Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Príbeh sa nekončí. Nováčik NHL je vo finále Stanley Cupu!

Rozprávkový scenár sa zatiaľ napĺňa do bodky. Tím Vegas Golden Knights v nedeľu využil hneď prvý postupový mečbal a po výhre 2:1 v piatom zápase finále Západnej konferencie proti Winnipegu si zaistil si miestenku v záverečnom boji o Stanley Cup. Tomáš Tatar nehral.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 5
1
2
3
Stav série
Winnipeg Jets
1
0
0
1
•••
Vegas Golden Knights
1
1
0
2
••••
Podrobné štatistiky

Golden Knights to dokázali. Po úvodnej prehre zvíťazili v ďalších štyroch zápasoch po sebe a vyradili Winnipeg po sérii 4:1. Titul v Západnej konferencii im priniesla výhra 2:1 v piatom dueli, o ktorej rozhodol bitkár Ryan Reaves v druhej tretine. V prvej poslal Vegas do vedenia Alex Tuch, o vyrovnanie sa postaral Josh Morrissey. Marc-Andre Fleury predviedol 31 zákrokov, o jeden viac ako domáci Connor Hellebuyck.

Reavesov víťazný gól:

Vegas začalo duel aktívnejšie a až do šiestej minúty nedovolilo domácim vystreliť na jeho bránu. V tretej minúte si vybojovalo prvú presilovú hru, ktorú ešte nevyužilo, ale pol minúty po jej skončení išlo do vedenia 1:0. Prispelo k nemu aj šťastie. Po rýchlej rozohrávke Hellebuycka sa puk odrazil na hokejku Morrisseyho, ktorý ním trafil iba Carpentera a dostal sa k voľnému Tuchovi. Ten bleskovou strelou z otočky otvoril skóre. Jets po inkasovanom góle ožili a otočili pomer striel. Pomohla im k tomu úvodná presilovka z 13. minúty. Prebrali sa aj diváci v MTS Place, ktorí hnali svoj tím vpred. Fleury sa musel v druhej polovici prvej tretiny poriadne obracať, aby udržal náskok Vegas. Napokon mu to nevyšlo, pretože v 18. minúte práve Morrissey strelil svoj prvý gól v play-off v kariére a vyrovnal stav na 1:1. Ihneď po vyhranom vhadzovaní Littlea napriahol a prestrelil Fleuryho. Jets napokon vyhrali tretinu na strely 13:8.

Článok pokračuje pod reklamou

Druhá tretina bola od úvodu plná akcie na oboch stranách. Už po 70 sekundách hry mohlo ísť Vegas opäť do vedenia, ale Hellebuyckovi pomohla šťastena. Nahodený puk už bol za jeho chrbtom, no ležiac ho ešte hokejkou dokázal vytesniť na tyčku. Tuch ho v rýchlosti nestihol doraziť do brány. V 24. minúte si hostia zahrali druhú presilovku, ale zostala nevyužitá. Krátko po nej Hellebuyck pohotovo zareagoval a nedovolil Nosekovi skórovať spoza brány. V strede zápasu dostali Jets druhú i tretiu presilovkovú možnosť, no nepodarilo sa im vyrovnať stav. Naopak, v 34. minúte Reaves tečoval Sbisovo nahodenie a poslal Vegas do vedenia 2:1 jeho prvým gólom v drese Golden Knights. Tesne predtým Hellebuyck dostal zásah do masky od Neala a musel ju vymeniť. Fleury chytil v tretine všetkých 11 striel, jeho spoluhráči ich vyslali 15.

Po 45 sekundách tretej tretiny hrali Jets štvrtú presilovku v zápase, ale ani tú nepremenili na vyrovnávajúci gól. Hral sa fyzický hokej s viacerými gólovými šancami na oboch stranách a brankári museli byť v strehu. Obaja predviedli niekoľko veľkých zákrokov. V 54. minúte mohol spečatiť triumf Vegas Haula, ale jeho blafák po prieniku a prihrávke Tucha mu Hellebuyck zneškodnil. Aj Fleury sa v závere zápasu viackrát zaskvel, najmä pri zakončení Wheelera. Winnipegu už nepomohla ani hra v šestici po odvolaní brankára a sezóna sa preň skončila.

Connor Hellebuyck
Marc-Andre Fleury
58:28 30/32 59:57 31/32
Steve Mason
Malcolm Subban
- - - -

Morrissey sa stal už 15. rôznym strelcom gólu Jets v tomto play-off. Ligový rekord však stále drží tím Philadelphie z roku 1987 s 21 strelcami... Fleury sa so 74. výhrou v play-off NHL vyrovnal Chrisovi Osgoodovi na ôsmom mieste historického poradia brankárov... Vegas je tretím tímom v histórii po Toronte Arenas (1918) a St. Louis (1968), ktorý postúpil do finále Stanley Cupu v inauguračnej sezóne. Ako štvrté mužstvo pretavilo na konferenčný titul hneď prvú účasť v play-off. Pred ním to dokázali Montreal Maroons (1926) na druhý pokus a Boston (1927) s Floridou (1996) na tretí... Golden Knights sú zároveň siedmym tímom histórie, ktorý ukončil všetky tri série na ceste do finále na ľade súpera. Posledným boli Kings v roku 2014.


Vegas ako šampión Západnej konferencie vyzve vo finále Stanleyho pohára víťaza série medzi Washingtonom a Tampou Bay.

Hviezdy duelu: 1. A. Tuch, 2. R. Reaves (obaja VGK), 3. J. Morrissey (WPG)

Ryan Reaves, útočník Golden Knights: „Každý v našom tíme chce niekomu niečo dokázať. Nazývame sa Zlatými odpadlíkmi z nejakého dôvodu. A zatiaľ robíme dobrú prácu v dokazovaní toho, že sa každý mýlil. “

Paul Maurice, tréner Jets: „Je veľmi zložité v tomto okamžiku nájsť nejaký pozitívny pocit.“

Blake Wheelr, kapitán Jets: „Toto je ich čas. Hrajú jednoducho skutočne dobre.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies