Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánik prihral na víťazný gól, Tatar s istotou play-off

V deviatich pondelkových zápasoch NHL hrali aj traja slovenskí útočníci. Bodoval iba Richard Pánik, ktorý prispel k výhre asistenciou. Z triumfu sa tešil aj Tomáš Tatar, ktorého tím si rezervoval miestenku v play-off. Traja nováčikovia strelili prvé góly v súťaži.

Pánik pomohol Arizone vyhrať na ľade lídra konferencie

Richard Pánik naservíroval puk spoza brány Jakubovi Chychrunovi, ktorý v závere druhej tretiny v presilovej hre rozhodol o výhre Arizony 4:1 v Tampe. Pre slovenského útočníka išlo o 19. asistenciu v sezóne. Odohral 16 a trištvrte minúty aj s plusovým bodom, strelou a bodyčekom. Trevor Murphy otvoril skóre duelu prvým gólom v NHL, zvyšné strelili Brendan Perlini a dvojbodový Clayton Keller, ktorý trafil prázdnu bránu. S 23 gólmi v ročníku prekonal klubový nováčikovský rekord Petra Muellera. Antti Raanta pomohol ukončiť krátku sériu dvoch prehier s 19 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Nikita Kučerov, ktorý znižoval stav na 1:3 v presilovke. Louis Domingue chytil 31 striel, ale nezabránil druhej prehre lídra Východnej konferencie po sebe. Dohrával ho bez zraneného Adama Erneho, pričom v zostave mu chýbal Steven Stamkos.

Pánikova 19. asistencia v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. J. Chychrun, 2. T. Murphy, 3. A. Raanta (všetci ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Sharks natiahli víťaznú sériu po triumfe nad Chicagom

Kevin Labanc premenil vo štvrtej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a San Jose zvíťazilo v Chicagu 4:3. Predĺžilo si série bez prehry na štyri zápasy vonku a osem celkovo, čo je najviac v klubovej histórii od sezóny 2010/11. Logan Couture tiež uspel v nájazdovej lotérii, Martin Jones kryl 28 striel a tri nájazdy. V normálnom hracom čase z jeho spoluhráčov skórovali Marcus Sörensen, Evander Kane a Tomáš Hertl. Naopak, prekonali ho Connor Muprhy, dvojbodový Alex DeBrincat a Patrick Sharp, ktorý vynútil predĺženie v 58. minúte. Taktiež ako jediný z tímu premenil svoj nájazd. Anton Forsberg predviedol 35 zákrokov a Blackhawks prehrali štvrtý domáci zápas po sebe. Tomáš Jurčo v ňom odohral vyše 13 minút s bilanciou strela, bodyček a blok.

Labancov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. E. Kane (SJS), 2. A. DeBrincat (CHI), 3. T. Hertl (SJS)

Vegas si zaistilo účasť v play-off výhrou nad Coloradom

Najmenej vyťažovaný bol posledný Slovák v akcii, Tomáš Tatar. Počas necelých 13 minút nebodoval, ale Vegas zdolalo Colorado 4:1 a spečatilo postup do play-off len ako tretí expanzný tím v premiérovej sezóne. Jonathan Marchessault zaznamenal presilovkový gól a dve asistencie, čím sa dostal cez hranicu 70 bodov ako 10. hráč v drese nováčika. William Karlsson pridal ku dvom prihrávkam strelu do prázdnej brány, jeho 40. gól v ročníku. Alex Tuch otváral skóre duelu v presilovej hre a zvyšný gól strelil dvojbodový Shea Theodore. Marc-Andre Fleury prispel k tretej domácej výhre po sebe 28 zákrokmi. So 403 výhrami v NHL sa dotiahol na Granta Fuhra na 11. mieste historického poradia. Golden Knights bodovali v posledných piatich zápasoch a zdolali Avalanche v treťom z piatich vzájomných súbojov. O jediný gól hostí sa postaral Erik Johnson, ktorý vyrovnával stav na 1:1. Semion Varlamov urobil 26 zákrokov, no neodvrátil koniec trojzápasovej víťaznej série vonku. Tatar ho strelecky ohrozil dvakrát. Pripísal si aj mínusový bod a rozdal dva bodyčeky.

Karlssonov 40. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault, 2. S. Theodore, 3. A. Tuch (všetci VGK)

Reimer vynuloval Islanders, aby sa Panthers priblížili k play-off

James Reimer vydáva zo seba všetko, aby pomohol Floride k preniknutiu do play-off. Náhradný brankár tentokrát zneškodnil všetkých 32 striel, aby so svojím štvrtým čistým kontom v sezóne doviedol Panthers k výhre 3:0 nad Islanders. Tím zo Sunrise vyhral piaty zápas po sebe aj vďaka gólom Jevgenija Dadonova, Keitha Yandlea a Nicka Bjugstada. Momentálne stráca na play-off jeden bod so zápasom k dobru oproti New Jersey. „Nestaráme sa o to, ako sa darí Devils a ostatným tímom, ale samozrejme vieme, že je to tesné a že si nemôžeme dovoliť strácať body. Nemáme veľa priestoru na dýchanie, máme ťažký rozpis, ale bude to zábavná výzva,“ poznamenal Bjugstad. V bráne New Yorku stál Christopher Gibson, ktorý predviedol 38 zákrokov. Jeho tím už stratil aj matematickú šancu na postup.

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer, 2. K. Yandle, 3. J. Dadonov (všetci FLA)

Debutant Foegele pomohol Hurricanes udržať nádej

Warren Foegele zažil skvelý debut v NHL – strelil gól a pridal asistenciu, aby doviedol Carolinu k výhre 4:1 nad Ottawou, ktorá hrala opäť bez poranením sužovaného Mariána Gáboríka. Brock McGinn a Valentin Zykov sa tiež trafili do čierneho, kým Sebastian Aho pridal gól do prázdnej brány. K tretej výhre po sebe pomohol aj Cam Ward, ktorého z 20 striel prekonal len Bobby Ryan. Craig Anderson kryl 26 striel. Senators prehrali piaty zápas po sebe a už dlhšie sú mimo hry o play-off. Hurricanes však v sebe stále držia nádej, hoci strácajú šesť zápasov pred koncom na postupovú pozíciu až sedem bodov.


Hviezdy duelu: 1. W. Foegele, 2. C. Ward, 3. D. Ryan (všetci CAR)

Johnson a Eichel pomohli Sabres ukončiť Torontu víťaznú sériu

Jack Eichel strelil svoj druhý gól v zápase v strede tretej tretiny, aby rozhodol o víťazstve Buffala 3:2 nad Torontom, ktoré tak prišlo o rekordnú 13-zápasovú sériu domácich víťazstiev. Eichel aj otváral skóre zápasu, zatiaľ čo Casey Nelson v tretej dvadsaťminútovke vyrovnával stav na 2:2. V druhej tretine totiž Maple Leafs otočili stav vďaka gólom Nazema Kadriho a Patricka Marleaua. Z brankárov mal viac práce Chad Johnson, ktorý k výhre prispel 39 zákrokmi a zlepšil si bilanciu proti Torontu na 7-1-1. Frederik Andersen opustil duel s 24 zásahmi. Jeho tím sa pokúšal o 46. víťazstvo v sezóne, ktorým by vytvoril nový klubový rekord.

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel (BUF), 2. P. Marleau (TOR), 3. Z. Girgensons (BUF)

Ovečkin skóroval pri víťazstve Washingtonu nad Rangers

Alex Ovečkin strelil svoj 45. gól v sezóne a Washington natiahol víťaznú sériu na štyri zápasy, keď v pondelok zdolal pomerom 4:2 newyorských Rangers. Strelecky sa presadili aj T.J. Oshie, Matt Niskanen a Jevgenij Kuznecov, kým Nicklas Bäckström na štyri asistencie z predošlého duelu nadviazal ďalšími dvoma. Philipp Grubauer urobil 28 zákrokov. Capitals vedú Metropolitnú divíziu s päťbodovým náskokom pred Pittsburghom. O góly Rangers sa postarali Mats Zuccarello a Lias Andersson, ktorý debutoval v NHL. Alexandar Georgiev inkasoval tri góly zo šiestich striel, Ondřej Pavelec vo svojom prvom zápase od 9. februára zastavil 26 striel.


Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin , 2. J. Kuznecov, 3. N. Bäckström (všetci WSH)

Montreal predĺžil Detroitu dlhú sériu prehier vonku

Brendan Gallagher strelil dva góly, vrátane víťazného, Paul Byron s dvojbodovým Alexom Galchenyukom využili presilové hry a Montreal zdolal Detroit v súboji dvoch tímov vyradených z hry o play-off 4:2. Ukončil sériu troch domácich prehier a súperovi uštedril tretiu prehru po sebe. Jonathan Drouin s Jeffom Petrym dvakrát asistovali a Carey Price sa prezentoval 26 zákrokmi. Recept na neho našli dvojbodoví Gustav Nyquist a Tyler Bertuzzi. Jared Coreau opustil duel s 27 zákrokmi. Red Wings natiahli šnúru prehier na súperových klziskách už na 11 zápasov.

Hviezdy duelu: 1. B. Gallagher, 2. P. Byron, 3. A. Galchenyuk (všetci MTL)

Quick vynuloval Calgary, Kings predbehli Colorado

Jonathan Quick zastavil všetkých 23 striel pri jeho piatom čistom konte v sezóne a 49. v kariére. Doviedol ním Los Angeles k domácemu víťazstvu 3:0 nad Calgary, ktoré prehralo šiesty zápas po sebe celkovo a štvrtý vonku. Jeff Carter i dvojbodoví Dion Phaneuf s Anžem Kopitarom využili presilové hry, tri z piatich v dueli. Dustin Brown dvakrát asistoval. Kings predbehli Colorado o jeden bod na pozícii prvej divokej karty v Západnej konferencii. Flames strácajú na posledné postupové miesto 10 bodov päť zápasov pred koncom základnej časti. Mike Smith inkasoval všetky góly z 29 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick, 2. A. Kopitar, 3. D. Phaneuf (všetci LAK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (ARI) 16:44 0 1 1 +1 0 1 1
T. Tatar (VGK) 12:40 0 0 0 -1 0 2 2
T. Jurčo (CHI) 13:09 0 0 0 0 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies