Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Boj o Pohár sa zintenzívňuje: Začína kolo, v ktorom je už len osem tímov (preview)

Ešte len v stredu sa skončilo prvé kolo tohtoročných bojov o Stanleyho pohár a už vo štvrtok prvými dvoma zápasmi odštartujeme kolo druhé. V ňom sa už bude bojovať o to, kto si zahrá o trofeje za konferenčný titul.

Západná konferencia

Západná konferenciaV Západnej konferencii sa skončilo prvé kolo pomerne rýchlo, keď dve série trvali len štyri zápasy, jedna päť a jedna šesť. Tú najdlhšiu, paradoxne, ťahal najväčší favorit s najväčším outsiderom. Nakoniec Nashville postúpil a v druhom kole narazí na Winnipeg, ktorý si v piatich zápasoch poradil s Minnesotou. V Pacifickej divízii na seba narazia „rozprávkové“ Vegas a San Jose. Oba tímy vyradili svojich súperov, Los Angeles a Anaheim, v najkratšom možnom čase. V tejto sérii by sme mohli vidieť aj Slováka. Tomáš Tatar však v druhej polovici otváracej série sedel na tribúne. Ani jeden zo štvorice tímov ešte nikdy nezískal Stanleyho pohár.

NASHVILLE PREDATORS (c1) – WINNIPEG JETS (c2)
V tejto sérii sa stretávajú dva najlepšie tímy NHL v základnej časti. Nashville získal Prezidentovu trofej, ale v prvom kole proti Coloradu sa poriadne zapotil. Winnipeg za ním vo svojej najlepšej sezóne v histórii zaostal len o tri body a predošlú sériu vyhral pomerne presvedčivo. Z postupu do 2. kola sa predtým ešte nikdy netešil. Predators zdobí kvalitná obrana na čele s brankárom Pekkom Rinnem a vyrovnaná ofenzíva. Jets zase s úspechom stavili na mladú dravosť, rýchlosť a šikovnosť, ako aj fyzickú hru, ktorou tlačia na súperov. Päť vzájomných zápasov v základnej časti bolo intenzívnych a o niečo lepšiu bilanciu v nich mal minuloročný finalista. Nashville v play-off ešte nenaplnil svoj potenciál a bude dúfať, že obrancovia budú produktívnejší ako proti Avalanche. Tiež bude musieť hrať disciplinovanejšie, hoci oslabenia má špičkové. Viac vynaloženej energie sa však raz môže prejaviť. Ak by Predators tieto veci zlepšili, Jets by mali pred sebou veľmi ťažkú úlohu. Trápia ich aj zranenia. Ako sa popasujú s náročnejším súperom?

Bilancia: z pohľadu Nashvillu 3-1-1
Prvý zápas série: 27. apríla v Nashville
Slováci: Marko Daňo (WPG)
Očakávame: vydretý postup Predators



VEGAS GOLDEN KNIGHTS (p1) – SAN JOSE SHARKS (p3)
Nováčik NHL už v základnej časti ukázal, že ho nemožno podceňovať. Napriek tomu pred play-off mnohí uvažovali, či zaberie aj v dôležitejšej časti sezóny. A odpoveď bola jasná – Vegas vyradilo v štyroch zápasoch skúsenejšie Los Angeles. Teraz bude čeliť ďalšiemu tímu z Kalifornie, San Jose. To si možno až prekvapivo hladko poradilo s Anaheimom tiež v štyroch zápasoch. Táto séria by mohla byť o tom, ktorý z brankárov si udrží formu dlhšie. Marc-Andre Fleury i Martin Jones boli totiž v prvom kole skutočnými oporami. Viac hviezd je na strane Sharks, ale Golden Knights už opakovane ukázali, že hokej je kolektívny šport, v ktorom odhodlaný kolektív zohráva väčší význam ako individuality. Hrajú rýchlo, čím narobili problémy Kings. Nebáli sa však aj pritvrdiť, keď bolo treba. Oslabenia im tiež vychádzali, v čom by proti priemernej presilovke San Jose mohli mať výhodu. Kalifornský tím má od prestupovej uzávierky výbornú formu a sám vie, čo je potrebné pre úspech. Bude však musieť brániť o čosi lepšie ako proti Ducks, ktorí jeho bránu ohrozili v priemere 33-krát na zápas. V základnej časti mali vo vzájomných zápasoch navrch „Zlatí rytieri“. Tým sa darí najmä doma a v sérii budú mať výhodu domáceho prostredia.

Bilancia: z pohľadu Vegas 3-0-1
Prvý zápas série: 26. apríla v Las Vegas
Slováci: Tomáš Tatar (VGK)
Očakávame: pokračovanie rozprávkového príbehu

Východná konferencia

Východná konferenciaVo Východnej konferencii sme boli v prvom kole svedkami zaujímavých sérií, ktoré nám do druhého kola pripravili lahôdku v podobe súboja medzi Ovečkinovým Washingtonom a Crosbyho Pittsburghom. Capitals prehrávali v sérii proti Columbusu 0:2, ale potom vyhrali štyri zápasy po sebe. Penguins vyradili štátneho rivala z Philadelphie tiež po šiestich dueloch. Ako prvá na východe postúpila ďalej Tampa Bay, ktorá narazí na hráčov Bostonu. Tí si zaistili postup až po siedmom zápase proti Torontu, ktorý odohrali v stredu. V druhom kole tak uvidíme aj slovenského obrancu Zdena Cháru.

TAMPA BAY LIGHTNING (a1) – BOSTON BRUINS (a2)
V tejto sérii sa stretávajú najlepšie dva tímy Východnej konferencie. V základnej časti ich delil len jeden bod, a hoci Tampa získala divízny titul, vo vzájomných zápasoch sa darilo lepšie Bostonu. A to všetky prišli v posledných štyroch týždňoch základnej časti. Otázkou však bude, ako sa prejaví v druhom kole sedemzápasová séria proti Torontu, najmä keď Lightning New Jersey vyradili už v piatich dueloch. Boston bude potrebovať, aby Tuukka Rask vystupňoval svoje výkony. Najväčšou zbraňou Tampy je ofenzíva, ktorá bude ešte silnejšia ako tá v podaní Maple Leafs. Bruins majú kvalitnú obranu, ale zaváhania brankára by ich mohli stáť veľa. Lightning si zase budú musieť ustrážiť nebezpečný prvý útok „Medveďov“, ktorý v prvom kole nazbieral 30 bodov. Na prvý pohľad máme pred sebou sériu, ktorá by sa tiež mohla rozhodovať v siedmich dueloch.

Bilancia: z pohľadu Bostonu 3-1-0
Prvý zápas série: 28. apríla v Tampe
Slováci: Peter Budaj (TBL), Zdeno Chára (BOS)
Očakávame: veľký boj s víťazným koncom pre Lightning



WASHINGTON CAPITALS (m1) - PITTSBURGH PENGUINS (m2)
Tretíkrát po sebe sa v druhom kole play-off stretávajú dvaja novodobí rivali, pričom v predošlých dvoch prípadoch končili so smútkom v očiach hráči Washingtonu. V ére Crosbyho a Ovečkina pôjde o štvrtú vzájomnú sériu, celkovo o jedenástu. Capitals doteraz uspeli len raz. Tento rok budú mať motiváciu o to vyššiu, že môžu prekaziť cestu rivala za majstrovským hetrikom. Vlani Washington dal do snahy získať Stanleyho pohár všetko a neuspel. V lete sa papierovo oslabil, no i tak dokázal ovládnuť divíziu. Do play-off vstupoval s otáznikom nad bránkoviskom, ale ten vyriešili výborné výkony Bradena Holtbyho od tretieho zápasu série. Tímu sa darilo aj v presilovkách a momentálne ťahá štvorzápasovú sériu výhier. Pittsburgh medzitým nezažil taký presvedčivý postup cez Philadelphiu, aký mnohí čakali. Potvrdilo sa však, že silou tímu bude opäť ofenzíva. Trochu však problémy robia zranenia. V sérii sa zranil Hörnqvist a nedohrali ju ani Malkin s Hagelinom. Matt Murray takisto nebol v bráne najväčšou istotou, čo by po odchode Marc-Andre Fleuryho mohlo Penguins zneisťovať. Favorita v sérii hľadať nemožno. Podľa minulosti by to bol Pittsburgh, ale aj Washington raz musí svoje „zakliatie“ prelomiť.

Bilancia: z oboch pohľadov 2-2-0
Prvý zápas série: 26. apríla vo Washingtone
Slováci: -
Očakávame: prelomenie „kliatby“ a postup Caps

Ako sme tipovali?

 
Jozef Struhár
Marián Masaryk
Marek Kantorík
NSH-WPG
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov
VGK-SJS
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
TBL-BOS
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
WSH-PIT
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov

Pozri aj: Rozpis 2. kola play-off




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies