Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Gáborík dvojbodový, Budaj a Daňo späť v akcii, Chára sa zranil

V siedmich utorkových zápasoch NHL hrali až šiesti Slováci. Bodoval iba Marián Gáborík, ktorý prispel k výhre gólom a asistenciou. Peter Budaj si proti nemu zachytal v jednej tretine, Zdeno Chára sa zranil. Videli sme aj dva hetriky a jedno čisté konto.

Gáborík pomohol k výhre, zachytal si aj Budaj

Marián Gáborík, ktorý odohral len necelých 11 minút, sa po dlhšej odmlke opäť bodovo presadil. V utorok strelil gól zo svojej jedinej strely na bránu a pridal asistenciu, aby pomohol Ottawe k víťazstvu 7:4 na ľade Tampy Bay. Dva góly strelil Mike Hoffman a po jednom pridali Tom Pyatt, Erik Karlsson, Ryan Dzingel a Magnus Pääjärvi. Mike Condon predviedol 42 zákrokov. Deň po tom, čo Senators ukončili Floride osemzápasovú domácu víťaznú sériu, ukončili teraz desaťzápasovú bodovú sériu Lightning. O góly domáceho tímu sa postarali Ryan McDonagh a J.T. Miller, ktorý zaznamenal hetrik. Andrej Vasilevskij inkasoval šesť gólov z 29 striel a v tretej tretine ho v bráne nahradil Peter Budaj. Slovenský brankár kryl tri strely zo štyroch v jeho prvom zápase od 29. decembra.

Gáboríkov 9. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman (OTT), 2. J. Miller (TBL), 3. R. Dzingel (OTT)

Článok pokračuje pod reklamou

Bruins zvrátili zápas vďaka hetriku Pastrňáka, Chára sa zranil

Boston prehrával 1:4 desať minút pred koncom a hral len so štyrmi zdravými obrancami. Šance na úspech boli malé, no nakoniec Bruins porazili Carolinu 6:4! Tri z piatich gólov zo záveru duelu pritom strelil David Pastrňák. „Vedeli sme, že sme nehrali dobre, že sme nehrali náš štandard. Nevzdávali sme to však a myslím, že sa to aj ukázalo,“ povedal český útočník, ktorý spolu s Mattom Grzelcykom a Dantonom Heinenom vyrovnal stav troma gólmi v rozmedzí 77 sekúnd. Víťazný gól strelil Pastrňák, ktorý pečatil hetrik strelou do prázdnej brány. Z duelu si odniesol aj asistenciu. Gól a dve asistencie zaznamenal Brad Marchand a 29 zákrokov Tuukka Rask. Toho prekonali Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Justin Williams a Brock McGinn. Cam Ward predviedol 28 zákrokov. A teraz späť k zraneným obrancom Bruins. Nanešťastie, patril medzi nich aj kapitán Zdeno Chára, ktorý stihol odohrať 15 minút s troma strelami a dvoma trestnými minútami. Duel nedohrali ani Torey Krug a útočník Jake DeBrusk.


Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. S. Aho (CAR), 3. B. Marchand (BOS)

Arizona prišla o náskok, ale zdolala Kings po nájazdoch

Arizona si do polovice zápasu proti Los Angeles vypracovala náskok 3:0, o ktorý prišla. Zachránili ju však Clayton Keller s Alexom Goligoskim, ktorí zariadili výhru 4:3 v samostatných nájazdoch. Keller tiež otváral skóre duelu, na listine strelcov ho doplnili dvojbodový Nick Cousins a Christian Dvorak. Adin Hill predviedol 34 zákrokov a chytil štyri z piatich nájazdov pri jeho prvom triumfe v NHL. V nájazdovej lotérii ho prekonal iba Adrian Kempe, v normálnom hracom čase dvojgólový Jeff Carter a Tanner Pearson. Ten odpovedal na tretí gól Coyotes už po 27 sekundách. Drew Doughty dvakrát asistoval a Jack Campbell kryl 26 striel. Richard Pánik ho strelecky ohrozil dvakrát počas 18 minút v akcii. Zaznamenal aj plusový bod, menší trest za sekanie v predĺžení, bodyček a blok. Šancu dostal aj v nájazdoch, ale svoj pokus nepremenil. Jeho tím vyhral štvrtý domáci zápas po sebe, kým ten kalifornský prišiel o sériu štyroch výhier vonku. Bodoval však v ostatných piatich takýchto dueloch.

Hviezdy duelu: 1. A. Goligoski, 2. C. Keller, 3. A. Hill (všetci ARI)

Nashville dosiahol 100-bodovú hranicu najskôr v histórii

Traja hráči skórovali už v prvej tretine a Pekka Rinne urobil 32 zákrokov pri víťazstve Nashville 3:1 nad Winnipegom. Znamenalo predĺženie bodovej série na 12 zápasov celkovo a sedem na domácom ľade. Zariadili ho Kevin Fiala a Austin Watson s Viktorom Arvidssonom, ktorí skórovali v rozmedzí 34 sekúnd v tom istom oslabení. Kyle Connor skorigoval tretiu prehru Jets po sebe na aktuálnom výjazde presilovkovým gólom v úvode tretej tretiny. Connor Hellebuyck chytil všetkých 30 striel po tom, čo vystriedal zraneného Michaela Hutchinsona po treťom inkasovanom góle z 15 striel. Predators prestrieľali súpera v prvej tretine 24:6 a dosiahli hranicu 100 bodov už v 69. zápase sezóny, najskôr v histórii. Zvýšili si tak náskok na čele Západnej konferencie na päť bodov. V zostave Winnipegu sa prvýkrát od 9. februára ocitol Marko Daňo, ktorý odohral osem minút s jedným bodyčekom a blokom.

Hviezdy duelu: 1. A. Watson, 2. R. Ellis, 3. P. Rinne (všetci NSH)

Smith vynuloval Edmonton, ktorý prišiel o víťaznú šnúru

Mike Smith zastavil všetkých 28 striel pri jeho treťom čistom konte v sezóne a 36. v kariére. Doviedol ním Calgary k futbalovej domácej výhre 1:0 nad štátnym rivalom z Edmontonu. Zdolalo ho prvýkrát v tretej bitke o Albertu v ročníku. Jediný gól zápasu strelil v úvode druhej tretiny Johnny Gaudreau. Cam Talbot chytil zvyšných 31 striel, ale nezabránil koncu trojzápasovej víťaznej série Oilers. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral vyše 16 a pol minúty s bilanciou dva bodyčeky a jeden zblokovaný pokus súpera. Flames sa po výhre priblížili k poslednej pozícii zaručujúcej postup do play-off v Západnej konferencii na rozdiel dvoch bodov.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith (CGY), 2. C. Talbot (EDM), 3. M. Backlund (CGY)

Lehkonen, Niemi doviedli Montreal k výhre nad Dallasom

Artturi Lehkonen skóroval dvakrát, Antti Niemi predviedol 36 zákrokov a Montreal zdolal Dallas 4:2, aby ukončil svoju päťzápasovú sériu prehier. Brendan Gallagher a Nikita Sčerbak tiež skórovali, Alex Galchenyuk zaznamenal dve asistencie. Kým Canadiens nevyhrali od 2. marca, Niemi mal od 14. februára bilanciu 3-0-3. V utorok ho prekonali Radek Faksa a Jamie Benn. Kari Lehtonen urobil 22 zákrokov. V zápase zažil Alex Radulov návrat do Bell Centre a dočkal sa príjemného privítania. Príjemné spomienky nebude mať na tento duel domáci útočník Andrew Shaw, ktorý utrpel v strede tretej tretine zranenie pri kolízii s bývalým spoluhráčom Gregom Paterynom.


Hviezdy duelu: 1. A. Lehkonen, 2. J. Drouin, 3. N. Deslauriers (všetci MTL)

Colorado natiahlo bodovú sériu triumfom v Minnesote

J.T. Compher strelil dva góly, druhý v presilovej hre a Semion Varlamov sa prezentoval 33 zákrokmi pri víťazstve Colorada 5:1 na ľade Minnesoty. Ukončilo ním sériu štyroch prehier vonku a predĺžilo si bodovú šnúru na osem zápasov. Gólmi k nemu prispeli aj Nikita Zadorov, Tyson Jost v presilovke a Nathan MacKinnon, ktorý skóroval ôsmykrát v posledných deviatich dueloch. Čestný úspech Wild, ktorí prišli o sériu štyroch domácich výhier, zaznamenal Mikko Koivu, ktorý vyrovnal stav na 1:1. Devan Dubnyk opustil zápas so 17 zákrokmi. Náskok Wid pred Avalanche na treťom mieste Centrálnej divízie sa scvrkol na tri body.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov, 2. J.T. Compher (obaja COL), 3. M. Koivu (MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (TBL) 3/4 (75 %) - - - - - - -
M. Gáborík (OTT) 10:49 1 1 2 0 2 1 0
R. Pánik (ARI) 18:04 0 0 0 +1 2 2 1
Z. Chára (BOS) 14:47 0 0 0 0 2 3 0
A. Sekera (EDM) 16:33 0 0 0 0 0 0 2
M. Daňo (WPG) 8:03 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies