Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Chára prispel k výhre asistenciou, Philadelphia a Colorado sú v play-off

V sobotu boli v NHL v akcii takmer všetky tímy. V predposledný deň základnej časti sa odohralo 15 zápasov aj s tromi Slovákmi. Ako jediný bodoval i vyhral Zdeno Chára, ktorý si pripísal asistenciu. Až štyria hráči strelili hetrik, spoznali sme aj zvyšné tímy v play-off.


Chára asistoval, Boston si udržal šancu na preskočenie Tampy

David Pastrňák a Tommy Wingels skórovali v rozmedzí 51 sekúnd druhej tretiny, aby pomohli Bostonu k výhre 5:2 nad Ottawou, vďaka ktorej má tím stále šancu ovládnuť Atlantickú divíziu i Východnú konferenciu. Danton Heinen, Noel Acciari a David Backes tiež skórovali, Anton Chudobin zastavil 26 striel a kapitán Zdeno Chára si pripísal jednu asistenciu. Prezentoval sa aj troma strelami, pričom na ľade strávil až 25 a pol minúty! Viac odohral len o 17 rokov mladší Cody Ceci. Z jeho spoluhráčov sa presadil iba Ryan Dzingel, ktorý sa postaral o oba góly Senators. Colin White zaznamenal dve asistencie a Daniel Taylor predviedol 29 zákrokov. Bruins strácajú na Tampu jeden bod a v nedeľu odohrajú ešte zápas proti Panthers.

Hviezdy duelu: 1. A. Chudobin (BOS), 2. N. Acciari (BOS), 3. R. Dzingel (OTT)

Miller vynuloval Arizonu a vytvoril americký rekord

Richard Pánik prišiel o bodovú sériu a nebodoval ani nikto z jeho spoluhráčov. Arizona prehrala doma s Anaheimom 0:3. Ducks strelili v každej tretine jeden gól a základnú časť ukončili s päťzápasovou víťaznou sériou. Navyše, dosiahli 100-bodovú hranicu piatykrát po sebe a siedmykrát v histórii. Adam Henrique zaznamenal víťazný gól v presilovke a asistenciu, rovnakú bilanciu mal Rickard Rakell a Hampus Lindholm trafil prázdnu bránu. Ryan Miller chytil všetkých 31 striel pri jeho štvrtom čistom konte sezóny. S 370. výhrou o jednu predbehol Toma Barrassa a stal sa americkým rekordérom. Dostal sa tiež na 18. miesto historického poradia. Corey Perry si pripísal 400. prihrávku v NHL a Ducks sa posunuli na druhé miesto v Pacifickej divízii. Antti Raanta opustil duel s 24 zákrokmi. Pánik v ňom odohral až 20 a pol minúty s bilanciou dve strely, štyri bodyčeky a blok.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. R. Miller, 2. R. Rakell (obaja ANA), 3. A. Raanta (ARI)

Jankowski strelil štyri góly, Calgary zničilo nováčika

Mark Jankowski strelil prvýkrát v kariére hetrik aj štyri góly a Calgary deklasovalo v jeho poslednom zápase sezóny nováčika z Las Vegas pomerom 7:1. Johnny Gaudreau zaznamenal gól a asistenciu, skórovali aj Garnet Hathaway a Spencer Foo. Nick Shore s Troyom Brouwerom dvakrát asistovali a Jon Gillies predviedol 26 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Cody Eakin za stavu 3:0. Marc-Andre Fleury striedal až po šiestom inkasovanom góle z 18 striel, Malcolm Subban kryl 12 zo zvyšných 13. Slovenský útočník Tomáš Tatar nazbieral až štyri mínusové body. Odohral necelých 13 minút aj s dvomi strelami. Vegas však má už dlhšie zaistený divízny titul. V prvom kole play-off ho čaká Los Angeles.


Hviezdy duelu: 1. M. Jankowski, 2. J. Gaudreau, 3. M. Stajan (všetci CGY)

Girouxov hetrik a Elliottova nula proti Rangers zaistili Flyers play-off

Claude Giroux strelil hetrik a Brian Elliott zastavil všetkých 17 striel pri jeho prvom čistom konte v sezóne, 37. v kariére. Philadelphia najmä vďaka nim zdolala New York Rangers 5:0 a ukončila ročník s päťzápasovou domácou víťaznou sériou. Skórovali aj dvojbodový Michael Raffl a Ivan Provorov, Sean Couturier dvakrát asistoval. Flyers sa vrátili do play-off po ročnej odmlke. Henrik Lundqvist inkasoval všetkých päť gólov zo 40 striel a newyorský tím si na záver sezóny pripísal tretiu prehru po sebe. Giroux prekonal hranicu 100 bodov prvýkrát v kariére a ako tretí hráč v tejto sezóne. Flyers narazia v prvom kole play-off na obhajcu titulu a najväčšieho rivala z Pittsburghu.


Hviezdy duelu: 1. C. Giroux, 2. M. Raffl, 3. B. Elliott (všetci PHI)

Hellebuyck i Jets vytvorili rekordy výhrou nad Blackhawks

Bez mladých slovenských útočníkov sa odohral zápas medzi Winnipegom a Chicagom, v ktorom sa Connor Hellebuyck zapísal do dejín ako americký brankár s najväčším počtom výhier v jednej sezóne. Pri 44. výhre predviedol 30 zákrokov, ktorými doviedol Jets k triumfu 4:1. Dva góly strelil Andrew Copp, po jednom Dustin Byfuglien a Kyle Connor. Kanadský tím vyhral piaty zápas po sebe a vytvoril si rekord s deviatou výhrou po sebe v domácej aréne. V play-off narazí na Minnesotu. Čestný úspech Blackhawks zaznamenal Brent Seabrook, Jeff Glass zastavil 35 striel. Posledný zápas kariéry odohral Patrick Sharp, ktorý je rodákom z Winnipegu. Po zápase bol vyhlásený za tretiu hviezdu.


Hviezdy duelu: 1. A. Copp (WPG), 2. C. Hellebuyck (WPG), 3. P. Sharp (CHI)

Ovečkin to pri výhre nad New Jersey takmer dokázal

Alexander Ovečkin musel streliť hetrik, aby dosiahol 50-gólovú hranicu. Nakoniec sa k nej priblížil veľmi blízko dvoma gólmi, ktorými pomohol k výhre Washingtonu 5:3 nad New Jersey. K tretiemu gólu mu nepomohlo ani mohutné skandovanie divákov „Chceme 50“. Ovečkin sa so 49 gólmi stal najstarším najlepším strelcom sezóny od Phila Esposita (1974/75). Okrem neho v sobotu skórovali aj Nicklas Bäckström, Michal Kempný a Andre Burakovsky. Braden Holtby kryl 23 z 26 striel. Prekonali ho Nico Hischier, Miles Wood a Patrick Maroon, ktorý pridal aj dve asistencie. Cory Schneider inkasoval päť gólov z 25 striel. Devils narazia v play-off na víťaza Atlantickej divízie – Tampu alebo Boston. Capitals budú čeliť Columbusu.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. M. Kempný, 3. J. Carlson (všetci WSH)

Forsberg zariadil hetrikom triumf Nashville nad Columbusom

Filip Forsberg strelil piaty hetrik v základnej časti NHL, ktorým doviedol Nashvlle k domácej výhre 4:2 nad Columbusom. Ukončil mu päťzápasovú bodovú sériu celkovo, sedemzápasovú vonku a odsunul ho z tretej pozície v Metropolitnej divízii. Austin Watson otvoril skóre duelu a Pekka Rinne kryl 22 z 23 striel v prvých dvoch tretinách. Juuse Saros inkasoval v tretej raz z ôsmich striel. Joonas Korpisalo čelil 26 strelám. Josh Anderson a Brandon Dubinsky v presilovke sa postarali o góly Blue Jackets, ktorí napokon obsadia prvú divokú kartu vo Východnej konferencii a v prvom kole narazia na Washington. Predators ako víťaz Prezidentovej trofeje sa stretnú s Coloradom.


Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg, 2. A. Watson, 3. K. Turris (všetci NSH)

Colorado vyhralo kľúčový zápas a vrátilo sa do play-off

Colorado si zahrá v play-off prvýkrát od roku 2014 a celkovo po 23. raz v histórii. Rozhodlo o tom domáce víťazstvo 5:2 nad St. Louis, ktoré o bod predbehlo na poslednej postupovej pozícii v Západnej konferencii. Gabriel Landeskog zaznamenal gól a dve asistencie, Nathan MacKinnon pridal ku víťaznému gólu asistenciu. Na listine strelcov ich doplnili Sam Girard, Tyson Barrie v presilovke a Matt Nieto, ktorý trafil prázdnu bránu. Carl Söderberg dvakrát asistoval a Jonathan Bernier predviedol 32 zákrokov. Prekonali ho iba dvojbodoví Jaden Schwartz s Braydenom Schennom. Jake Allen sa prezentoval 34 zákrokmi. Colorado, ktoré ukončilo sériu troch prehier, narazí v prvom kole play-off na Nashville. Vladimir Tarasenko nedohral posledný zápas Blues v ročníku pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. S. Girard, 2. G. Landeskog, 3. J. Bernier (všetci COL)

Draisaitl rozhodol o výhre Oilers nad Canucks

Leon Draisaitl otvoril skóre zápasu v presilovke a napokon aj ukončil súboj proti Vancouveru úspešným samostatným nájazdom vo štvrtej sérii. Pred ním uspeli v nájazdovej lotérii aj Mike Cammalleri a Connor McDavid, ktorý prihral na oba góly tímu v normálnom hracom čase. So 108 bodmi obhájil Trofej Arta Rossa. Ryan Nugent-Hopkins zaznamenal gól a asistenciu a Cam Talbot zastavil 36 striel. Prekonali ho Jussi Jokinen s Tylerom Mottem a v nájazdoch Jokinen s Danielom Sedinom. On i jeho brat Henrik odohrali posledný zápas v kariére. Anders Nilsson ho opustil s 31 zákrokmi. Oilers na záver sezóny ukončili sériu piatich prehier, kým Canucks bodovali v posledných šiestich dueloch.

Draisaitlov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. D. Sedin, 3. H. Sedin (obaja VAN)

Andersen vyrovnal klubový rekord pri výhre nad Canadiens

Frederik Andersen urobil 31 zákrokov, aby vyrovnal klubový rekord s 38. výhrou v sezóne. Toronto aj vďaka nemu porazilo Montreal 4:2. Auston Matthews strelil 34. gól v sezóne, aby tak vyrovnal svoje číslo na drese. Pridal k nemu asistenciu. Zach Hyman, Nazem Kadri a Patrick Marleau sa postarali o zvyšné góly Maple Leafs, ktorí skončili základnú časť so 105 bodmi. Viac ich ešte nikdy nenazbierali. S kým sa stretnú v play-off, ešte nevedia – bude to Boston alebo Tampa Bay. Ak v nedeľu uspejú Bruins, sérii s rivalom sa vyhnú. Carey Price opustil sobotný duel s 26 zákrokmi, góly Canadiens strelili Daniel Carr a Jeff Petry.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen, 2. A. Matthews, 3. Z. Hyman (všetci TOR)

Tavares zakončil v predĺžení obrat Islanders

John Tavares sa presadil vo štvrtej minúte predĺženia, aby rozhodol o víťazstve Islanders 4:3 v poslednom zápase sezóny proti Detroitu. Nadstavený čas vynútil len 29,7 sekundy pred koncom Ryan Pulock. Skórovali aj Anders Lee, ktorý vsietil 40. gól v ročníku a Andrew Ladd. Thomas Greis zastavil 36 striel a Mathew Barzal si dvoma asistenciami rozšíril konto na 63 asistencií, s ktorými vyrovnal nováčikovský rekord Islanders Bryana Trottiera. Red Wings viedli 3:1 po góloch Henrika Zetterberga, Justina Abdelkadera a Dylana Larkina. Jared Coreau opustil duel s 35 zákrokmi. Oba tímy v play-off hrať nebudú.

Tavaresov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. D. Larkin (DET), 3. J. Abdelkader (DET)

Trocheck rozhodol o výhre Floridy nad Sabres

Aj keď už Florida poznala svoj osud, zabojovala o víťazstvo. Vincent Trocheck strelil rozhodujúci gól na konci tretej tretiny, aby Panthers potešili svojich fanúšikov triumfom 4:3 nad Buffalom. Bol 27. v domácom prostredí, čím si tím vytvorili nový rekord. Do listiny strelcov sa zapísali aj Jonathan Huberdeau, Colton Sceviour a Nick Bjugstad. James Reimer urobil 38 zákrokov. Prekonali ho Ryan O‘Reilly, Sam Reinhart a Jason Pominville. Chad Johnson inkasoval tri góly z 12 striel a na začiatku druhej tretiny ho nahradil Adam Wilcox. Ten zastavil pri svojom debute v NHL 14 striel.

Hviezdy duelu: 1. V. Trocheck, 2. J. Huberdeau, 3. R. Vrbata (všetci FLA)

Hurricanes sa rozlúčili výhrou nad Tampou Bay

Elias Lindholm skóroval v úvodnej minúte predĺženia, aby Carolina zabránila Tampe Bay zaistiť si už divízny titul výhrou 3:2. Justin Williams zaznamenal gól a asistenciu, Jordan Staal strelil trochu šťastný gól a Phil Di Giuseppe zaznamenal dve asistencie. Cam Ward urobil 32 zákrokov. Až 39 ich urobil Louis Domingue. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili Ryan Callahan a Ondřej Palát, ktorí zmazali dvojgólovú stratu z prvej tretiny. Lightning ovládnu svoju divíziu a konferenciu, ak Boston v nedeľu neporazí Floridu.

Lindholmov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Williams, 2. E. Lindholm, 3. C. Ward (všetci CAR)

Wild zdolali Sharks a opäť dosiahli 100-bodovú hranicu

Jason Zucker strelil dva góly po sebe, vrátane víťazného, Devan Dubnyk urobil 27 zákrokov a Minnesota na záver základnej časti uspela v San Jose pomerom 6:3. Ukončila tak sériu štyroch prehier vonku a prekonala 100-bodovú hranicu štvrtýkrát v histórii. Dokázala to aj v minulej sezóne. Jonas Brodin, Matt Cullen, Mikael Granlund a Eric Staal (prázdna brána) tiež skórovali, Louis Belpedio, Tyler Ennis a Nino Niederreiter dvakrát asistovali. Joe Pavelski, dvojbodový Brent Burns a Timo Meier sa strelecky presadili z hráčov Sharks, ktorí sa v prvom kole play-off stretnú s Anaheimom. Martin Jones inkasoval päťkrát z 19 striel, Aaron Dell chytil zvyšné štyri strely. Staal so 42 gólmi v sezóne vyrovnal klubový rekord Mariána Gáboríka.

Hviezdy duelu: 1. J. Zucker, 2. T. Ennis, 3. N. Niederreiter (všetci MIN)

Bennov čistý hetrik doviedol Dallas k výhre v Los Angeles

Jamie Benn strelil čistý hetrik v prvej tretine a Dallas zvíťazil v poslednom zápase sezóny 4:2 nad Los Angeles. Devin Shore otvoril skóre duelu, Alexander Radulov nazbieral tri asistencie a Kari Lehtonen predviedol 34 zákrokov. Prekonal ho iba dvojgólový Alec Martinez, v ktorý v tretej tretine znížil stav z 0:4 na 2:4. Jonathan Quick čelil len 18 strelám. Kings si v prvom kole play-off zmerajú sily s nováčikom NHL s Las Vegas.


Hviezdy duelu: 1. J. Benn, 2. A. Radulov (obaja DAL), 3. A. Martinez (LAK)

Neprehliadnite: Dnes nám skončí základná časť a vy máte jednu z posledných možností, ako ovplyvniť hlasovanie o Slováka sezóny. Zapojte sa do ankety! Hlasovať »

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (VGK) 12:57 0 0 0 -4 0 2 0
R. Pánik (ARI) 20:38 0 0 0 0 0 2 4
Z. Chára (BOS) 25:32 0 1 1 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies