Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Budaj vychytal víťazstvo proti Blues

Napriek tomu, že bolo v stredu na programe až 12 stretnutí, v ktorých sa predstavilo 11 Slovákov. Do bodovania sa zapísal len Andrej Meszároš. Peter Budaj sa stal treťou hviezdou zápasu po tom, čo proti St. Louis inkasoval len jeden gól.

Prvé stretnutie bratov Stastnych v NHL vyšlo lepšie domácemu Paulovi, ktorého Colorado zvíťazilo nad St. Louis 3:1. Treťou hviezdou tohto zápasu bol slovenský brankár Peter Budaj, ktorý inkasoval len jeden gól z 22 striel. Prekonať ho dokázal len Keith Tkachuk v 25. minúte. Avalanche zvíťazili aj vďaka gólom Tjarnqvista, Smytha a Laperriera. Útočník Marek Svatoš odohral 11 a pol minúty a do štatistík si pripísal jeden mínusový bod a jednu strelu na bránu.

Markus Naslund pomohol výrazným spôsobom k víťazstvu NY Rangers v zápase proti Tampe Bay. Švédsky útočník strelil oba góly Rangers a v samostatných nájazdoch rozhodol aj o víťazstve newyorského tímu. Tampa si predĺženie vynútila až v záverečnej minúte tretej tretiny, kedy vyrovnával Mark Recchi. Asistenciu pri tomto góle si do svojich štatistík pripísal aj slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý v zápase odohral 25 a pol minúty a zaregistroval aj 1 strelu na bránu.

Do Edmontonu pricestovali hráči Los Angeles. Ľubomír Višňovský odohral v drese Oilers 23 a pol minúty a snažil sa o to, aby jeho býval tím proti jeho súčasnému zamestnávateľovi nebodoval. Kings však napokon boli nad sily „olejárov“ a vďaka gólu Anže Kopitara zvíťazili 2:1. Višňovský si do štatistík zapísal jeden mínusový bod a jednu strelu na bránu. V drese hostí odohral 16 a pol minúty Michal Handzuš, ktorý zaznamenal jeden mínusový bod a 5 striel na bránu.

Článok pokračuje pod reklamou

Buffalo sa v zápase proti Bruins dočkalo víťazstva, ktoré nutne potrebovala. Sabres zvíťazili nad vedúcim tímom Východnej konferencie 3:2 a ukončili tak svoju nepriaznivú päťzápasovú sériu prehier. Víťazný gól strelil Jochen Hecht. Do bodovania sa nezapísal ani jeden z dvojice slovenských obrancov, ktorí sa stretli v Buffale. Domáci Andrej Sekera odohral 21 a pol minúty a kapitán hosťujúceho tímu Zdeno Chára zaznamenal 2 mínusové body a tri strely na bránu počas svojho 22-minútového pobytu na ľade.

Druhá tretina v zápase medzi Detroitom a Montrealom rozhodla o víťazstve Canadiens 3:1. Habs v nej strelili tri góly a po dvoch tretinách viedli 3:0. V tretej prišiel tlak Red Wings, no snaha o vyrovnanie obhajcovi titulu nestačila. Z Red Wings sa presadil len Johan Franzen, ktorý strelil svoj 10. gól v sezóne. Marián Hossa odohral v zápase necelých 17 minút a Tomáš Kopecký necelých 14 minút. Obaja si do štatistik pripísali jeden mínusový bod, 5 striel na bránu a dve trestné minúty.

Milan Jurčina sa dočkal víťazstva svojho tímu nad Atlantou, ktorú Caps porazili pomerom 5:3. Hviezdou zápasu bol Alexander Ovechkin, ktorý strelil hetrik a zaznamenal aj asistenciu. Jurčina odohral 18 a pol minúty a do bodovania sa nezapísal. Brankára Pavelca ohrozil dvoma strelami. Washigntonu tak neprekážala ani skutočnosť, že sa do zostavy nedostalo sedem stabilných hráčov, ktorých trápia zranenia. „Prehrali sme posledné tri zápasy a tak sme museli prísť domov a v tomto stretnutí zvíťaziť,“ povedal hrdina zápasu Alex Ovechkin.

Hetrik a asistenciu si na svoje konto v noci pripísal aj Evgeni Malkin, vďaka ktorého čistému hetriku sa podarilo Penguins otočiť skóre zápasu v dueli proti NY Islanders. Newyorský tím viedol 3:0, no napokon prehral 3:5. V zostave Pens nechýbal ani Miroslav Šatan, ktorý proti svojmu bývalému mužstvu odohral 20 minút. Na svoje konto si pripísal plusový bod a dve strely. „Bol to šialený, ale zábavný zápas,“ skonštatoval po zápase kapitán Penguins Sidney Crosby(1+2).

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 21/22 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 11:30 0 0 0 -1 1 0
Zdeno Chára (BOS) 22:05 0 0 0 -2 3 0
Andrej Sekera (BUF) 21:27 0 0 0 0 0 0
Milan Jurčina (WAS) 18:30 0 0 0 0 2 0
Miroslav Šatan (PIT) 20:06 0 0 0 +1 2 0
Andrej Meszároš (TAM) 25:25 0 1 1 0 1 0
Marián Hossa (DET) 16:40 0 0 0 -1 5 2
Tomáš Kopecký (DET) 13:46 0 0 0 -1 5 2
Michal Handzuš (LAK) 16:34 0 0 0 -1 5 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 23:27 0 0 0 -1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies