Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Demitra, Handzuš a Budaj hviezdami zápasov

Pavol Demitra, Michal Handzuš a Peter Budaj sa stali hviezdami zápasov, ktoré sa odohrali v noci zo soboty na nedeľu. Na programe bolo celkovo 10 stretnutí, v ktorých sa predstavilo 10 Slovákov. V bráne Habs stál pri prehre 1:2 Jaroslav Halák. Bodovo sa presadili štyria slovenskí hokejisti.

Pavol Demitra odohral po zranení rebier prvý zápas po takmer jednom mesiaci. Gól síce nestrelil, no svojmu mužstvu pomohol k víťazstvu 4:2 nad Torontom tromi asistenciami, vďaka ktorým sa stal treťou hviezdou zápasu. Vancouver bol veľmi efektívny a za víťazstvo mohol ďakovať kapitánovi Luongovi. Prvá hviezda zápasu zaznamenala 28 zákrokov. Maple Leafs prestrieľali Canucks 30:15, no aj tak im to na víťazstvo nestačilo. Víťazný gól strelil Willie Mitchell v druhej tretine. V nej Canucks strelili dva góly z troch striel. Toskalu potom v bráne Toronta vystriedal Joseph, ktorý už za svoj chrbát puk nepustila zaznamenal 6 úspešných zákrokov. Demitra odohral 14 a pol minúty a do štatistík si pripísal aj plusový bod a dve strely na bránu.

Traja slovenskí hokejisti sa predstavili v akcii v stretnutí medzi Edmontonom a Coloradom. V bráne Avalanche stál Peter Budaj, ktorý čelil 35 strelám, z ktorých dostal len dva góly. V normálnom hracom čase sa nerozhodlo a stav 2:2 platil aj po predĺžení. Na rad tak prišli samostatné nájazdy, v ktorých bol Budaj prekonaný len raz, kým Colorado dokázalo prekonať Rolosona dvakrát. Vďaka víťaznému nájazdu Darcyho Tuckera zvíťazili hráči z Denveru 3:2. A to ešte v poslednej minúte prehrávali 1:2 a Peter Budaj musel odkorčuľovať na lavičku, aby mohlo hrať Colorado power-play 6 na 3. Napokon 10,7 sekundy pred koncom tretej tretiny vyrovnal Tucker. Slovenský brankár bol po zápase vyhlásený za druhú hviezdu stretnutia. Jeho krajanom sa bodovo nedarilo. Spoluhráč Marek Svatoš odohral 10 a pol minúty a do štatistík si pripísal len dve strely a štyri trestné minúty. Obranca Oilers Ľubomír Višňovský strávil na ľade 25 minút a do štatistík si pripísal mínusový bod a tri strely na bránu. Pre Colorado bolo toto stretnutie 1000. v NHL od presťahovania z Quebec City.

Jaroslav Halák

Jaroslav Halák inkasuje gól z hokejky Scottieho Upshalla

V sobotu boli v akcii obaja slovenskí brankári. K Budajovi sa pridal aj Jaroslav Halák, ktorý dostal v bráne Canadiens priestor v stretnutí proti Philadelphii. Slovenský brankár čelil 31 strelám, z ktorých inkasoval dva góly. Prekonali ho Scottie Upshall a Jeff Carter počas druhej tretiny, ktorá sa Montrealu nevydarila. Flyers v nej vystrelili na Haláka celkovo 18 striel. Montreal v tretej tretine dokázal znížiť zásluhou Tanguaya, ale k vyrovnaniu sa už Habs nedostali. Pre Haláka to bola druhá prehra v sezóne.

Článok pokračuje pod reklamou

Za druhú hviezdu zápasu bol vyhlásený Michal Handzuš. Slovenský center strelil v stretnutí Los Angeles proti Nashvillu jediný gól svojho tímu. Kings zápas prehrali 1:3. Handzuš zaknihoval svoj štvrtý gól v sezóne, pričom na ľade strávil 15 a pol minúty. Na svoje konto si pripísal aj plusový bod a 4 strely. Okrem Handzuša si z jeho spoluhráčov plusový bod zo zápasu odniesol len Harrold.

Obranca Zdeno Chára otvoril skóre zápasu Bostonu proti NY Rangers. Duel, ktorý sa odohral v newyorskej Madison Square Garden, napokon spoznal meno svojho víťaza až po samostatných nájazdoch. V nich sa viac darilo domácemu tímu, ktorý duel vyhral pomerom 3:2. Chára odohral 30 a pol minúty a okrem druhého gólu v sezóne zaknihoval aj plusový bod, štyri strely na bránu a dve trestné minúty. Jeho tím ukončil víťaznú sériu, ktorá sa zastavila na čísle 5. Bruins mali zápas rozbehnutý veľmi dobre, no o dvojgólové vedenie prišli behom posledných 7 minút tretej tretiny.

Do kanadského bodovania sa v noci zapísal aj obranca Sabres Andrej Sekera, ktorý nahrával na prvý gól zápasu, ktorý strelil jeho spoluhráč Jason Pominville. Buffalo sa napokon z víťazstva nad Pittsburghom netešilo. Penguins síce ešte po dvoch tretinách prehrávali 1:2, no vyšla im tretia tretina, ktorú vyhrali pomerom 4:0 a cely zápas 5:2. Víťazný gól strelil Jordan Staal, ktorý sa strelecky presadil dvakrát. prvou hviezdou zápasu sa však stal štvorbodový Malkin, ktorý okrem gólu zaznamenal tri asistencie. Miroslav Šatan odišiel zo stretnutia bez bodu a počas 17 minút, ktoré strávil na ľade, zaregistroval aj jeden mínusový bod.

Posledným slovenským hokejistom, ktorý sa v sobotnej noci predstavil na ľadoch NHL, bol obranca Capitals Milan Jurčina. Ani v odvetnom stretnutí proti New Jersey sa mu nepodarilo zapísať do kanadského bodovania. V stretnutí odohral 12 minút a zaznamenal jeden plusový bod a dve trestné minúty. Zápas bol vyrovnaný a o víťazovi sa rozhodlo až v nájazdoch. Z víťazstva 6:5 sa napokon tešili domáci hráči New Jersey. Rozhodujúci nájazd premenil Zach Parise. Niklas Backstrom z Washingtonu zaznamenal 5 bodov za gól a štyri asistencie. Ovechkin strelil dva góly a na jeden aj prihrával.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 29/31 - - - - - -
Peter Budaj (COL) 33/35 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 10:28 0 0 0 0 2 4
Ľubomír Višňovský (EDM) 24:52 0 0 0 -1 3 0
Milan Jurčina (WAS) 11:55 0 0 0 +1 0 2
Pavol Demitra (VAN) 14:25 0 3 3 +1 2 0
Zdeno Chára (BOS) 30:27 1 0 1 +1 4 2
Andrej Sekera (BUF) 19:58 0 1 1 0 3 0
Miroslav Šatan (PIT) 17:08 0 0 0 -1 3 0
Michal Handzuš (LAK) 15:27 1 0 1 +1 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies