ poznamenal obranca Torey Krug, ktorý zaznamenal dva góly a dve asistencie. Do čierneho sa trafil aj Jake DeBrusk, kým David Pastrňák zaznamenal tri asistencie. Zdeno Chára, ktorý odohral 25 a pol minúty, nebodoval. Pripísal si dve „mínusky“ a štyri strely. Anton Chudobin čelil 35 strelám, z ktorých ho prekonali Frans Nielsen, Martin Frk, Mike Green a dvakrát Anthony Mantha, ktorý pridal aj dve asistencie. Jared Coreau striedal po štvrtom inkasovanom góle zo 16 striel a Jimmy Howard následne kryl 17 z 19 striel. Red Wings však prehrali štvrtý duel po sebe.


Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. A. Mantha (DET), 3. T. Krug (BOS)

Korpisalo doviedol Columbus k dôležitej výhre nad Vegas

Joonas Korpisalo dostal šancu po ochorení Sergeja Bobrovského ukončiť svoju sériu troch prehier. A aj sa mu to podarilo, hoci líder Pacifickej divízie ho zasypal 38 strelami. Fínsky brankár kryl 37 z nich, aby doviedol Columbus k výhre 4:1 nad Vegas. „Mužstvo hráva pred ním rado. Sem tam sme sa trochu potrápili, ale on bol dnes spoľahlivý od samého začiatku,“ poznamenal tréner John Tortorella, ktorého tím bojuje s Floridou a Carolinou o play-off. Momentálne je na pozícii druhej divokej karty vďaka výhre, ku ktorej pomohli gólmi aj Artemij Panarin, Zach Werenski, Ian Cole a Pierre-Luc Dubois do prázdnej brány. Jediný gól Golden knights strelil Erik Haula, Marc-Andre Fleury predviedol 17 zákrokov. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral 17 minút a 19 sekúnd, pričom zaznamenal dva mínusové body a jeden bodyček.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Korpisalo, 2. A. Panarin, 3. P. Dubois (všetci CBJ)

Toews rozhodol o výhre Chicaga nad Coloradom

Jonathan Toews skóroval už po deviatich sekundách nadstaveného času a rozhodol o víťazstve Chicaga 2:1 nad Coloradom, treťom domácom v sérii. Bol to jeho 10. gól v predĺžení zápasu základnej časti v kariére, čím vylepšil klubový rekord. Mal prsty aj v otváracom góle Erika Gustafssona, ktorému naň prihral. J-F Berube predviedol pri celkovo druhej výhre v posledných troch zápasoch 33 zákrokov. Recept na neho našiel iba Nathan MacKinnon, ktorý vyrovnal stav v druhej tretine v presilovej hre. Semion Varlamov kryl 25 striel pri tretej prehre Avalanche vonku v sérii. Denverský klub však bodoval v ostatných piatich dueloch. Slovenský útočník Tomáš Jurčo vyslal na ruského brankára jednu strelu. Odohral 12 a pol minúty aj s jedným bodyčekom. Jeho tím stráca na play-off stále 11 bodov, kým Colorado sa vyrovnalo Los Angeles na pozícii druhej divokej karty v Západnej konferencii.

Hviezdy duelu: 1. J. Toews, 2. J. Berube, 3. E. Gustafsson (všetci CHI)

Point rozhodol floridské derby, Bjugstadov hetrik Floride nestačil

Brayden Point strelil v tretej minúte predĺženia svoj 10. víťazný gól v kariére, ktorým zariadil triumf Tampy Bay 5:4 nad štátnym rivalom z Floridy. Yanni Gourde zaznamenal dva góly a asistenciu, skórovali aj dvojbodový J.T. Miller a Alex Killorn. Anton Stralman dvakrát asistoval a Andrej Vasilevskij prispel k predĺženiu bodovej série na osem zápasov 45 zákrokmi. Trikrát ho prekonal Nick Bjuigstad pri jeho prvom hetriku v NHL, Vincent Trocheck vyrovnal stav na 4:4 v presilovej hre. Aleksander Barkov, Jevgenij Dadonov i Keith Yandle nazbierali po dve prihrávky a Roberto Luongo kryl 28 striel. Panthers prišli o sériu šiestich výhier a prehrali tretí zápas vonku po sebe. Lightning vyhrali tretíkrát v rade a bodovali v posledných štyroch domácich dueloch. Naďalej vedú Východnú konferenciu. Gourde vyrovnal klubový rekord nováčika s 24 gólmi v sezóne.


Hviezdy duelu: 1. Y. Gourde (TBL), 2. N. Bjugstad (FLA), 3. B. Point (TBL)

Devils ukončili sériu prehier, Hall opäť bodoval

Taylor Hall bodoval v 19. zápase Devils po sebe, keď zaznamenal dve asistencie. Bodoval pritom v 26 zápasoch po sebe, v ktorých hral – tri duely vynechal pre zranenie. Travis Zajac strelil dva presilovkové góly. Aj vďaka nim sa podarilo New Jersey ukončiť trojzápasovú sériu prehier víťazstvom 6:4 nad Montrealom. Stefan Noesen, Blake Coleman, Patrick Maroon a Brian Boyle tiež skórovali. Pre Maroona išlo o prvý gól od výmeny, pre Boylea o prvý v posledných 24 zápasoch. Keith Kinkaid kryl 29 striel. Dvakrát ho prekonal Jacob de la Rose a raz Brendan Gallagher s Byronom Froesem. Charlie Lindgren opustil duel s 27 zákrokmi. „Habs“ v zápase prehrávali už 1:6.

Hviezdy duelu: 1. T. Zajac, 2. T. Hall, 3. W. Butcher (všetci NJD)

Laine s hetrikom, Mason s nulou rozhodli o výhre Jets

Patrik Laine zaznamenal svoj štvrtý hetrik v kariére, prvý po vyše roku a Steve Mason pri návrate do akcie vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne, aby doviedli Winnipeg k víťazstvu 3:0 nad Rangers. Jets ním natiahli sériu výhier na tri duely. Mason predviedol 31 zákrokov, rovnako ako aj jeho náprotivok Henrik Lundqvist. Ten kapituloval dvakrát, pretože mladý Fín spečatil svoj hetrik strelou do prázdnej brány. Bodoval už v deviatom zápase po sebe a strelili viac ako gól v štyroch z posledných piatich duelov. S 38 gólmi je druhým najlepším strelcom ligy po Alexovi Ovečkinovi, na ktorého stráca dva góly. Duel nedohral pre zranenie hornej časti tela Mark Scheifele.


Hviezdy duelu: 1. P. Laine, 2. S. Mason, 3. P. Stastny (všetci WPG)

Rinne vynuloval Dallas pri rekrodnom triumfe Nashville

Pekka Rinne zastavil všetkých 26 striel pri jeho siedmom čistom konte v sezóne a okrúhlom 50. v kariére. Doviedol ním Nashville k výhre 2:0 nad Dallasom, deviatej v sérii. Znamenala vytvorenie nového klubového rekordu v dĺžke víťaznej šnúry. Gólom ju zariadil Ryan Hartman v úvode tretej tretiny, Nick Bonino v závere upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Kari Lehtonen chytil 32 striel a Stars prišli o štvorzápasovú bodovú sériu. Predators vyhrali štvrtý domáci zápas po sebe a zvýšili si náskok na čele Západnej konferencie.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne, 2. R. Hartman, 3. M. Fisher (všetci NSH)

Wild natiahli domácu sériu výhier vďaka štyrom rýchlym gólom

Minnesota viedla po prvej tretine nad Carolinou 1:0, no v úvode druhej tretiny gólovo explodovala. Štyrmi gólmi za tri a pol minúty vytvorila klubový rekord a rozhodla o víťazstve 6:2, štvrtom domácom v sérii. Dva góly strelil Eric Staal, rozdielový putoval na konto Zacha Pariseho. Skórovali aj Nino Niederreiter, Daniel Winnik a Matt Cullen. Mikko Koivu, Jared Spurgeon a Ryan Suter dvakrát asistovali, kým Devan Dubnyk sa prezentoval 29 zákrokmi. Kapituloval iba po strelách Phillipa di Giuseppeho a Dereka Ryana, ktorý dal gólovú bodku za zápasom v presilovke. Wild využili obe početné výhody a vyhrali siedmy z ostatných deviatich duelov. S 54 bodmi sú najlepším tímom v lige na vlastnom ľade. Cam Ward striedal po štvrtom inkasovanom góle z 13 striel, striedajúci Scott Darling chytil 16 zo zvyšných 18 striel. Hurricanes prehrali druhý zápas po sebe a ôsmy z posledných desiatich.

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk, 2. E. Staal, 3. D. Winnik (všetci MIN)

Gibson vynuloval Washington, Rakell opäť skóroval

John Gibson zneškodnil všetkých 36 striel pri jeho druhom čistom konte v sezóne a Anaheim zdolal Washington 4:0. Pripísal si tretie víťazstvo po sebe na záver štvorzápasovej domácej série. Rozhodol o ňom presilovkový gól dvojbodového Adama Henriqueho už z druhej minúty. Nadviazali naň Hampus Lindholm, dvojbodový Rickard Rakell a Nick Ritchie, ktorý trafil prázdnu bránu. Ryan Getzlaf a Josh Manson dvakrát asistovali, Rakell natiahol gólovú šnúru na štyri duely. Braden Holtby inkasoval trikrát z prvých deviatich striel a pustil do brány Philippa Grubauera, ktorý chytil zvyšných osem striel. Capitals prestrieľali Ducks pomerom 36:18, ale prehrali tretí zápas vonku v sérii.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson, 2. J. Manson, 3. R. Rakell (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (VGK) 17:19 0 0 0 -2 0 0 1
T. Jurčo (CHI) 12:35 0 0 0 0 0 1 1
Z. Chára (BOS) 25:26 0 0 0 -2 0 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies