Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Reprezentácia

Ktorí hráči z NHL nastúpia na MS 2018? Zástupcov má aj Slovensko + program


V piatok odštartujú v Dánsku Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2018, na ktorých nebudú chýbať ani hráči z NHL. Najviac ich majú zámorské tímy, no niektoré ani jedného. Ako sú na tom všetci účastníci turnaja?

Slovensku pomôžu na MS dvaja hráči, ktorí boli stabilnými členmi tímov NHL – útočník Chicaga Tomáš Jurčo a obranca Edmontonu Andrej Sekera. Obranca Christián Jaroš totiž zasiahol iba do dvoch zápasov Ottawy a celý ročník hrával za jej záložný tím Belleville Senators v AHL.

Najviac hráčov zo zámorskej profiligy majú v zostavách oba zámorské tímy – zhodne po 22. Jediný z 23-členného mužstva Kanady, ktorý nepôsobí v NHL, je brankár Michael Di Pietro chytajúci za Windsor v OHL. Z tímu USA nehrá v najlepšej lige sveta iba obranca Quinn Hughes z Michiganskej univerzity.

Tretí sú, rovnako ako vlani, úradujúci majstri Švédi opäť so 16 hráčmi z NHL. O polovicu menej ich má Fínsko, po šesť Rusko s Českom. Švajčiari majú štyroch zástupcov NHL, Nemci troch, Dáni dvoch a Francúzi s Rakúšanmi po jednom.

Článok pokračuje pod reklamou

Nósko, Bielorusko, Lotyšsko a Južná Kórea nemajú žiadnych hráčov z najprestížnejšej hokejovej ligy sveta.

Prehľad hráčov z NHL na MS 2018:

Kanada (22): Josh Bailey, Mathew Barzal, Anthony Beauvillier, Jordan Eberle, Ryan Pulock (všetci Islanders), Thomas Chabot, Jean-Gabriel Pageau (obaja Senators), Pierre-Luc Dubois, Ryan Murray (obaja Blue Jackets), Joel Edmundson, Colton Parayko, Brayden Schenn, Jaden Schwartz (všetci Blues), Aaron Ekblad (Panthers), Bo Horvat (Canucks), Tyson Jost (Avalanche), Darcy Kuemper (Coyotes), Connor McDavid, Darnell Nurse, Ryan Nugent-Hopkins (všetci Oilers), Curtis McElhinney (Maple Leafs), Ryan O'Reilly (Sabres)

USA (22): Will Butcher, Brian Gibbons, Blake Coleman, Keith Kinkaid (všetci Devils), Nick Jensen, Dylan Larkin (obaja Red Wings), Alec Martinez (Kings), Connor Murphy, Jordan Oesterle, Patrick Kane, Alex DeBrincat (všetci Blackhawks), Neal Pionk, Chris Kreider (obaja Rangers), Sonny Milano, Cam Atkinson (obaja Blue Jackets), Johnny Gaudreau (Flames), Anders Lee (Islanders), Derek Ryan, Scott Darling (obaja Hurricanes), Tage Thompson (Blues), Colin White (Senators), Charlie Lindgren (Canadiens)

Švédsko (16): Anders Nilsson (Canucks), Oliver Ekman-Larsson (Coyotes), John Klingberg, Mattias Janmark (obaja Stars), Adam Larsson (Oilers), Hampus Lindholm, Rikard Rakell (obaja Ducks), Erik Gustafsson (Blackhawks), Mika Zibanejad, Lias Andersson (obaja Rangers), Magnus Pääjärvi (Senators), Johan Larsson (Sabres), Jacob de la Rose (Canadiens), Mikael Backlund (Flames), Gustav Nyquist (Red Wings), Adrian Kempe (Kings)

Fínsko (8): Harri Säteri (Panthers), Julius Honka (Stars), Markus Nutivaara (Blue Jackets), Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen (Hurricanes), Mikael Granlund (Wild), Kasperi Kapanen (Maple Leafs), Mikko Rantanen (Avalanche),

Rusko (6): Nikita Zajcev (Maple Leafs), Jevgenij Dadonov, Maxim Mamin (obaja Panthers), Arťom Anisimov (Blackhawks), Pavel Bučnevič (Rangers), Nikita Šošnikov (Blues)

Česko (6): David Rittich (Flames), Radko Gudas (Flyers), Radek Faksa (Stars), Tomáš Plekanec (Maple Leafs), Dmitrij Jaškin (Blues), Filip Chytil (Rangers)

Švajčiarsko (4): Reto Berra (Ducks), Mirco Müller (Devils), Sven Andrighetto (Avalanche), Nino Niederreiter (Wild)

Nemecko (3): Korbinian Holzer (Ducks), Dennis Seidenberg (Islanders), Leon Draisaitl (Oilers)

Dánsko (2): Frederik Andersen (Maple Leafs), Frans Nielsen (Red Wings)

Francúzsko (1): Yohann Auvitu (Oilers)

Rakúsko (1): Michael Raffl (Flyers)

Počet hráčov z NHL, samozrejme, nemusí byť konečný. Ďalší sa môžu k tímom pridať po vypadnutí z play-off. Šampionát sa koná v dňoch 4. až 20. mája. Slovensko hrá v základnej skupine A v Kodani.

Nominácia Slovenska na MS 2018 v Dánsku:

Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio, Liiga), Marek Čiliak (Brno), Patrik Rybár (Mountfield HK)

Obrancovia: Adam Jánošík (Liberec), Michal Čajkovský (Jekaterinburg, KHL), Marek Ďaloga (Sparta Praha), Martin Fehérváry (IK Oskarshamn, Švéd.), Dominik Graňák (Mountfield HK), Mário Grman (Chomutov), Christián Jaroš (Belleville, AHL), Andrej Sekera (Edmonton)

Útočníci: Pavol Skalický (Mladá Boleslav), Martin Bakoš (Liberec), Lukáš Cingel (Mountfield HK), Dávid Bondra, Patrik Svitana, Dávid Buc (všetci Poprad), Michal Krištof (Kärpät Oulu, Liiga), Juraj Mikúš (Litvínov), Marcel Haščák (Brno), Tomáš Marcinko (Třinec), Andrej Kudrna (Sparta Praha), Ladislav Nagy, Marek Hovorka (obaja Košice), Tomáš Jurčo (Chicago)

Program Slovenska na MS 2018 v Dánsku:

Česko – SLOVENSKO, sobota, 5. mája (20:15)
SLOVENSKO – Švajčiarsko, nedeľa, 6. mája (20:15)
Rakúsko – SLOVENSKO, utorok, 8. mája (16:15)
SLOVENSKO – Francúzsko, štvrtok, 10. mája (16:15)
SLOVENSKO – Švédsko, sobota, 12. mája (12:15)
Rusko – SLOVENSKO, pondelok, 14. mája (16:15)
Bielorusko – SLOVENSKO, utorok, 15. mája (16:15)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies