Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Washington využil prvú šancu. Teší sa zo Stanleyho pohára!

Tím Washington Capitals využil hneď prvý majstrovský mečbal a po víťazstve v piatom zápase finálovej série proti Vegas sa tešil zo svojho prvého Stanleyho pohára v klubovej histórii, ktorá sa začala písať v roku 1974.


Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 5
1
2
3
Stav série
Vegas Golden Knights
0
3
0
3
•••
Washington Capitals
0
2
2
4
••••
Podrobné štatistiky

Lars Eller prelomil v 53. minúte nerozhodný stav a po jeho góle sa už skóre nemenilo, a tak Washington oslavoval titul po víťazstve 4:3 nad Vegas. Väčšina gólov padla v druhej tretine, v ktorej otvoril skóre Jakub Vrána. Alex Ovečkin obnovil vedenie Capitals, ale do tretej tretiny vstupoval novopečený šampión s jednogólovou stratou. Stav vyrovnal Devante Smith-Pelly, ktorý skóroval v treťom zápase po sebe. Braden Holtby pomohol k najcennejšiemu triumfu v klubovej histórii 28 zákrokmi. V druhej tretine ho postupne prekonali Nate Schmidt, David Perron a Reilly Smith. Pri góle Perrona si pripísal asistenciu aj Tomáš Tatar. Marc-Andre Fleury opustil duel s 29 zásahmi. Za najužitočnejšieho hráča play-off bol po zápase vyhlásený Ovečkin, ktorý potom ako prvý ruský kapitán v histórii zdvihol nad hlavu vytúžený Stanleyho pohár.


Od úvodu zápasu sa hralo vo svižnom tempe a prvý väčší zákrok musel predviesť v piatej minúte pri šanci Engellanda hosťujúci Holtby. V ôsmej minúte zase vznikla nádejná situácia na druhej strane, keď Oshie rozhodil Fleuryho a spoza brány poslal puk Vránovi. Ten ho však nespracoval. V 12. minúte si zahral Washington prvú presilovku po faule Millera a Ovečkin v nej trafil tyčku. Svoju šancu nepremenil o chvíľu neskôr ani Bäckström.

Kým v prvej tretine gól nepadol, v druhej ich bolo viac ako dosť. Najskôr však Capitals nepotrestali faul Theodorea. Fleury predviedol dva kľúčové zákroky a následne si presilovku po vysokej hokejke Djoosa zahrali aj Golden Knights. Krátko po návrate do plnej sily sa podarilo hosťom otvoriť skóre zápasu, keď v 27. minúte skóroval z úniku Vrána . Theodore o minútu neskôr trafil tyčku a Fleury eliminoval šancu Djoosa. V 30. minúte bol stav vyrovnaný, keď Schmidt nahodil puk pred bránu a ten sa odrazil od korčule Niskanena za chrbát Holtbyho . Vedenie Capitals obnovil len o 34 sekúnd neskôr Ovečkin, ktorý potrestal faul McNabba práve na jeho osobu . Domácim sa i po druhýkrát podarilo odpovedať veľmi rýchlo a už v 33. minúte bol stav opäť nerozhodný – Tomáš Tatar usmernil nahodenú strelu Millera a puk sa do brány ešte odrazil od Perrona . Oba tímy mali po jednej solídnej šanci predtým, ako sa podarilo po prvýkrát v zápase ujať vedenia Vegas. Pri vylúčení Ovečkina, 29 sekúnd pred koncom tretiny uspel z po prihrávke Tucha Smith . Po góle vznikla šarvátka medzi Karlssonom a Carlsonom, resp. Tuchom a Orpikom. Nič viac sa už v druhej tretine nestalo.

V úvode tretej dvadsaťminútovky sa domáci dostali do prečíslenia troch na dvoch, ale Nosek nezakončil presne. Krátko na to sa musel blysnúť dôležitým zákrokom Fleury. Domáci prežili vylúčenie Tatara v 46. minúte, no Washington začal pridávať obrátky. To prinieslo svoje ovocie v 50. minúte, v ktorej Smith-Pelly v páde vyrovnal stav na 3:3 . Domáci boli po góle zaskočení a ďalší mohli inkasoval v 52. minúte, keď Vránovu šancu zneškodnil Fleury. To však už neplatilo v 53. minúte, v ktorej puk po zakončení Connollyho prekĺzol Fleurymu pomedzi nohy a do prázdnej brány ho doklepol Eller . Vegas začalo agresívne útočiť a v 58. minúte odvolalo brankára. Prázdnu bránu sa pokúšal ešte trafiť Bäckström, no skóre sa už nemenilo, a tak sme sa dočkali korunovácie nového šampióna NHL.

Článok pokračuje pod reklamou

Marc-Andre Fleury
Braden Holtby
57:56 29/33 59:57 28/31
Maxime Lagace
Philipp Grubauer
- - - -

Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral v zápase 12 minút a osem sekúnd. Okrem asistencie si pripísal aj dva bodyčeky a dve trestné minúty. Raz puk stratil, dvakrát ho získal.


Washington sa teší zo Stanleyho pohára po 15 948 dňoch od prvého zápasu v jeho histórii. ... Capitals sa stali len druhým tímom histórie, ktorý získal Stanleyho pohár napriek tomu, že vo všetkých štyroch sériách prehrával. V roku 1991 to dokázali Penguins. ... Ovečkin prelomil klubový rekord v počte strelených gólov v jednom play-off, keď vo štvrtok skóroval už po 15-krát v týchto vyraďovacích bojoch. Predošlý rekord držal so 14 gólmi John Druce. Za posledných 25 rokov strelilo 15 gólov v play-off len päť hráčov. Okrem Ovečkina aj Joe Sakic (18), Pavel Bure (16), Wayne Gretzky (15) a Sidney Crosby (15). ... Smith-Pelly strelil svoj siedmy gól v play-off (24 zápasov), čím vyrovnal počet gólov, ktoré strelil v celej základnej časti (75 zápasov). ... Vegas po prvýkrát v play-off prehralo zápas, v ktorom vyhrávalo po 40 minútach. Predtým mali bilanciu 10-0.

Hviezdy duelu: 1. L. Eller (WSH), 2. D. Smith-Pelly (WSH), 3. D. Perron (VGK)

Alex Ovečkin, kapitán Capitals: „Je to neuveriteľné, ani neviem, čo povedať. Som taký šťastný, asi najviac zo všetkých, za mojich spoluhráčov i našich fanúšikov vo Washingtone.“

Braden Holtby, brankár Capitals: „Myslím, že ak by ste kedykoľvek v tomto play-off prišli cez prestávku medzi tretinami do našej šatne, cítili by ste, že môžeme dosiahnuť čokoľvek. Títo hráči sú takí výnimoční. Je šialené, že toľko rôznych osobností pokope, o ktorých by ste to nikdy nepovedali, to dokázalo ako tím.“

Gerard Gallant, tréner Golden Knights: „Samozrejme, sme dosť sklamaní a zarmútení. Dnes sme tvrdo dreli, ale nedokázali sme ich zdolať. Sú naozaj dobrým tímom, zaslúžili si vyhrať Stanley Cup. Nikto však nečakal, že budeme vo finále. O pár dní sa budem cítiť lepšie, ale teraz to bolí. Bojovali sme a všetkým sme ukázali, čo v nás je.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies