Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Winnipeg vďaka vydarenému úvodu zápasu otvoril finále Západu víťazne

V sobotu odštartovalo finále Západnej konferencie. Prvý zápas série medzi dvomi nováčikmi v tejto fáze sezóny zvládol lepšie domáci Winnipeg, ktorý zdolal Vegas 4:2. Rozhodujúce bolo rýchle vedenie 3:0.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 1
1
2
3
 
Stav série
  Winnipeg Jets
3
1
0
 
4
•••
Vegas Golden Knights
1
1
0
 
2
••••
Podrobné štatistiky

Winnipeg využil výhodu domáceho prostredia a vstúpil do tretieho kola play-off víťazstvom 4:2, po ktorom sa ujal v sérii s Vegas vedenia 1-0. Rozhodol o ňom už v prvých ôsmich minútach. Mark Scheifele a Dustin Byfuglien zaznamenali po góle a asistencii, Blake Wheeler nazbieral tri gólové prihrávky a Connor Hellebuyck predviedol 19 zákrokov. Skórovali aj Patrik Laine a Joel Armia, ktorého rozdielový gól bol dosť sporný. Z hráčov Golden Knights sa strelecky presadili Brayden McNabb a William Karlsson. Jonathan Marchessault dvakrát asistoval a Marc-Andre Fleury kryl 22 striel. Jets využili dve zo štyroch presiloviek, Vegas jednu z dvoch.

Armiov kontroverzný víťazný gól:

Jets vyleteli súpera a už po 65 sekundách otvoril skóre Byfuglien. MTS Place rozburácal nechytateľnou delovkou po tom, ako mu prenechal puk Scheifele. O pár sekúnd mohlo byť 2:0, ale Fleury reflexívne vykopol dorážku Stastnyho. V šiestej minúte hrali Jets prvú presilovku, ktorú na druhý gól premenil Laine. Zužitkoval perfektnú krížnu prihrávku Wheelera. V ôsmej minúte Fleury opäť podržal Vegas po prečíslení domácich, ktoré však nie najlepšie zakončil Little. Vzápätí skóroval Armia, ale jeho gól rozhodcovia dlho posudzovali pre nedovolené bránenie v hre brankárovi. Napokon ho uznali, aj keď puk dopravil do brány korčuľou stojac v bránkovisku. Vegas však bleskovo odpovedalo. Hneď z nasledujúcej akcie, po 35 sekundách, znížil stav na 1:3 McNabb. Jeho strela z ľavého kruhu prepadla Hellebuyckovi cez lapačku. V 13. minúte sa v útočnom pásme zrazili dvaja hráči Vegas a Jets vyrazili do prečíslenia troch proti jednému. Laine však minul bránu. Vzápätí hrali domáci druhú presilovku, ale zostala nevyužitá. V 17. minúte Fleury dvakrát vychytal Connora a potom si aj Vegas zahralo presilovku. Jets sa ubránili. V prvej tretine vyhrali na strely 12:6.

Článok pokračuje pod reklamou

Druhú tretinu začalo aktívnejšie Vegas, ale kontaktný gól z toho nevyťažilo. Súboje sa začali priostrovať a v 26. minúte sa po zakončení Tucha strhla na ľade prvá hromadná šarvátka. Rozdalo si to niekoľko dvojíc a rozhodcovia poslali na trestnú lavicu dvoch hráčov z oboch tímov. V strede duelu mal štvrtý gól Jets na hokejke Wheeler, ale nedokázal zasunúť puk do brány za už prekonaného Fleuryho. Bol však faulovaný a Winnipeg si zahral tretiu presilovku. Scheifele v nej šikovne tečoval strelu Byfugliena a zvýšil náskok domácich na 4:1. Gól ich naštartoval a opäť prebrali iniciatívu. Aj Vegas však malo niekoľko dobrých náznakov šancí a v 36. minúte si vybojovalo presilovú hru. Marchessault v nej našiel pred bránou Karlssona, ktorý usmernil puk za Fleuryho a znížil stav na 2:4. Jets vzápätí prišli o Enströma, ktorý otrasený zamieril do šatne po bodyčeku od Neala. Do zápasu sa však neskôr vrátil. V prostrednej tretine boli domáci tiež o čosi aktívnejší ako Vegas, ale skončila sa nerozhodne 1:1.

Nealov zákrok na Enströma:


Enström sa mohol v úvode tretej tretiny pomstiť súperovi za tvrdý zákrok, ale jeho strela z dobrej pozície tesne minula bránu. V 46. minúte dostali Jets v poradí štvrtú presilovkovú možnosť, no Vegas sa tento raz ubránilo. Nováčik NHL sa snažil do konca normálneho hracieho času urobiť niečo s výsledkom, ale kanadský tím si už náskok ustrážil. Hellebuyck zastavil v poslednej časti hry všetkých osem striel, kým na Fleuryho ich smerovalo o polovicu menej. Jets vyhrali svoj historický prvý zápas konferenčného finále.

Connor Hellebuyck
Marc-Andre Fleury
59:52 19/21 57:21 22/26
Steve Mason
Malcolm Subban
- - - -

Byfuglien strelil najrýchlejší otvárací gól tímu NHL pri debute v konferenčnom finále, resp. semifinále súťaže od sezóny 1974/75. Jets sú prvým tímom v lige od roku 1989 (Chicago), ktorý skóroval trikrát v prvých ôsmich minútach zápasu vo finále konferencie. Scheifele sa stal 16. hráčom v histórii a siedmym za posledných 30 rokov s ôsmimi viacbodovými zápismi v prvých 13 dueloch play-off. Byfuglien sa s piatimi viacbodovými duelmi dostal na čelo obrancov v tomto play-off.

Druhý zápas série sa odohrá v pondelok opäť vo Winnipegu. Slováci Tomáš Tatar i Marko Daňo boli v tom prvom opäť iba zdravými náhradníkmi.

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler, 2. D. Byfuglien, 3. M. Scheifele (všetci WPG)

Paul Maurice, tréner Jets: „Využili sme to, že sme boli stále v zápasovom rozpoložení. Vstúpili sme do zápasu hneď po veľmi intenzívnej sérii, takže na začiatok sme boli pripravení. Musíte však zvažovať aj to, či dokážete takéto tempo udržať po sedemzápasovej sérii a toľkom cestovaní. Bol to zápas ako zo série proti Predators.“

Jonathan Marchessault, útočník Golden Knights „Ďalší zápas, žiadne výhovorky. Každý musí prísť a byť pripravený podať najlepší výkon v play-off. Ukážeme v ňom, aký tím skutočne sme.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies