Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Capitals vynulovali Lightning a vynútili siedmy zápas

Tím Washington Capitals prerušil víťaznú sériu Tampy Bay a po víťazstve 3:0 v šiestom zápase série urobil z finále Východnej konferencie sedemzápasovú sériu.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 6
1
2
3
Stav série
  Washington Capitals
0
1
2
3
•••
  Tampa Bay Lightning
0
0
0
0
•••
Podrobné štatistiky

T.J. Oshie a Devante Smith-Pelly skórovali, Braden Holtby zneškodnil všetkých 24 striel a Washington porazil na domácom ľade Tampu Bay 3:0, aby ukončil sériu troch prehier a vynútil rozhodujúci siedmy zápas série. Holtby vychytal nulu v zápase, v ktorom tímu hrozilo vyradenie, ako druhý brankár v klubovej histórii po Semionovi Varlamovovi (2009). Oshie strelil dva góly po prihrávkach Nicklasa Bäckströma, druhý do prázdnej brány. Alex Ovečkin, Tom Wilson a Brooks Orpik zase odviedli výbornú prácu vo fyzickej hre, čím neustále komplikovali život hráčom Lightning. Andrej Vasilevskij podal ďalší výborný výkon, ale tentokrát jeho 31 zákrokov na úspech nestačilo.

Rozhodujúci gól Oshieho:

Washington sa uistil, že nezačne zápas tak ako naposledy, a tak sme videli v úvode prevažne opatrný hokej. Trpezlivo hrala aj Tampa. Už od úvodu bolo jasné, že Capitals pôjdu do zápasu tvrdo. V 16. minúte sme videli aj šarvátku medzi Orpikom a Millerom. Prvé väčšie šance prišli až po ich vylúčení. Príležitosti Ovečkina a Wilsona predznamenali tlak, ktorý prišiel len krátko na to. Vasilevskij však svoj tím podržal, rovnako ako aj v poslednej minúte, v ktorej lapačkou „ukradol“ gól Wilsonovi.

V druhej tretine bol zápas zaujímavejší, a to hlavne vďaka aktivite domácich. Svojho súpera prestrieľali i prebodyčekovali. Najskôr však museli prežiť oslabenie po faule Beagleho. Po jeho návrate zvýšili Capitals obrátky a v 26. minúte sa dokonca Connolly dostal do úniku. Bránu však netrafil. V 32. minúte však situáciu už musel pri šanci Kuznecova riešiť Vasilevskij. V 35. minúte mu pri strele Carlsona pomohla tyčka, no o 13 sekúnd neskôr už musel puk vyberať z brány. Vylúčenie Coburna potrestaj po prihrávke Bäckströma Oshie. Hostia sa snažili zareagovať, ale už sa im stav vyrovnať nepodarilo. V závere mali oba tímy šťastie. Pri zakončení Vránu prešiel puk za brankára hostí, ale zastavil sa pred bránkovou čiarou. Päť sekúnd pred koncom zase Kučerov trafil na druhej strane brvno.

Článok pokračuje pod reklamou

Kučerov sa dostal do šance aj v úvode tretej tretiny, ale tentokrát ho vychytal Holtby. Hostia sa snažili o vyrovnanie a ďalšiu šancu mal v 45. minúte McDonagh. Holtby nevedel ani ako, ale jeho zakončenie eliminoval. Ďalší dôležitý zákrok predviedol v 48. minúte pri zakončení Paláta. V 49. minúte sa Vasilevskému pripomenuli Capitals a o dve minúty neskôr ho opäť aj prekonali. Na 2:0 zvýšil Smith-Pelly po prihrávke Stephensona spoza brány. Hostia dostali šancu na zníženie po faule Bäckströma, ale presilovka im vôbec nevyšla. V 59. minúte to „Blesky“ skúsili bez brankára a 50 sekúnd pred koncom dal definitívnu bodku za zápasom Oshie.

Braden Holtby
Andrej Vasilevskij
60:00 24/24 58:56 31/33
Philipp Grubauer
Louis Domingue
- - - -

Washington vyhral doma štvrtý zápas play-off z deviatich a prvý v konferenčnom finále. Tampa Bay si zhoršila bilanciu vonku na 5-2. ... V piatom play-off po sebe bude aspoň jedna séria konferenčného finále potrebovať na rozuzlenie sedem zápasov. ... Domáci Jevgenij Kuznecov zaznamenal asistenciu, a tak bodoval už v deviatich dueloch po sebe. Vyrovnal tak klubový rekord Bäckströma z roku 2009. ... Andre Burakovsky sa vrátil do zostavy Washingtonu po tom, čo bol v predošlom zápase zdravým náhradníkom. Nahradil v nej Alexa Chiassona.

Rozhodujúci siedmy zápas série sa odohrá v stredu v Tampe. Jeho víťaz sa vo finále Stanleyho pohára stretne s Vegas.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby, 2. T.J. Oshie, 3. D. Smith-Pelly (všetci WSH)

Devante Smith-Pelly, útočník Capitals: „Musíte ich vyčerpať. V každom zápase, ak budú hráči hrávať 25, 30 minút, je to pre nich náročné, keď do nich v každom striedaní niekto vráža. My sme využívali naše telo v celom zápase a v podstate v celej sérii. Ak sa to prejaví v siedmom zápase, tak to celé stálo za to.“

Ryan Callahan, útočník Lightning: „Hrali odhodlaný hokej so všetkým, čo v sebe mali a my sme sa tomu mali vyrovnať, ale neurobili sme tak. Hrali akoby išlo o ich život a my sme hrali akoby sme mali ešte jednu šancu. A to bolo nešťastné. Musíme to v siedmom zápase napraviť.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies