Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Mats Sundin dopraje Ovečkinovi Stanleyho pohár

Legendárny Mats Sundin odohral v NHL 18 sezón bez toho, aby sa dostal aspoň do finále Stanleyho pohára. Preto majstrovský titul dopraje v tejto sezóne Alexovi Ovečkinovi, ktorého hra v play-off ho zaujala.

Ovečkin vo vyraďovacích bojoch zaradil vyšší prevodový stupeň a Sundin vie pochopiť, prečo sa tak deje. Teraz má, navyše, ruský kapitán Washingtonu Stanleyho pohár na dosah. Po pondelkovej výhre ho od neho delí jedno víťazstvo.

„Chcete, aby hráči, ktorí sú v tejto lige tak dlho ako Alex, mali šancu vyhrať Stanleyho pohár. Bolo by skvelé vidieť, ako ho získa,“ nechal sa počuť Sundin.

Bývalý dlhoročný kapitán Toronta nazbieral 1 349 bodov v 1 346 zápasoch NHL, ale nikdy sa za 18 rokov nedostal do finále. Nepomohla mu k tomu ani výmena. Ovečkin sa doň dostal po prvýkrát vo svojej 13. sezóne v NHL.

Článok pokračuje pod reklamou

„Mal som to šťastie, že som v Národnej hokejovej lige odohral 18 rokov. Párkrát sme sa dostali do konferenčného finále, ale viac som z toho nezískal,“ poznamenal.

Sundin mal na sklonku kariéry príležitosť čeliť mladému Ovečkinovi 11-krát za štyri roky. Terajšiu verziu moskovského rodáka k tej mladučkej nevie porovnať.

„Určite sa rozvinul v lídra, to môžete vidieť v posledných rokoch. Keď som proti nemu hrával, príliš nebránil a nerobil na ľade také veci. Teraz skutočne vedie svoj tím a môžete vidieť, že chce, aby tím vyhrával a aby sa i jeho spoluhráčom darilo,“ povedal Sundin.

Washington bude mať šancu získať prvý Stanleyho pohár vo svojej 43-ročnej histórii. Medzitým, Toronto naň čaká od roku 1967. Sundin verí, že vedenie Maple Leafs urobilo skvelú prácu v budovaní tímu s využitím mladých hráčov a dúfa, že sa to raz ukáže.

„Marlies sú teraz vo finále Calderovho pohára a v zostave Maple Leafs máte najlepších hráčov vo veku 20, 21, 22 rokov. Ak budete na tom stavať aj naďalej a budete tím posilňovať, budete mať šancu vybudovať skvelý tím na dlhý čas,“ dodal.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies