Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Tatar opäť skóroval, Gáborík asistoval

V desiatich štvrtkových zápasoch NHL si zahrali aj piati Slováci. Všetci prehrali, no dvaja z nich bodovali. Tomáš Tatar opäť skóroval, kým Marián Gáborík asistoval. Anže Kopitar strelil štyri góly, dvaja brankári vychytali nuly.

Tatar strelil jediný gól Vegas pri prehre v San Jose

Tomáš Tatar otvoril skóre už vo štvrtej minúte jeho 19. gólom v sezóne, keď si nakorčuľoval pred bránu súpera, prebral prihrávku od Jonathana Marchessaulta a bekhednom prekonal Martina Jonesa. Nikto zo spoluhráčov sa však k nemu nepridal, a tak Vegas prehralo v San Jose 1:2. Brent Burns vyrovnal stav na 1:1 v druhej tretine a Logan Couture rozhodol o šiestej výhre Sharks v sérii po 39 sekundách predĺženia. Jones k nej prispel 24 zákrokmi. Tatar ho počas necelých 14 minút v akcii ohrozil tromi strelami, pričom skóroval v druhom zápase po sebe. Zaznamenal aj plusový bod a dva bodyčeky. Malcolm Subban urobil 42 zákrokov pri jeho prvom štarte od 2. februára, ale nezabránil koncu trojzápasovej víťaznej série na ľade súpera. Kalifornský tím vyhral tretí domáci duel po sebe a vylepšil si bilanciu vo vzájomných súbojoch s Vegas na 3-2. Stiahol jeho náskok na čele Pacifickej divízie na sedem bodov. Nováčik NHL napriek prehre dosiahol hranicu 100 bodov.

Tatarov 19. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. B. Burns (SJS), 2. M. Subban (VGK), 3. L. Couture (SJS)

Článok pokračuje pod reklamou

Gáborík asistoval, McDavid však doviedol k výhre Oilers

V predošlých piatich zápasoch proti Ottawe nestrelil Connor McDavid ani jeden gól. Vo štvrtok si to vynahradil. Kapitán Edmontonu nasmeroval tím k výhre 6:2 dvoma gólmi a dvoma asistenciami. Senators tak definitívne nemajú šancu postúpiť do play-off. „Jednoducho ovládol tento zápas,“ poznamenal tréner porazených Guy Boucher. Dva góly strelil aj Drake Caggiula, o zvyšné dva sa postarali Ryan Nugent-Hopkins a Ty Rattie. Cam Talbot zastavil 33 striel, vrátane jednej z hokejky Mariána Gáboríka. Ten odohral necelých 11 minút a pripísal si asistenciu a plusový bod. Bodoval pri prvom góle Filipa Chlapíka v NHL. Mladík tečoval jeho strelu. O zvyšný gól sa postaral Matt Duchene, Bobby Ryan získal 500. bod v kariére v podobe asistencie. Craig Anderson opustil duel s 32 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. D. Caggiula, 3. R. Nugent-Hopkins (všetci EDM)

Halák zasiahol do nevydarenej prestrelky s Lightning

Zo zápasu medzi Islanders a Lightning vzišli štyria dvojgóloví strelci. Divokú prestrelku nakoniec vyhrala Tampa tesne 7:6. Christophera Gibsona prekonali z 24 striel Anthony Cirelli, Tyler Johnson, Victor Hedman, Brayden Point, J.T. Miller a Michail Sergačov. Od stredu druhej tretiny ho nahradil Jaroslav Halák, ktorého z 12 striel prekonal už len Miller. O šesť gólov newyorského tímu sa postarali Ryan Pulock, Anders Lee a Anthony Beauvillier. Všetci traja strelili svoje dva góly hneď po sebe. Prvých dvoch prerušili na streleckej listine len hráči hostí. V ich bráne stál Andrej Vasilevskij, ktorý čelil až 41 strelám. Lightning si s 51. výhrou v sezóne vytvorili klubový rekord. „Máme dobrý tím. Podarilo sa nám prekonať klubový rekord, čo je samé o sebe cool. Takéto rekordy sú vždy čerešničkou na torte,“ poznamenal kapitán Steven Stamkos. Point dosiahol métu 100 bodov v NHL.

Pointov 100. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. B. Point (TBL), 2. J. Eberle (NYI), 3. J. Miller (TBL)

Skinner rozhodol o tesnej výhre Hurricanes nad Coyotes

Cam Ward inkasoval v úvode zápasu smolný gól, ale v závere využil svoju lapačku k tomu, aby zabránil ďalšiemu, ktorý by znamenal predĺženie. Carolina si udržala vedenie a zdolala Arizonu 6:5 vďaka gólu, ktorý strelil dve minúty pred koncom Jeff Skinner. Skinner pridal aj asistenciu, dva góly strelil Valentin Zykov, gól a dve asistencie zaznamenal Philipp Di Giuseppe a tri asistencie nazbieral Jaccob Slavin. Do čierneho sa trafil aj Teuvo Teräväinen. Warda z 33 striel prekonali Clayton Keller, Josh Archibald, Nick Cousins a dvakrát Alex Goligoski, ktorý bol autorom aj jedného z najbizarnejších gólov ročníka. Darcy Kuemper opustil duel s 24 zákrokmi. Richard Pánik, ktorý odohral 19 a štvrť minúty, nebodoval. Pripísal si dve strely, dva bodyčeky a jeden mínusový bod.

Goligoskiho bizarný gól:

Hviezdy duelu: 1. V. Zykov, 2. J. Skinner, 3. P. Di Giuseppe (všetci CAR)

Vancouver ukončil v Chicagu sériu prehier

Alex Edler strelil dva góly, Bo Horvat s Henrikom Sedinom zaznamenali po góle a asistencii a Vancouver ukončil sériu siedmich prehier po víťazstve 5:2 v Chicagu. Skóroval aj Brandon Sutter, Nikolaj Goldobin dvakrát asistoval a Jacob Markström kryl 39 striel. Prekonali ho Nick Schmaltz a Matthew Highmore. Tomáš Jurčo ho strelecky ohrozil dvakrát počas 10 minút v akcii. Pripísal si na konto aj dva mínusové body. J-F Berube inkasoval štyrikrát z 18 striel a v strede zápasu pustil do brány Antona Forsberga. Ten chytil osem zo zvyšných deviatich striel. Blackhawks prehrali piaty duel v sérii celkovo a tretí doma. Cancuks ukončili aj sériu piatich prehier vonku a zdolali Chicago štvrtýkrát po sebe.


Hviezdy duelu: 1. A. Edler, 2. H. Sedin, 3. J. Markström (všetci VAN)

Flyers získali ďalšie dva dôležité body výhrou nad Rangers

Travis Konecny strelil dva góly, Claude Giroux zaznamenal tri asistencie a Philadelphia porazila Rangers 4:3, aby získala dôležité dva body a upevnila si miesto na pozícii divokej karty. Jakub Voráček zaznamenal gól a asistenciu, z gólu sa tešil aj Oskar Lindblom. Alex Lyon predviedol 33 zákrokov pri víťazstve, po ktorom majú Flyers šesťbodový náskok pred New Jersey a sedembodový pred Floridou. Tá má však až tri zápasy k dobru. Dva góly New Yorku strelil jesper Fast, jeden Mika Zibanejad. Alaxandar Georgiev opustil duel s 32 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. T. Konecny (PHI), 2. C. Giroux (PHI), 3. J. Fast (NYR)

Bobrovskij vychytal nulu a Columbus napodobnil Flyers a Penguins

Sergej Bobrovskij zneškodnil 33 striel, aby vychytal svoje piate čisté konto v sezóne a doviedol Columbus k výhre 4:0 nad rozbehnutou Floridou. Cam Atkinson strelil gól a pridal asistenciu, k desiatej výhre po sebe pomohol dvoma asistenciami Pierre-Luc Dubois, gólmi aj Sonny Milano, Seth Jones a Thomas Vanek, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Blue Jackets sa stali len tretím tímom v NHL, ktorý v dvoch sezónach po sebe ťahal desaťzápasovú víťaznú šnúru. V minulosti to dokázali Flyers a Penguins. Práve Pittsburgh už tím z Ohia dobehol bodovo. Panthers stále bojujú o play-off a strácajú na New Jersey len jeden bod so zápasom k dobru. Roberto Luongo inkasoval tri góly z 32 striel.

Bobrovského čisté konto:

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. C. Atkinson, 3. P. Dubois (všetci CBJ)

Štvorgólový Kopitar zariadil triumf Kings v Denveri

Anže Kopitar strelil prvýkrát v kariére štyri góly, ďalšie dva pridal Tobias Rieder a Los Angeles vyhralo na ľade Colorada vysoko 7:1. Zvyšný gól vsietil dvojbodový Jake Muzzin, kým Dustin Brown a Nate Thompson dvakrát asistovali. Jonathan Quick pomohol s 29 zákrokmi k predĺženiu bodovej série Kings na tri zápasy celkovo a osem na súperových klziskách. Ako jediný na neho našiel recept Mikko Rantanen, ktorý otvoril skóre duelu a bodoval v ôsmom zápase po sebe. Nathan MacKinnon pri jeho góle asistoval a si vytvoril osobný rekord so 14-zápasovou bodovou šnúrou. Semion Varlamov inkasoval päťkrát z 20 striel, striedajúci Jonathan Bernier dvakrát zo zvyšných 15. Avalanche podľahli Kings štvrtýkrát po sebe, no udržali si prvú divokú kartu v Západnej konferencii.


Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar, 2. T. Rieder, 3. D. Doughty (všetci LAK)

Toronto ukončilo bodovú sériu Nashville, Matthews skóroval pri návrate

Auston Matthews skóroval v jeho prvom zápase od 22. februára a pomohol Torontu zdolať Nashville 5:2. Finalistovi ostatnej sezóny tak ukončil 15-zápasovú bodovú šnúru celkovo a sedemzápasovú na domácom ľade. Taktiež mu prerušil sériu štyroch výhier. James van Riemsdyk a Mitchell Marner zaznamenali po góle a asistencii, skórovali aj William Nylander a Jake Gardiner. Tyler Bozak nazbieral dve prihrávky, Morgan Rielly tri a Frederik Andersen predviedol 23 zákrokov. Prekonali ho Viktor Arvidsson v presilovke a Scott Hartnell. Pekka Rinne opustil duel rovnako s 23 zákrokmi. Maple Leafs vyhrali piaty zápas z posledných šiestich a štvrtý proti Predators v sérii. Ryan Ellis absolvoval sezónnu premiéru.

Hviezdy duelu: 1. M. Rielly, 2. J. van Riemsdyk, 3. A. Matthews (všetci TOR)

Grubauer vynuloval Detroit pri futbalovej výhre

Philipp Grubauer zastavil všetkých 39 striel pri jeho treťom čistom konte v sezóne a šiestom v kariére. Doviedol ním Washington k najtesnejšiemu víťazstvu 1:0 v Detroite. Jediný gól zápasu strelil v 47. minúte Brett Connolly, ktorý rozhodol o šiestej výhre v posledných siedmich dueloch. Jimmy Howard kryl zvyšných 25 striel, ale neodvrátil 11. prehru z ostatných 12 zápasov. Red Wings po nej definitívne prišli aj o teoretickú šancu postúpiť do play-off. Capitals si zvýšili náskok na čele Metropolitnej divízie na štyri body pred obhajcom titulu. John Carlson odohral 600. zápas v NHL.

Connollyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer, 2. B. Connolly (obaja WSH), 3. J. Svečnikov (DET)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 11/12 (91,7 %) - - - - - - -
T. Jurčo (CHI) 10:06 0 0 0 -2 0 2 0
T. Tatar (VGK) 13:49 1 0 1 +1 0 3 2
M. Gáborík (OTT) 10:41 0 1 1 +1 0 1 0
R. Pánik (ARI) 19:16 0 0 0 -1 0 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies