Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
1
ANA
1
po 2. tr.
LAK
3
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Washington deklasoval Vegas s Tatarom a získal majstrovský mečbal!

Jediná výhra ho delí od premiérového Stanley Cupu v histórii. Washington zvládol aj druhý domáci zápas finálovej série a vďaka tretej výhre po sebe si vybojoval majstrovský mečbal. Vo štvrtom zápase finále zvíťazil 6:2 a v sérii s Vegas vedie už 3-1.

Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 4
1
2
3
Stav série
Washington Capitals
3
1
2
6
•••
Vegas Golden Knights
0
0
2
2
•••
Podrobné štatistiky

T. J. Oshie zaznamenal gól a dve asistencie, Nicklas Bäckström nazbieral tri prihrávky, Jevgenij Kuznecov štyri. Braden Holtby kryl 28 z 30 striel, ďalších 24 pokusov jeho spoluhráči zblokovali a Washington zdolal Vegas v druhom domácom zápase finále 6:2, aby sa v sérii ujal vedenia 3-1. Devante Smith-Pelly strelil víťazný gól, skórovali aj Tom Wilson, John Carlson, Michal Kempný a Brett Connolly. James Neal s Reillym Smithom znížili stav z 0:4 na 2:4 v tretej tretine, kým Marc-Andre Fleury inkasoval šesťkrát z 23 striel. Capitals využili tri z piatich presilových hier, Golden Knights ani jednu zo štyroch. V zostave nováčika NHL sa prvýkrát vo finále objavil slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý nebodoval.

Zápas sa začal vo vysokom tempe s minimom prerušení a na ľade sa rýchlo prestriedali všetci hráči. Viditeľný bol aj Tatar, ktorý hneď pri prvom striedaní ohrozil Holtbyho. Bol pomerne vyťažovaný a hral od začiatku prvej presilovky Vegas vo štvrtej minúte. Dokonca založil akciu, po ktorej mal Neal na hokejke otvárací gól, ale sám pred prázdnou bránou trestuhodne trafil tyčku. Bola už treťou v zápase, keďže v prvej minúte ju opečiatkoval po individuálnej akcii Ovečkin a na opačnej strane pomohla Holtbymu po nečakanom nahodení Tucha od mantinelu. V strede tretiny si aj Capitals zahrali prvú presilovku a po polminúte ju využili na vedúci gól. Oshie sa rýchlo zorientoval pred bránou a vyrazený puk po strele Kuznecova upratal za chrbát Fleuryho . Vegas sa po inkasovaní snažilo vyrovnať, ale záver tretiny zbabralo. V 17. minúte našiel Kuznecov voľného Wilsona, ktorý zvýšil náskok domácich na 2:0 a 20 sekúnd pred prestávkou upravil stav už na 3:0 Smith-Pelly z dorážky Niskanenovej strely .

Tatarova akcia a Nealova tyčka:

Aj do druhej tretiny vstúpilo lepšie Vegas, ktoré mohlo rýchlo skresať náskok domácich. Už po polminúte pálil z ideálnej pozície Smith a Marchessault z dorážky tesne prestrelil Holtbyho bránu. Na opačnej strane mal prvú veľkú šancu Djoos, ale Fleury si s jeho strelou z medzikružia poradil. Pomohol mu aj Tatar, ktorý odtlačil spred brány Ellera. Ten sa neskôr takmer dostal do čistej šance, ale puk mu ušiel z hokejky. V 26. minúte hrali hostia druhú presilovku, no veľmi im nevyšla. Krátko po nej mohli inkasovať, keď sa Kempný ocitol sám pred odkrytou bránou Fleuryho. Nedokázal však trafiť skákajúci puk. V 29. minúte stálo šťastie pri Holtbym po Carpenterovej teči McNabbovho nahodeného puku. Brankára Capitals zasiahol do masky, pričom mu clonil vo výhľade Tatar. V strede zápasu hralo Vegas tretiu presilovku, ale ani v nej neskórovalo. Čo nevyšlo jemu, podarilo sa Washingtonu. V 35. minúte premenili na gól aj druhú početnú výhodu záshluhou Carlsona, ktorý prekonal Fleuryho na štýl Ovečkina – strelou z prvej z ľavého kruhu . Napriek streleckej prevahe 11:5 Vegas prehrávalo po druhej tretine 0:4. Holtby kryl dovtedy všetkých 22 striel.

Článok pokračuje pod reklamou

Capitals si mohli v úvode tretej tretiny zvýšiť náskok v početnej výhode, ale v poradí ich tretia v zápase už zostala nevyužitá. Na opačnej strane to Vegas ani na štvrtý pokus nevyšlo, ale sekundu po skončení presilovky predsa len znížil stav na 1:4 Neal zakončením zblízka . Tesne predtým vystrelil na Holtbyho z dobrej pozície Tatar. V 27. minúte sa dostal do úniku Ovečkin, ktorý tiesnený Schmidtom zakončoval jednou rukou. Fleury ho však vychytal. V 52. minúte skvelo zasiahol betónom proti bleskovej strele Oshieho a umožnil svojim spoluhráčom zdramatizovať duel. Podarilo sa to Smithovi, ktorý prekonal Holtbyho zblízka rýchlym bekhendovým blafákom . Vegas sa však dlho netešilo, lebo už o 73 sekúnd pri hre štyroch proti štyrom odskočili Capitals opäť na rozdiel troch gólov. Bäckström nabil krížnou prihrávkou na strelu z prvej Kempnému, ktorý zvýšil stav na 5:2 . Nervózny záver duelu Vegas nezvládlo a darovalo súperovi dvojnásobnú presilovku. Connolly v nej upravil skóre na konečných 6:2 pre Capitals .

Braden Holtby
Marc-Andre Fleury
60:00 28/30 60:00 17/23
Philipp Grubauer
Maxime Lagace
- - - -

Capitals začali zápas s piatou najvyššou úspešnosťou na presilovkách v histórii play-off (27,3 %) od začiatku vedenia tejto štatistiky v sezóne 1977/78. Na vrchole rebríčka je tím Islanders z roku 1981 s úspešnosťou 37,8 %. Otvárací gól bol ich 19. presilovkový v tomto play-off, najviac v lige. ... Wilson je prvým hráčom Washingtonu od roku 1998, ktorý zaznamenal 5 gólov a zároveň 25 trestných minút v jednom play-off. ... Carlson s 54. bodom v play-off v kariére vyrovnal klubový rekord obrancu, ktorý stanovil Calle Johansson. ... Kuznecov je len šiestym hráčom od roku 1996, ktorý nazbieral v jednom play-off 30 bodov a piatym od roku 1997, ktorý prekonal túto métu. Naposledy to dokázal Sidney Crosby v roku 2009 (31). Kuznecov je zároveň piatym hráčom od roku 1987 a 12. v histórii, ktorý si pripísal aspoň štyri asistencie vo finále. Posledným bol Joe Sakic v roku 1996. ... Marchessault so Smithom dosiahli hranicu 20 bodov, čim vytvorili rekord NHL v ich počte za tím hrajúci v jeho prvom play-off v histórii.

Tatar odohral v jeho prvom zápase od 16. mája 12 minút a 37 sekúnd, čo je jeho tretí najvyšší čas na ľade v tomto play-off. Zaznamenal plusový bod, strelu, dva bodyčeky a jeden odobraný puk.

Piaty zápas série je na programe vo štvrtok v noci už v Las Vegas, kde sa Washington pokúsil spečatiť zisk historicky prvého Stanley Cupu. Domáci budú chcieť vrátiť sériu späť do hlavného mesta USA. Len jediný raz z doterajších 33 prípadov v histórii sa však stalo, že tím otočil stav finálovej série z 1-3. Toronto v roku 1942 vyhralo Stanley Cup, aj keď prehrávalo s Detroitom už 0-3.

Hviezdy duelu: 1. T. J. Oshie, 2. J. Kuznecov, 3. B. Holtby (všetci WSH)

Alex Ovečkin, kapitán Capitals: „Posledné víťazstvo je to najťažšie. Vedeli sme, že tento zápas bude veľmi dôležitý. Samozrejme, mali sme aj trochu šťastia, keď trafili tyčku. My sme však využili naše šance, držali sa nášho herného plánu a dosiahli želaný výsledok.“

Gerard Gallant, tréner Golden Knights: „Skóre je frustrujúce. Prvá tretina bola podľa mňa našou najlepšou vo finále. Dvakrát sme trafili tyčku a mali sme niekoľko dobrých šancí, ale nič sme z toho nevyťažili.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies