Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Zlatí rytieri sú na ceste za slávou. Uspejú aj v play-off?

Pred touto sezónou vstúpila organizácia Vegas Golden Knights do prestížnej spoločnosti tímov NHL cez expanzný draft. Generálny manažér George McPhee dostal možnosť vyskladať mužstvo od základu. O kvalite jeho výberu svedčí najmä postup do play-off pri premiére v najlepšej hokejovej lige na svete.

V modernej histórii NHL sa nováčikovia pri debute v lige pohybovali len na spodných miestach tabuľky. Konkurencieschopnými tímami sa stali až po niekoľkých sezónach. O postupe do play-off sa vôbec nedalo uvažovať.

Podobný vstup do súťaže sa všeobecne očakával aj od Golden Knights. Najmä v prvých dňoch po expanznom drafte čelil George McPhee kritike, pretože si na drafte nevybral tých najlepších hráčov, ktorí boli k dispozícii. Skúsený generálny manažér však viacerými dohodami s klubmi získal niekoľko draftových volieb za to, že si nevyberie ich hráčov.

S prvotnou súpiskou neboli spokojní viacerí experti, ktorí mužstvu nedávali veľké šance v boji o play-off. V celkovom hodnotení sa mužstvu prisudzovala pozícia medzi najslabšími mužstvami NHL.

Uffe Bodin, uznávaný odborník z portálu Hockeysverige.se, predpovedal, že mužstvu bude v záverečnom účtovaní chýbať na postup dvadsať bodov. Dokonca podotkol, že „po mesiaci sa mužstvo rozsype ako domček z kariet“.

Chris Johnston z televízie Sportsnet uvažoval, že mužstvo by mohlo získať asi 72 bodov. Rickard Wallin z Viasat Hockey ho doplnil a označil nováčika za mužstvo, ktoré sa bude pozerať na pozície zaručujúce play-off s úctivým odstupom.

Vegas Golden Knights sa však pri ligovej premiére nepozerali na názory expertov, ale sústredili sa na svoju hru. Aktuálne kraľujú Pacifickej divízii so 103 bodmi, čo je skvelý výsledok. Mužstvo nedisponuje výraznejšou slabinou a v play-off môže byť veľmi nepríjemným súperom pre kohokoľvek.

Do popredia sa prediera otázka, či dokáže nové ambiciózne mužstvo na čele s Fleurym, Nealom či Williamom Karlssonom dotiahnuť ročník až k zisku Stanley Cupu. Na začiatku sezóny sa zdalo takéto tvrdenie utópiou, ale dnes je to reálna možnosť. Vegas Golden Knights patria k reálnym kandidátom na víťazstvo.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies