Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Najlepší brankári, ktorí budú k dispozícii na drafte 2018

V texaskom Dallase sa 22. a 23. júna uskutoční vstupný draft NHL. My sa ešte pred jeho začiatkom pozrieme na najlepších dostupných hráčov na každej pozícii. Prehľad začneme už tradične brankármi.

Po slabšom roku 2016 sme vlani videli brankára draftovaného už v prvom kole. Z 26. miesta putoval do Philadelphie Jake Oettinger. Kvalita na tomto poste bude aj teraz pomerne slušná, ale meno prvého brankára by sme mali počuť až v druhom kole. Za potenciálnu jednotku sa považuje Olivier Rodrigue.

5 najlepších brankárov na drafte 2018:

Olivier Rodrigue, Drummondville (QMJHL)
Rodrigue je aj akýmsi projektom svojho otca, známeho trénera brankárov. Neprekvapí teda, že jeho technika a pozičná hra sú na výbornej úrovni. Dobre číta hru a kontroluje svoje pohyby tak, že kompenzuje svoju na dnešné brankárske pomery menšiu postavu. V drese Drummondvillu odchytal v uplynulom ročníku 53 zápasov, v ktorých zaznamenal 90,3% úspešnosť zákrokov a priemer 2,54 inkasovaného gólu na zápas. Kanadu reprezentoval na svetovom šampionáte do 18 rokov. Kryl 94,9 % striel.

Lukáš Dostál, Třebíč (Česká republika)
Najvyššie draftovaným brankárom z Európy by mohol byť Čech. Adepti sú rovno dvaja. Tým prvým je Dostál, ktorý v sezóne 2017/18 zažil profesionálny debut v drese druholigového Třebíča. V 20 zápasoch kryl 92 % striel a v priemere inkasoval 2,43 gólu na zápas. Okrem toho doviedol rodné Brno k juniorskému titulu. V play-off mal 95,9% úspešnosť zákrokov a priemer 1,4 inkasovaného gólu na zápas. Na majstrovstvách sveta do 18 rokov odchytal päť duelov s 90,5% úspešnosťou zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

Kevin Mandolese, Cape Breton (QMJHL)
Mandolese je veľkým a trpezlivým brankárom, na ktorého sa mohli spoľahnúť spoluhráči z juniorského Cape Bretonu. V jeho drese mal v uplynulom ročníku bilanciu 15-13-2 s 88,4% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,46 inkasovaného gólu na zápas. Čísla nie sú žiadna sláva, ale chytával za klub, ktorý mal skutočne biednu defenzívu. Inak ide o pracovitého a mentálne odolného mladíka s dobrým čítaním hry.

Justus Annunen, Karpat Jr. (Fínsko)
Konkurentom českých mladíkov je z Európanom Annunen, ktorý sa v juniorskom tíme Kärpätu prezentoval vyrovnanými výkonmi. Tento spoľahlivý brankár mal 90,7% úspešnosť zákrokov v základnej časti a 93,5% úspešnosť zákrokov v play-off. Fínsko doviedol k zlatej medaile na majstrovstvách sveta do 18 rokov. Kryl na nich 91,4 % striel. V budúcej sezóne bude chytať už za seniorský tím Kärpätu v Liige.

Jakub Škarek, Jihlava (Česká republika)
Ďalší talent z Českej republiky chytával medzi mužmi v druhej najvyššej súťaži. V drese Jihlavy mal bilanciu 9-12-1 s 91,2% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,42 inkasovaného gólu na zápas. Škarek, ktorý by mal v budúcej sezóne chytať vo Fínsku, odchytal aj päť zápasov na juniorskom svetovom šampionáte. Príliš sa mu v nich nedarilo, ale jeho draftový potenciál to výrazne neohrozilo.

K dispozícii budú tímom aj ďalší brankári, ktorí stoja za zmienku. Ide najmä o Kanaďana Matthewa Thiessena, Rusa Amira Miftachova, Kanaďana Alexisa Gravela, Američana Keegana Karkiho či Kanaďana Zacharyho Bouthilliera. Zo Slovákov bol v prvej desiatke severoamerických gólmanov podľa agentúry CSS Roman Durný. David Hrenák ide na draft po druhýkrát a v hre je aj Juraj Ovečka. Ich šance však nie sú veľké.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies