Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Capitals nastrieľali Tampe šesť gólov a vedú 2:0 na zápasy

Washington sa bude vracať domov s vedením 2:0 na zápasy. V druhom zápase finále Východnej konferencie porazil Tampu ešte presvedčivejšie 6:2.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 2
1
2
3
Stav série
  Tampa Bay Lightning
2
0
0
2
••••
  Washington Capitals
1
3
2
6
••••
Podrobné štatistiky

Washington strelil päť gólov po sebe, aby otočil stav a porazil Tampu 6:2 v druhom zápase konferenčného finále. Tom Wilson otvoril skóre zápasu, no dvojbodoví Brayden Point a Steven Stamkos otočili v prvej tretine stav v prospech domácich. Braden Holtby však už nekapituloval a nakoniec predviedol 33 zákrokov. Jeho spoluhráčom sa skórovať podarilo a hneď päťkrát. V druhej tretine prekonali Andreja Vasilevského Devante Smith-Pelly, Lars Eller a Jevgenij Kuznecov, v tretej Alex Ovečkin a Brett Connolly. Eller a Kuznecov pridali aj po dve asistencie, Wilson a Ovečkin po jednej. Vasilevskij nakoniec inkasoval šesť gólov z 37 striel.

Rozhodujúci gól Ellera:

Washington mal skvelý štart do zápasu. Najskôr sa do šance dostal Ovečkin a už po 28 sekundách sa z gólu radoval Wilson, ktorý tečoval nahodenie Niskanena od modrej. Tampa bol po góle aktívnejšia a od siedmej minúty hrala presilovku po spornom vylúčení autora prvého gólu. Využil ju Point, ktorý dorazil do brány vyrazené zakončenie Stamkosa. Neprávom bol potom vylúčený Oshie a počas jeho pobyte na trestnej lavici otočil stav v prospech domácich Stamkos. Písala sa 11. minúta. Hostia sa snažili, ale domáci im sťažovali situáciu aktívnym napádaním. Hra bola vyrovnaná a stav sa do prvej prestávky už nemenil.

Po zmene strán boli o niečo lepší hráči Washingtonu, ktorým sa tento fakt podarilo pretaviť aj do gólov. V tretej minúte najskôr Vasilevskij podržal domáci tím pri šancu Carlsona, no ešte pred jej uplynutím aj inkasoval. Na 2:2 vyrovnal pri prečíslení dvoch na jedného Smith-Pelly. Oba tímy následne nevyužili po jednej presilovke a obaja brankári urobil pár dobrých zákrokov. Domáci brankár však v 39. minúte nevyzrel na Ellera, ktorý zavŕšil obrat Capitals. Desať sekúnd pred koncom tretiny bol za podrazenie vylúčená Vasilevskij a hoci mali hostia málo času na strelenie gólu do šatne, podarilo sa im to. Jeho autorom bol tri sekundy pred koncom Kuznecov.

Článok pokračuje pod reklamou

Capitals vstúpili do tretej dvadsaťminútovky aktívnejšie, ale keď začala hroziť Tampa, do prečíslenia dvoch na jedného sa dostali Kuznecov s Ovečkinom, ktorý v 44. minúte zvýšil vedenie na 5:2. Domáci sa snažili a v 47. minúte hralo v ich prospech vylúčenie Kempného. Najväčšiu šancu mal Point, ale gól nestrelil. Hostia obmedzovali šance Tampy a v 53. minúte ešte naposledy navýšili svoje vedenie. Strelou spoza ľavého kruhu uspel Connolly. Nasledujúce minúty už sa zápas akoby len dohrával. Capitals dobre bránili a Lightning už smerom vpred takí draví neboli. Ani Capitals sa už pri záverečnej minútovej presilovke nesnažili o strelenie gólu a nakoniec „docválali“ k druhej výhre po sebe.


Andrej Vasilevskij
Braden Holtby
60:00 31/37 60:00 33/35
Louis Domingue
Philipp Grubauer
- - - -

Capitals vyhrali siedmy zápas u súpera v tohtoročnom play-off, čím vyrovnali klubový rekord z roku 1998, v ktorom sa tím dostal až do veľkého finále. Ovečkin zaznamenal ôsmy viacbodový zápas, čím sa vyrovnal Markovi Scheifelemu z Winnipegu. Dvaja hráči toľko viacbodových duelov naposledy zaznamenali v roku 1989 (Tim Kerr, Brian Propp). Victor Hedman asistoval, aby tak bodoval už v siedmom zápase po sebe, čím vytvoril rekord Lightning v play-off. Predošlá najdlhšia séria patrila Martinovi St. Louisovi. V roku 2004 bodoval v šiestich dueloch po sebe.

Tretí zápas série sa odohrá v utorok vo Washingtone.

Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov, 2. L. Eller, 3. A. Ovečkin (všetci WSH)

Alex Ovečkin, kapitán Capitals: „Nepanikárili sme. Držali sme sa nášho systému a hrali správnym spôsobom. Boli sme pokojní a čakali na naše šance. Toto víťazstvo je obrovské, ale ešte nie je koniec. Hrali sme tvrdo a rozumne. Všetky štyri útoky si robili svoju prácu.“

Jon Cooper, tréner Lightning: „Na tím, ktorý bol zvyknutý tvoriť hru, sme ju v týchto dvoch zápasoch určite netvorili. To je pre nás veľmi necharakteristické. To je rozdiel. Oni tvoria hru, my nie. A stálo nás to dva zápasy. Hrali sme váhavo a pomaly. Nezískali sme 113 bodov takým hraním. Nevyhrali sme prvé dve série takým hraním.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies