Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Galchenyuk je nadšený z príležitosti hrať v Arizone na poste centra

Pred Alexom Galchenyukom stojí nová príležitosť. Po výmene z Montrealu do Arizony nedostane šancu len na nový štart v novom prostredí, ale pravdepodobne aj vrátiť sa do svojej preferovanej pozície centra.

„Nemyslím si, že by sme urobili túto výmenu, ak by sme si nemysleli, že zvládne hrať na tom poste,“ poznamenal generálny manažér Arizona John Chayka.

V kanadskom tíme sa musel dvadsaťštyriročný Američan zmieriť s tým, že hrával na striedačku na pozícii centra i ľavého krídelníka. U Coyotes mu však zrejme nič nebude brániť v tom, aby hral na poste, v ktorom sa cíti najlepšie.

„To je to, čo som vždy chcel. Som z toho nadšený,“ netajil sa Galchenyuk. „Už sa na to pripravujem a nemôžem sa dočkať začiatku. Na tom poste ste viac zahrnutý v hre a máte puk na hokejke dlhšie ako krídelník. Cítim sa dobre, keď mám na hokejke puk. Skutočne verím mojim schopnostiam, keď ho mám v držaní.“

Článok pokračuje pod reklamou

Arizona má v mužstve viacero hráčov schopných hrať v strede útoku – Dereka Stepana, Christiana Dvoraka, Dylana Stromea, Marcusa Krugera či Nicka Cousinsa. Mnohým však skôr vyhovuje, keď hrajú na krídle. Zisk Galchenyuka tak bol z tohto pohľadu lákavý.

„Má všetky predpoklady na to, aby bol centrom. Je veľký, silný, dobre korčuľuje a tvorí hru. Je jasne lepší, keď hrá ako center. Pre mnohých mladých hráčov je problémom venovať sa detailom tohto postu vo všetkých 82 zápasoch. Cítime, že aj on bol v tej skupine. Veríme však, že mu pomôže zmena scenérie a práca pod Rickom Tocchetom,“ skonštatoval Chayka.

Galchenyuk strávil väčšinu sezóny 2015/16 ako center. Strelil v nej 30 gólov a nazbieral 56 bodov. Canadiens však videli medzery v jeho defenzívnej práci, a tak ho začali uprednostňovať na poste krídelníka. V uplynulom ročníku strelil 19 gólov a zaznamenal 51 bodov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies