Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Pánik opäť skóroval, Boston si zaistil postup do play-off

Len jeden Slovák sa predstavil v štyroch stredajších zápasov NHL, ale pre slovenských fanúšikov boli relevantné dva zápasy. V tom prvom strelil gól Richard Pánik, v druhom si zaistilo mužstvo zraneného Zdena Cháru miestenku v play-off.

Pánik skóroval pri víťazstve nad Buffalom

Slovenský útočník Richard Pánik strelil v tretej tretine desiaty gól v sezóne, aby zvýšil vedenie Arizony a nakoniec prispel k výhre 4:1 nad Buffalom. Víťazný gól strelil Derek Stepan, do čierneho sa trafil Dylan Strome a do prázdnej brány Max Domi. Na dva dôležité góly prihrával Clayton Keller, ktorý vďaka tomu stanovil nový klubový rekord v počte bodov získaných nováčikom – má ich už 55, o jeden viac ako Peter Mueller. „Myslím si, že je jedným z našich najlepších útočníkov v tomto úspešnom období. Bude úžasne sledovať, ako sa mu bude dariť v budúcnosti, pretože už teraz je veľmi dobrý,“ poznamenal o ňom Antti Raanta, ktorý kryl 29 striel. Coyotes majú v posledných 20 zápasoch bilanciu 13-5-2. O čestný úspech Sabres sa postaral Jordan Nolan. Chad Johnson inkasoval dva góly z 15 striel predtým, ako v druhej tretine opustil duel. V prvej tretine ho do masky trafil puk. Linus Ullmark následne inkasoval jeden gól z 13 striel. Pánik ohrozil bránu domácich len jednou strelou. Zaznamenal aj plusový bod a vyhral vhadzovanie. V akcii pritom strávil 15 a pol minúty.

Pánikov 10. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. D. Stepan, 2. A. Raanta, 3. D. Strome (všetci ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Bruins si zaistili play-off aj napriek prehre s Blues

Jaden Schartz strelil svoj druhý gól v zápase v úvode predĺženia, aby St. Louis porazilo oslabený Boston 2:1. Blues vyhrali aj vďaka 21 zákrokom Jakea Allena piaty zápas z posledných šiestich, a tak sa priblížili na vzdialenosť dvoch bodov k druhej divokej karte Západnej konferencie. Kým oni stále o play-off bojujú, Bruins stačil bod na to, aby ho už mali isté. Bod získali vďaka 18 zákrokom, ktoré predviedol náhradník Anton Chudobin a gólu Ryana Donata, ktorý skóroval aj v druhom zápase kariéry. „Toto bol cieľ. Získať ten bod a zaistiť si miesto v play-off bolo pre nás dôležité. Samozrejme, boli by sme spokojnejší, ak by sme aj vyhrali,“ povedal stále študent Harvardskej univerzity, ktorý v utorok namiesto tréningu sedel v školskej lavici.

Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz (STL), 2. J. Allen (STL), 3. A. Chudobin (BOS)

Crosbyho gól pomohol Pittsburghu k záverečnému obratu

Sidney Crosby sa prezentoval krásnym „žonglérskym“ gólom a stal sa tretím aktívnym hráčom so 700 asistenciami v kariére. Gólom a asistenciou tiež pomohol Pittsburghu k víťazstvu 5:3 nad Montrealom, v ktorého bráne stál po prvýkrát od zranenia Carey Price. Ten čelil 39 strelám, z ktorých ho prekonali aj Jevgenij Malkin, Patric Hörnqvist v prvej tretine, Derick Brassard a Jake Guentzel v tretej. Penguins viedli 2:0, ale Canadiens sa podarilo stav otočiť troma gólmi po sebe, ktoré vsietili Jonathan Drouin, Nikita Sčerbak a Jacob De La Rose. Caseyho DeSmitha prekonali z 30 striel. V zápase sme videli aj dve trestné strieľania, jedno na každej strane. Brassard ani Brendan Gallagher neuspeli. Pittsburgh po zisku dvoch bodov stráca už len dva na Washington, ktorý je na čele Metropolitnej divízie.

Crosbyho vyrovnávajúci gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel, 2. S. Crosby, 3. D. Brassard (všetci PIT)

Gibson vynuloval Flames, Ducks sa posunuli na tretiu pozíciu v divízii

John Gibson zneškodnil 29 striel, aby doviedol Anaheim k výhre 4:0 nad Calgary. Bol to jeho štvrtý „shutout“ v sezóne a 16. v kariére. Vylepšil si bilanciu v posledných 16 zápasoch na 12-3-1, no podstatnejšie bolo, že Ducks vyhrali štvrtý duel po sebe a dostali sa na tretie miesto Pacifickej divízie, bod pred Los Angeles. Francois Beauchemin zaznamenal gól a asistenciu, z gólov sa tešili aj Andrew Cogliano, Ondřej Kaše a Hampus Lindholm. V bráne Flames štartoval Mike Smith, ktorý inkasoval tri góly z 11 striel. V tretej tretine ho nahradil David Rittich, ktorý zastavil štyri z piatich striel. Kanadský tím prehral štvrtý duel po sebe a je vzdialený sedem bodov od posledného postupového miesta. Matt Stajan odohral svoj 1 000. zápas v kariére. Ruku si s ním pred zápasom podal Jason Chimera, ktorý absolvoval zápas číslo 1 100.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. A. Cogliano (ANA), 3. M. Stajan (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (ARI) 15:34 1 0 1 +1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies