Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Lightning vyhrali tretí duel po sebe a majú postupový mečbal

Po prvýkrát vo finále Východnej konferencie sa z víťazstva tešil domáci tím. Tampu Bay priblížilo na rozdiel jedinej výhry k vyradeniu Washingtonu a postupu do finále Stanleyho pohára.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 5
1
2
3
Stav série
  Tampa Bay Lightning
2
1
0
3
•••
  Washington Capitals
0
1
1
2
••••
Podrobné štatistiky

Cedric Pquette skóroval v otváracej minúte zápasu, Tampa Bay si vypracovala trojgólové vedenie a nakoniec zdolala Washington 3:2, aby vďaka tretej výhre po sebe zavŕšila obrat v sérii na 3:2 na zápasy a priblížila sa k tretej finálovej účasti vo svojej histórii na rozdiel jednej výhry. Strelecky sa presadili aj Ondřej Palát a Ryan Callahan, kým Andrej Vasilevskij eliminoval 28 striel. Prekonali ho len krajania Jevgenij Kuznecov a Alex Ovečkin. Braden Holtby opustil duel s 19 zákrokmi.

Rozhodujúci gól Callahana:

Tampe Bay vyšla prvá tretina a hlavne jej úvod podstatne lepšie ako Washingtonu. Už po 19 sekundách hry otvoril skóre Paquette po tom, čo urobil spolu s Callahanom veľmi dobrú prácu pri napádaní súpera. V desiatej minúte už bolo vedenie domácich dvojgólové, keď jednoduchou strelou zápästím cez obrancu spoza kruhov uspel Palát. Od 12. minúty hrali Capitals v oslabení po faule Connollyho, ale tretí gól nešťastie neinkasovali. Tampa Bay bola pri chuti a do prestávky bola aktívnejším tímom.

Po zmene strán opäť nepotrebovali „Blesky“ veľa času, aby skórovali. Callahan tentokrát aj s prispením šťastie prekonal Holtbyho 33 sekúnd po štarte prostredného dejstva. Gól ešte overili aj rozhodcovia. Washingtonu sa podarilo znížiť v 25. minúte, keď strelu Niskanena umne tečoval tesne pred bránou Kuznecov. Do konca tretiny boli hosti a miestami lepší, ale Lightning ich nepúšťali k ničomu vážnemu. Vasilevskij mal najviac práce na konci tretiny, ale gól neinkasoval.

Článok pokračuje pod reklamou

V tretej tretine pokračovala snaha Washingtonu a podobne ako v druhej tretine sa dostávala aj k strelám na bránu, ale veľa z nich Vasilevskimu hrozbu nepredstavovalo. Až v 54. minúte boli hostia blízko ku kontaktnému gólu, keď Ovečkin trafil tyčku. V 58. minúte odvolal Barry Trotz Holtbyho z brány a Capitals sa konečne podarilo prevahu zužitkovať. Na 2:3 znížil Ovečkin svojou typickou strelou z ľavého kruhu. „Caps“ mali ešte minútu a pol na vyrovnanie, ale Vasilevskij a jeho obrana už náporu odolali.

Andrej Vasilevskij
Braden Holtby
60:00 28/30 57:46 19/22
Louis Domingue
Philipp Grubauer
- - - -

Paquette strelil svoj prvý gól v play-off od tretieho zápasu finále Stanleyho pohára v roku 2015. Ukončil ním 34-zápasové suchoty. Jeho gól bol druhým najrýchlejším v klubovej histórii v rámci play-off. V roku 2011 potreboval Adam Hall na strelenie gólu len 13 sekúnd. Rekord NHL je šesť sekúnd (Don Kozak, 1977). ... Kuznecov má na konte už 22 bodov za 11 gólov a 11 asistencií. Viac ich v play-off ešte nemal žiaden hráč Capitals. ... Krídelník Washingtonu Andre Burakovsky v zápase nenastúpil. Duel sledoval ako zdravý náhradník. Do zostavy sa vrátil Alex Chiasson.

Šiesty zápas série sa odohrá v pondelok. Séria sa presťahuje do Washingtonu.

Hviezdy duelu: 1. R. Callahan, 2. C. Paquette, 3. A. Vasilevskij (všetci TBL)

Ryan Callahan, útočník Lightning: „Máme pred sebou nedokončenú robotu. Ešte vôbec nie sme ani len blízko k tomu, aby sme boli hotoví. Posledný zápas sa vyhráva najťažšie a my stojíme proti veľmi silnému tímu v podobe Washingtonu. Ísť do ich arény a pokúsiť sa tam uzavrieť sériu bude náročné.“

Alex Ovečkin, kapitán Capitals: „Nie je to frustrujúce. Samozrejme, že keď prehráte, tak sa cítite zle. Mali sme tentokrát len zlý začiatok. Nezvládli sme dobre hru v strednom pásme. Oni zase mali šťastné odrazy a strelili prvý gól. To ich dostalo na koňa.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies