Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
ARI
2
EDM
1
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Jurčo dosiahol dva medzníky. Ďalší míľnik má na dosah

O stave slovenského hokeja hovorí veľa to, že sa teraz zaoberáme dvojbodovými zápasmi. Pre Tomáša Jurča však nie sú také výkony samozrejmosťou. Vo štvrtok zažil zo štatistického pohľadu najvydarenejší duel kariéry.

Doteraz sa len päťkrát stalo, že slovenský útočník v službách Čiernych jastrabov z Chicaga zaznamenal v jednom zápase dva body. Piaty prípad prišiel pri štvrtkovej výhre 6:2 nad Winnipegom, pri ktorej zažil hráč s číslom 13 dva kariérne medzníky.

Kým v predošlých štyroch prípadoch zaznamenal bilanciu 1+1 alebo si pripísal dve asistencie, tentoraz po prvýkrát v NHL strelil dva góly. Druhý medzník predstavoval jeho prvý víťazný gól v kariére.

Dátum Zápas Bilancia
21.12.2013 DET vs. TOR 1 gól, 1 asistencia
27.02.2014 DET vs. OTT 1 gól, 1 asistencia
18.11.2014 DET vs. CBJ 1 gól, 1 asistencia
18.03.2018 CHI vs. STL 2 asistencie
29.03.2018 CHI vs. WPG 2 góly

Dva dvojbodové zápasy zažil Jurčo v aktuálnej sezóne. Po štvrtku má na konte šesť gólov a štyri asistencie. A hoci to tak v úvode sezóny nevyzeralo, ide o jeho najvydarenejšiu sezónu v kanadsko-americkej súťaži od tej debutovej.

Článok pokračuje pod reklamou

V sezóne 2013/14 si aj stanovil osobné maximum s ôsmimi gólmi. Na jeho vyrovnanie alebo prekonanie má ešte štyri zápasy. Bodové maximum si vytvoril v sezóne 2014/15, v ktorej nazbieral 18 bodov. Vtedy však odohral 63 zápasov, a tak bol jeho bodový priemer 0,29.

V jeho prvom ročníku v NHL bol tento priemer na hodnote 0,42. V aktuálnej sezóne má košický rodák priemer 0,37 bodu na zápas. A to je veľký skok oproti predošlým dvom sezónam, v ktorých mal priemery 0,14 a 0,08.

Dvadsaťpäťročný Jurčo má pred sebou ďalší míľnik – najbližšie absolvuje okrúhly 200. zápas v NHL. Doteraz v nich nazbieral rovných 50 bodov za 22 gólov a 28 asistencií. Po tejto sezóne sa môže stať obmedzeným voľným hráčom, ale v Chicagu sa mu páči a chce zostať. Poslednými výkonmi si pýta dôveru vedenia Blackhawks.

Jurčov 5. a 6. gól sezóny:



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák mal dôvod na radosť, Matthews poslednú šancu na 70. gól! + videoHlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies