Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Chárov i Daňov tím vyhrali, Jets dosiahli míľnik

V piatich piatkových zápasoch NHL sme nevideli Slováka. Tímy Zdena Cháru a Marka Daňa sa však tešili z výhier. Taylor Hall a Sidney Crosby dosiahli métu 80 bodov, kým Antti Niemi vychytal nulu. Winnipeg prvýkrát nazbieral 100 bodov.

Boston otočil zápas v Dallase v tretej tretine

Dallas viedol po dvoch tretinách domáceho zápasu proti Bostonu 2:0, ale hostia tromi gólmi v poslednej časti hry otočili stav a zvíťazili 3:2. Predĺžili si bodovú sériu na štyri zápasy a uštedrili texaskému tímu siedmu prehru po sebe. Rovnakú ťahali Stars naposledy v roku 2014. Esa Lindell, ktorý ukončil 20-zápasové gólové suchoty a Jamie Benn vo vlastnom oslabení vybudovali náskok, ktorý zmazali Brad Marchand a Tim Schaller v oslabení. O výhre rozhodol David Pastrňák až 12 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Marchand pridal ku gólu dve asistencie a Tuukka Rask predviedol 40 zákrokov, najviac v sezóne. Aspoň bod Bostonu vychytal v posledných ôsmich dueloch (7-0-1). Benn natiahol bodovú šnúru na šesť zápasov a Kari Lehtonen kryl 33 striel, ale Dallas si opäť pohoršil v boji o play-off. Na druhú divokú kartu v Západnej konferencii stráca štyri body. Drží ju Colorado, ktoré má zápas k dobru.

Pastrňákov neskorý víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Rask, 2. D. Pastrňák (obaja BOS), 3. J. Benn (DAL)

Článok pokračuje pod reklamou

Jets dosiahli 100-bodovú hranicu, Connor sa zapísal do histórie

Kyle Connor skóroval vo štvrtej minúte nadstaveného času a rozhodol o triumfe Winnipegu 3:2 nad Anaheimom, štvrtom v sérii celkovom a piatom domácom. Stal sa len druhým nováčiom v histórii NHL po Andrewovi Coglianovi (2007/08, EDM), ktorý strelil gól v predĺžení v dvoch zápasoch tímu po sebe. Mark Scheifele zaznamenal gól a dve asistencie, strelecky sa presadil aj Nikolaj Ehlers. Blake Wheeler dvakrát asistoval a Connor Hellebuyck čelil iba 18 strelám. Napriek tomu na neho našli recept Derek Grant v presilovej hre a Nick Ritchie, ktorý vyrovnal stav na 2:2. John Gibson urobil 39 zákrokov, ale Ducks prišli o sériu štyroch výhier. Vďaka zisku bodu sa však dostali na pozíciu prvej divokej karty na západe o bod pred Colorado, ktoré má zápas k dobru. Jets dohrávali duel bez Tobiasa Enströma, no opäť hral Patrik Laine. Anaheimu chybal Ryan Getzlaf. Hampus Lindholm si pripísal 100. asistenciu v NHL.

Connorov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. B. Wheeler, 3. M. Scheifele (obaja WPG)

Hall napodobnil Kovalčuka, Devils zdolali obhajcu

Taylor Hall skóroval v 27. sekunde predĺženia, čím rozhodol o víťazstve New Jersey 4:3 v Pittsburghu. Pripísal si aj dve asistencie a prekonal hranicu 80 bodov ako prvý hráč Devils od sezóny 2011/12 (Iľja Kovalčuk). Rovnakú métu dosiahol v zápase aj Sidney Crosby, ktorý zaznamenal gól a asistenciu. Dokázal to deviatykrát v kariére, pričom v klubovej histórii mal viac 80-bodových sezón iba Mario Lemieux (11). Will Butcher v presilovke, Blake Coleman a dvojbodový Nico Hischier otočili stav z 0:1 na 3:1 za necelé štyri minúty v druhej tretine, Keith Kinkaid chytil 40 striel. Pri troch víťazných štartoch proti Penguins v sezóne zastavil 91 z 97 striel. Prekonal ho aj Phil Kessel, ktorý 30. gólom v sezóne vyrovnal stav na 3:3. Devils, ktorí ukončili šesťzápasový výjazd s bilanciou 4-2-0, držia druhú divokú kartu na východe s trojbodovým náskokom pred Floridou. Tá ma však dva zápasy k dobru. Obhajca titulu prišiel o sériu štyroch domácich výhier.

Hallov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Hall, 2. N. Hischier (obaja NJD), 3. S. Crosby (PIT)

Niemi vynuloval Buffalo, Montreal ukončil sériu prehier

Antti Niemi zastavil všetkých 35 striel pri jeho prvom čistom konte od 22. decembra 2015 i v drese Montrealu, ktorý doviedol k výhre 3:0 v Buffale. Fínov 36. shutout v NHL pomohol tímu ukončil sériu štyroch prehier celkovo a siedmich na ľade súpera. Canadiens vyhrali všetky štyri vzájomné súboje so Sabres v sezóne. Linusa Ullmarka prekonal iba Artturi Lehkonen, ktorý zariadil triumf v úvode druhej tretiny. Paul Byron a Brendan Gallagher trafili v závere duelu prázdnu bránu. Tím od Niagarských vodopádov prehral tretí zápas po sebe vonku i celkovo. Nepomohol mu ani návrat Zemgusa Girgensonsa do akcie po zranení. Montreal i Buffalo sú už dlhšie vyradené z hry o play-off.

Niemiho čisté konto:

Hviezdy duelu: 1. A. Niemi, 2. A. Lehkonen (obaja MTL), 3. L. Ullmark (BUF)

Berglund zariadil triumf Blues nad Canucks

Patrik Berglund strelil prvé dva góly zápasu, vrátane víťazného vo vlastnom oslabení, pri domácej výhre St. Louis 4:1 nad Vancouverom, štvrtej v sérii. Skóre jeho prvého viacgólového duelu od 21. marca 2017 otvoril už po 40 sekundách hry. Vladimir Tarasenko skóroval pri návrate do akcie, zvyšný gól pridal Dmitrij Jaškin. Jake Allen predviedol 19 zákrokov a Blues sa priblížili k druhej divokej karte na západe, ktorú drží Colorado, na rozdiel bodu. Jediný gól Canucks a jeho prvý od 6. januára vsietil Sam Gagner, kým Anders Nilsson sa prezentoval 21 zákrokmi. Canucks prehrali ôsmy duel z posledných deviatich a piaty proti Blues po sebe. Sú na chvoste Západnej konferencie. St. Louis prišlo v zápase o zraneného Carla Gunnarssona.


Hviezdy duelu: 1. P. Berglund, 2. V. Tarasenko, 3. J. Schwartz (všetci STL)

Hviezdy večera:
1. David Pastrňák (BOS): 1 gól (víťazný), 1 asistencia
2. Taylor Hall (NJD): 1 gól (víťazný), 2 asistencie
3. Antti Niemi (MTL): 35/35



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies