Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Holtby vychytal ďalšiu nulu, Capitals postúpili do finále

V stredu na západnom pobreží Floridy vyvrcholilo finále Východnej konferencie. Radosť z Prince of Wales Trophy a postupu do finále mali nakoniec hráči Washingtonu, ktorí zdolali Tampu Bay pomerom 4:0.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 7
1
2
3
Stav série
  Washington Capitals
1
2
1
4
••••
  Tampa Bay Lightning
0
0
0
0
•••
Podrobné štatistiky

Alex Ovečkin sa konečne dočká skutočnej šance zabojovať o Stanleyho pohár, a to aj vďaka gólu, ktorým otvoril skóre siedmeho zápasu série proti Tampe. Washington v ňom po druhýkrát po sebe nekapituloval, keď Braden Holtby kryl všetkých 29 striel. Po Ovečkinovi sa do čierneho trafil dvakrát aj Andre Burakovsky a gól do prázdnej brány pridal Nicklas Bäckström. Domáci Andrej Vasilevskij inkasoval tri góly z 22 striel.

Rozhodujúci gól Ovečkina:

Oba tímy hovorili pred zápasom o dôležitosti úvodu. Ten lepšie vyšiel Capitals, ktorý vstúpili do duelu aktívnejšie a dokonca sa tešili z prvého gólu už po 62 sekundách, keď strelou spoza ľavého kruhu uspel Ovečkin. Capitals vyhovovalo následné vylúčenie Pointa. Stephenson trafil tyčku. Tampa sa tak k prvému vážnejšiemu ohrozeniu Holtbyho dostala až v šiestej minúte, keď Killorn z dobrej pozície trafil ruku hosťujúceho gólmana. Od 13. minúty si zahrali tímy vo štvorici na oboch stranách a hneď po návrate sa Coburn a Wilson pustili do bitky. Inak sa však na skóre už nič nemenilo.

Washington sa ani v druhej tretine zbytočne do útočenia nehrnul, naopak, domáci boli aktívni a chceli stav vyrovnať. Blízko k tomu mal v 23. minúte Hedman, ktorého strela skončila len na tyčke. Aj o minútu neskôr narobil pred bránkou Holtbyho rozruch, ktorý však hráči Capitals utlmili. V 29. minúte prišla druhá rana pre domácich, keď Burakovsky získal v útočnom pásme puk od Girardiho a následne vyzrel aj na Vasilevského. Halu potom umlčal zákrok Paquettea na Orpika, ktorý potom zostal ležať na ľade. Po chvíli po vlastných zamieril na striedačku. V 37. minúte umlčal arénu tentokrát Burakovsky, ktorý sa dostal do úniku a jednoduchou strelou zápästím zvýšil už na 3:0. Domáci sa tlačili dopredu, ale Holtbyho sa do prestávky už poriadne otestovať nepodarilo.

Článok pokračuje pod reklamou

Úvod tretej tretiny bol z oboch strán trochu rozpačitý a v 44. minúte ponúkol Niskanen domácim šancu na zníženie, keď sa prezentoval nebezpečnou hrou vysokou hokejkou. Tampe však presilovka nevyšla a domáci neboli príliš nebezpeční ani v nasledujúcich minútach. Dopúšťala sa zakázaných uvoľnený a prakticky Holtbyho vážnejšie neohrozila až do konca. V 56. minúte to domáci skúsili bez brankára a na svete bol štvrtý gól Capitals – postaral sa oň Bäckström. Potom sa už duel len dohrával.

Andrej Vasilevskij
Braden Holtby
59:32 19/22 60:00 29/29
Louis Domingue
Philipp Grubauer
- - - -

Capitals si zlepšili bilanciu v zápasoch číslo sedem od roku 2008 na 4-7 a v zápasoch vonku v tohtoročnom play-off na 8-2. Rekord NHL v počte výhier vonku je 10. ... Holtby je 27. brankárom histórie NHL, ktorý vychytal nulu v siedmom zápase série, ale len piatym, ktorému sa to podarilo v zápase rozhodujúcom o postupe do finále Stanleyho pohára. Naposledy to dokázal Ben Bishop, pred ním Tim Thomas, Dominik Hašek a Harry Lumley. ... Holtby tiež napodobnil Olafa Kölziga a stal sa druhým brankárom tímovej histórie, ktorý v play-off vychytal dve nuly po sebe.

Washington sa vo finále stretne s Vegas. Prvý zápas je na programe v noci z pondelka na utorok. Odohrá sa na ľade nováčika NHL.


Hviezdy duelu: 1. B. Holtby, A. Burakovsky, A. Ovečkin (všetci WSH)

Alex Ovečkin, kapitán Capitals: „Prvý gól bol veľmi dôležitý. Mohli ste vidieť, že sme potom boli na koni. Holtby bol dnes nezastaviteľný. Bol mimoriadny. Každý dnes hral naplno. Každý obetoval svoje telo. Myslím si, že sme si všetci zaslúžili dnešné víťazstvo. “

Steven Stamkos, kapitán Lightning: „Pár dní bude potrebných, aby sme to strávili. Je ťažké tu teraz sedieť a myslieť na niečo pozitívne a na to, aká to bola skvelá sezóna. Teraz nám to tak nepripadá. Mysleli sme si, že máme mužstvo, ktoré mohlo uspieť. Teraz sú to len prázdne pocity. “



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies