Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Správy z NHL

Ovečkin strelil 600. gól. Gretzky chce, aby vyhral Stanleyho pohár + video

Alex Ovečkin potreboval dva góly na to, aby dosiahol ďalší cenný míľnik v kariére. Kapitán tímu Washington Capitals ich strelil pri pondelkovej výhre 3:2 nad Winnipegom, aby tak už mohol oslavovať 600. gól v NHL.

Ruský krídelník sa stal len 20. hráčom v histórii NHL, ktorý túto métu dosiahol a už iba gól ho delí od Jariho Kurriho na 19. mieste historického poradia. Len traja hráči pritom nazbierali 600 presných zásahov rýchlejšie – Wayne Gretzky, Mario Lemieux a Brett Hull.

Ovečkin spolu s nimi patrí do exkluzívneho klubu hráčov, ktorí hranicu 600 gólov v NHL dosiahli ešte predtým ako v lige odohrali 1 000 zápasov. „Ovie“ potreboval 990 duelov.

Článok pokračuje pod reklamou

„Samozrejme, že je to niečo špeciálne. Mohli ste vidieť, že keď som strelil prvý gól, tak sa ma potom každý snažil nájsť, každý sa pozeral na mňa,“ poznamenal Ovečkin, ktorého fanúšikovia odmenili dvomi ováciami v stoji.

Ovečkin má v tejto sezóne na konte už 42 gólov a jeho cieľom je dosiahnuť na 50-gólovú hranicu. Momentálne sa „bije“ o post najlepšieho strelca s Patrikom Lainem, ktorý bol svedkom historického momentu. Ak by nakoniec skúsenejší strelec tento súboj vyhral, stal by sa prvým najlepším strelcom sezóny starším ako 32 rokov od roku 1975, keď to dokázal Phil Esposito.

K významnému medzníku sa, samozrejme, okamžite začali vyjadrovať rôzne osobnosti a nechýbal ani Wayne Gretzky. Ten by moskovskému rodákovi doprial zo všetkého najviac jedno – Stanleyho pohár.

„Som s ním dobrým priateľom a myslím si o ňom veľa dobrého. Ak je tu jeden hráč, ktorý nevyhral Stanleyho pohár a zaslúžil by si ho, tak si myslím, že je to on. Dával zo seba všetko pre Washington Capitals i pre svoju krajinu. Rád by som ho videl so Stanleyho pohárom, pretože skutočne robí všetko preto, aby bol lepším hráčom a aby sa stal šampiónom,,“ povedal Gretzky.

Ovečkin je vo svojej 13. sezóne v NHL a pár rokov ešte v kanadsko-americkej lige zotrvá. Je zrejmé, že ak sa nezraní, dosiahne aj na métu 700 gólov, ktorú doteraz dokázali pokoriť len siedmi hráči. Dvaja pokorili aj hranicu 800 gólov – Gordie Howe (801) a rekordér Gretzky (894).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies