Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Hedman a Vasilevskij doviedli Lightning k prvej výhre vo finále Východu

Washington sa domov vrátil s vedením 2:0 na zápasy, no prvé konferenčné finále na domácom ľade od roku 1998 nedokázal pretaviť na postupový mečbal. Tampa Bay vyhrala 4:2 a znížila stav série na 1:2.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 3
1
2
3
Stav série
  Washington Capitals
0
1
1
2
••••
  Tampa Bay Lightning
1
3
0
4
•••
Podrobné štatistiky

Andrej Vasilevskij predviedol 36 zákrokov, Victor Hedman strelil svoj prvý gól v play-off a pridal dve asistencie, aby doviedli Tampu Bay k dôležitej výhre 4:2 v treťom zápase finále Východnej konferencie. Bradena Holtbyho z 23 striel prekonali aj Steven Stamkos, Nikita Kučerov a Brayden Point. Všetci traja pridali aj po asistencii. Z hráčov Washingtonu sa presadili Brett Connolly a Jevgenij Kuznecov, ktorý vyslal na bránu až 12 striel. Alex Ovečkin deväť. Nicklas Bäckström vynechal štvrtý zápas po sebe.

Rozhodujúci gól Hedmana:

O čosi lepší vstup do zápasu mal domáci tím, ktorý však nedokázal z aktivity ťažiť a potom už Lightning dokázali hru vyrovnať. Capitals nevyužili ani presilovku po faule Stralmana. Naopak, hosťom sa prvú početnú prevahu zužitkovať podarilo. V 14. minúte potrestal faul Holtbyho Stamkos, ktorý po prihrávke Hedmana uspel so strelou z prvej z ľavého kruhu. Washington sa snažil o vyrovnanie a najbližšie k nemu mal Ovečkin v poslednej minúte tretiny. Krížnu prihrávku Kuznecova si však ešte musel spracovať a kým sa tak stalo, Vasilevskij si odkrytý priestor po svojej pravici dokázal na poslednú chvíľu pokryť.

V druhej tretine sa lámal chlieb tretieho zápasu série. Už v 22. minúte putoval na lavicu hanby Eller a veľmi rýchlo dokázal využiť presilovku na zvýšenie vedenia Kučerov. Opäť uspel strelou z prvej a opäť po prihrávke Hedmana, no tentokrát zakončoval z pravého kruhu. Krátko na to skóroval samotný Hedman, ktorého pekne našiel práve Kučerov. Lightning zrazu viedli 3:0 a v publiku by bolo možné počuť dopadnúť na zem aj vlas. Washington zvýšil aktivitu, ale spomalil ho v 27. minúte faul Ellera. Tentokrát Capitals oslabenie prežili. V 31. minúte dal domácim fanúšikom dôvod na radosť Brett Connoly, ktorý znížil na rozdiel dvoch gólov a odštartoval obdobie, v ktorom Capitals súpera zatlačili. Kľúčové však bolo, že nevyužili ani ponúknutú presilovku, po ktorej sa v 37. minúte podarilo Braydenovi Pointovi zvýšiť vedenie hostí už na 4:1.

Článok pokračuje pod reklamou

V úvode poslednej dvadsaťminútovky sa domáci trápili, nevyužili vylúčenie Killorna, ale potom prežili oslabenie troch proti štyrom. Až v strede tretiny sa rozbehli. Všetko začal sľubnou šancou Vrána, ktorý pri rýchlom útoku trafil tyčku. Capitals potom spomalil v 53. minúte faul Kuznecova. Tampa si kontrolovala vedenie a Washingtonu už nezostávalo nič iné, len skúsiť šťastie s hrou bez brankára. V 57. minúte z toho bol gól Kuznecova, ktorý znížil na rozdiel dvoch gólov. V poslednej trojminútovke sa „Caps“ snažili o vyrovnanie, ale už sa im nepodarilo ani streliť kontaktný gól.

Braden Holtby
Andrej Vasilevskij
56:53 19/23 60:00 36/38
Philipp Grubauer
Louis Domingue
- - - -

Hedman bodoval v ôsmom zápase play-off po sebe ako prvý hráč od roku 1995 a momentálne ťahá tretiu najdlhšiu bodovú sériu obrancu v histórii vyraďovacích bojov. O jeden zápas dlhšiu ju mali Brian Leetch a Larry Murphy. Rekordérom je Al MacInnis so 17 zápasmi. ... Stamkos vyrovnal s 10. presilovkovým gólom klubový rekord Martina St. Louisa. ... Tréner Capitals Barry Trotz viedol svoj tím v 54. zápase play-off, čo sa pred ním v klubovej histórii nepodarilo žiadnemu trénerovi.

Štvrtý zápas série sa odohrá vo štvrtok vo Washingtone.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. V. Hedman, 3. N. Kučerov (všetci TBL)

Steven Stamkos, kapitán Lightning: „Ešte sme nič nedokázali. Naším cieľom je vyhrať majstrovský titul, ale nemôžeme sa pozerať tak ďaleko dopredu. Teraz sme z toho urobili aspoň sériu.“

Alex Ovečkin, kapitán Capitals: „Vieme, že oba tímy majú dosť dobré presilovky a ak budeme hrať tak ako dnes, tak to oni využijú vo svoj prospech. My sme v nich dnes neskórovali, ale oni áno.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies