Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Ovečkin doviedol Capitals k výhre v prvom zápase finále konferencie

Máme za sebou otvárací zápas finále Východnej konferencie. Lepšie doň vstúpili hráči hosťujúceho Washingtonu, ktorí vyhnali z brány Andreja Vasilevského a porazil Tampu Bay 4:2.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 1
1
2
3
 
Stav série
  Tampa Bay Lightning
0
0
2
 
1
••••
  Washington Capitals
2
2
0
 
2
•••
Podrobné štatistiky

Alex Ovečkin zaznamenal gól a asistenciu, aby doviedol Washington k výhre 4:2 nad Tampou Bay v otváracom zápase finále Východnej konferencie. Jevgenij Kuznecov a T.J. Oshie nazbierali po dve asistencie, Braden Holtby kryl 19 striel a góly strelili aj Michal Kempný, Jay Beagle a Lars Eller. Andrej Vasilevskij inkasoval štyri góly z 25 striel a po druhej tretine ho v bráne nahradil Louis Domingue. Zastavil zvyšných sedem striel Capitals. Steven Stamkos a Ondřej Palát v poslednej dvadsaťminútovke skresali stratu domácich.

Rozhodujúci gól Beagleho:

Úvod otváracieho zápasu priniesol divákom v Amelie Aréne atraktívny hokej a už v ôsmej minúte padol prvý gól. Nanešťastie pre domácich ho strelil Michal Kempný. Obranca hostí uspel so strelou od modrej a výborne pred bránou pracoval Ovečkin, ktorý zakryl výhľad Vasilevskému. Capitals boli aktívnejší, ale v závere ho spomalilo vylúčenie Niskanena. V poslednej minúte mohol byť stav vyrovnaný, keď Kučerov skóroval z pádu. Malo to však háčik – rozhodcovia predtým prerušili hru a hvizd pre atmosféru v hale Rus nepočul. Rozhodcovia predtým avizovali vylúčenie pre vyšší počet hráčov na ľade. Namiesto 1:1 sa do šatní odchádzalo za stavu 0:2. Vylúčenie totiž na druhý gól Capitals zužitkoval hneď po vhadzovaní Ovečkin.

Tímu z hlavného mesta USA vyšiel aj vstup do druhej tretiny. V jej tretej minúte na multimediálnej kocke svietilo už vedenie hostí 3:0, keď Orlov využil voľné miesto v útočnom pásme a pri svojom dravom prieniku poslal puk Connollymu. Jamu sa zakončenie nevydarilo, ale Beagle bol pripravený na úspešnú dorážku. Tampa Bay bola priebehom zápasu mierne zaskočená a v 27. minúte putoval na trestné lavicu za hrubosť Kučerov. A opäť bol z toho gól. Na 4:0 zvyšoval Eller, ktorý do odkrytej brány dorazil zakončenie Oshieho. Lightning zvýšili svoju aktivitu, ale Capitals ich do šancí nepúšťali. V 35. minúte hákoval Ellera Kunitz, ale tentokrát Tampa oslabenie prežila.

Článok pokračuje pod reklamou

Do tretej tretiny vstúpili domáci v bráne s Dominguem. A obraz hry sa výrazne zmenil. Spočiatku síce Tampe trvalo, aby aktivitu pretavila aj do príležitostí. Pomohlo k tomu vylúčenie Chiassona, ktoré veľmi rýchlo potrestal Stamkos, strelou z prvej po prihrávke Kučerova. Kunitz sa potom prezentoval nešportovým správaním, no Tampe sa v oslabení tentokrát darilo nie len odolávať, ale aj pohroziť. V 49. minúte mala šancu potrestať ďalší faul Chiassona a tentokrát Capitals podržalo šťastie – Carlson trafil brvno. V 53. minúte predviedol svoj najlepší zákrok Domingue a o pol minúty na to Ondřej Palát znížil strelou z ľavého kruhu na rozdiel dvoch gólov. Domáci mali na vyrovnanie ešte sedem minút, ale nepomohlo im už ani odvolanie brankára.

Andrej Vasilevskij
Braden Holtby
40:00 21/25 60:00 19/21
Louis Domingue
Philipp Grubauer
18:25 7/7 - -

Capitals, ktorým sa vrátil do akcie Burakovsky, si zlepšili v tohtoročnom play-off bilanciu vonku na 6-1, pričom súperov v týchto zápasoch gólovo prestrieľali 24:15. Vo vyraďovacích bojoch strelili už 15 presilovkových gólov, o sedem viac ako druhý najlepší tím v tomto ohľade, Winnipeg. Ovečkin so svojím 55 gólom v kariére play-off prekonal zápisy Nicklasa Lidstroma, Ricka MacLeisha a Stevea Thomasa a osamostatnil sa na 44. mieste historického poradia.

Druhý zápas série sa odohrá v nedeľu v Tampe.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. J. Kuznecov, 3. J. Beagle (všetci WSH)

Alex Ovečkin, kapitán Capitals: „Mali sme skutočne dobrý začiatok. Neumožnili sme im toho veľa. Myslím si, že sme si uvedomili, že musíme hrať naším spôsobom. Nezáleží na tom, v akej pozícii sme a v akom kole hráme. Každý bol ochotný platiť cenu.“

Jon Cooper, tréner Lightning: „Je to len jeden zápas. Takto sa na to musíme pozerať. Musíme sa vrátiť k tomu, čo nás dostalo do konferenčného finále. “



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies