Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Už dnes sa začnú boje o veľké finále. V hre sú aj tri tímy so Slovákmi (preview)

Začína sa skutočný boj o to, kto sa stane najlepším tímom svojej konferencie a kto bude mať príležitosť bojovať priamo o Stanleyho pohár. V hre zostali posledné štyri tímy, z ktorých vzídu dvaja finalisti. V súpiskách troch figurujú aj Slováci, hoci v play-off sa z nich predstavil len jeden.

Západná konferencia

Západná konferenciaVo finále Západnej konferencie sa stretávajú dva tímy, ktoré v ňom ešte nikdy nehrali. Už len to samé je mimoriadne. Tento fakt však robí ešte špeciálnejším skutočnosť, že jedným z finalistov je absolútny nováčik NHL. Vegas prekvapivo hladko vyradilo v prvom kole Los Angeles v štyroch zápasoch a na vyradenie San Jose potrebovalo len o dva zápasy viac. Slovákov môže mrzieť to, že svoje miesto v základe stratil Tomáš Tatar. To si však v sezóne nevybojoval ani Marko Daňo vo Winnipegu. Jeho tím spečatil svoj postup ešte len vo štvrtok, keď po siedmich dueloch vyradil Nashville, minuloročného finalistu a držiteľa Prezidentovej trofeje. O dva zápasy kratšiu sériu absolvoval v prvom kole proti Minnesote.

WINNIPEG JETS (c2) – VEGAS GOLDEN KNIGHTS (p1)
Winnipeg konečne napĺňa svoj potenciál, ktorý bolo vidno už pár rokov. Naopak, Vegas prekvapilo väčšinu odborníkov i fanúšikov. Len málokto by pred sezónou povedal, že vo finále Stanleyho pohára si zahrá práve jeden z tejto dvojice tímov. Kto to však bude? V základnej časti mal o niečo lepšiu bilanciu vzájomných zápasov nováčik NHL. Posledný zápas, ktorý sa hral vo februári, bol však dramatický tak ako by mohla byť aj táto séria. V nej sa stretnú dvaja skvelo chytajúci brankári. Slabiny mužstiev hľadať len ťažko, Jets prakticky žiadnu ešte neodkryli. Majú spoľahlivú defenzívu a nebezpečný útok. Určite sa vyplatila aj akvizícia Paula Stastnyho. Golden Knights zatiaľ tímy trápili svojou rýchlosťou a odhodlaním, čím by sa im však „stíhači“ mohli vyrovnať. Skutočným „MVP“ Vegas je Marc-Andre Fleury. Ak bude chytať tak ako doteraz, bude mať kanadský tím ťažkosti. Ak nie, potom by ich mohli mať „Rytieri“. Tiež bude zaujímavé sledovať, či sa podarí vystupňovať hru Patrikovi Lainemu, ktorý je stále veľmi užitočný, no zatiaľ strelil len tri góly.

Bilancia: z pohľadu Vegas 2-1-0
Prvý zápas série: 12. mája vo Winnpegu
Slováci: Marko Daňo (WPG), Tomáš Tatar (VGK)
Očakávame: tesný postup Jets

Východná konferencia

Východná konferenciaDo finále Východnej konferencie sa prepracovali tímy, ktoré v základnej časti ovládli svoje divízie. Tampa Bay bude nasadeným tímom po tom, čo získala v dlhodobej časti ročníka o osem bodov viac. V play-off postupne vyradila New Jersey a Boston, zakaždým v piatich zápasoch. Jej súperom bude Washington, ktorý si zahrá prvé konferenčné finále od roku 1998 vďaka dvom víťazným šesťzápasovým sériám proti Columbusu a rivalovi z Pittsburghu. Peter Budaj bude zápasy sledovať opäť len ako divák.

TAMPA BAY LIGHTNING (a1) – WASHINGTON CAPITALS (m1)
Oba tímy vstupovali do ročníka s nádejou na zisk Stanleyho pohára. Tampa Bay bola konečne zdravá a jej cieľom nebolo len sa do play-off vrátiť, ale ísť v ňom ďaleko. Treťou účasťou v konferenčnom finále za ostatné štyri roky sa jej to aj darí. Washington do toho dával všetko v posledných dvoch sezónach, v ktorých stroskotal vždy na Pittsburghu. Tentokrát však uspel, hoci mu dávali odborníci menšie šance ako v predošlých ročníkoch. Oba tímy medzi sebou odohrali v základnej časti vyrovnané partie a Lightning získali v trochu vzájomných dueloch len o bod navyše. Oba tímy porazili v predošlých kolách náročných súperov. Hľadať jasného favorita série je tak prakticky nemožné. Otázne však je, ako na tom bude po zdravotnej stránke Nicklas Bäckström. Jeho stratu by Capitals pocítili. V ofenzíve totiž potrebujú ešte pridať. Proti nim bude stáť spoľahlivo chytajúci Andrej Vasilevskij a prekvapujúco silná defenzíva „Bleskov“. Tá na rozdiel od základnej časti púšťala na bránu veľmi malé množstvo striel a v druhom kole bola v tomto smere najlepšia. O útočnej sile Tampy toho veľa písať nemusíme. Washington by mohla potrápiť viac ako tá, s ktorou proti nemu vyrukoval obhajca titulu. Proti nemu Capitals ukázali, že keď treba, vedia aj veľmi dobre brániť.

Bilancia: z pohľadu Washingtonu 1-1-1
Prvý zápas série: 11. mája v Tampe
Slováci: Peter Budaj (TBL)
Očakávame: postup Tampy Bay

Ako sme tipovali?

 
Jozef Struhár
Marián Masaryk
Marek Kantorík
NSH-VGK
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov
TBL-WSH
 *
6 zápasov
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov

Pozri aj: Rozpis 3. kola play-off




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies