Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Marinčin je najväčším luxusom Marlies

Jozef Struhár  
07.03.2018

Tím Toronto Marlies, ktorý je zálohou Maple Leafs v nižšej AHL, o peniaze núdzu nemá. Niekoľko jeho hráčov poberá na pomery nižšej ligy nadštandardné platy, pričom kráľom všetkých je slovenský obranca Martin Marinčin.

Košický rodák je najlepšie plateným hráčom tímu, keď v tejto sezóne zarába 1,3 milióna amerických dolárov. Nad miliónovou hranicou je i brankár Calvin Pickard s platom 1,075 milióna dolárov. Nadštandardný plat majú aj útočníci Colin Greening (750 000 USD), Ben Smith (650 000 USD) a Chris Mueller (400 000 USD).

„Je to neskutočné. Niektorí ľudia nás nazývajú 32. tímom NHL preto, koľko peňazí tento tím má. Z toho čo som počul, tak všetko sa to tu zmenilo pred štyrmi rokmi, keď sem prišlo nové vedenie,“ povedal Greening pre CBC.

Hlboké vrecká Marlies môžu tešiť Marinčina i jeho spoluhráčov. Tím je aj vďaka nim v posledných rokoch jedným z najlepších v súťaži. V tejto sezóne má za cieľ zisk Calderovho pohára. V doterajšom priebehu základnej časti potvrdzuje ambície najlepšou bilanciou v AHL.

Marinčin k úspechom tímu prispel aj solídnym počtom bodov – v 38 dueloch strelil tri góly a pridal 13 asistencií. Na konte má aj 16 trestných minút a 32 plusových bodov, s ktorými mu patrí prvé miesto v celej lige.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies