Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Najlepší útočníci, ktorí budú k dispozícii na drafte 2018

V texaskom Dallase sa 22. a 23. júna uskutoční vstupný draft NHL. My sa ešte pred jeho začiatkom pozrieme na najlepších dostupných hráčov na každej pozícii. Na záver prichádzajú na rad útočníci.

V predošlých troch draftoch po sebe bol draftovou jednotkou útočník. To sa tento rok zmení. Na draft však vstupuje niekoľko útočných talentov, z ktorých vyniká najmä Andrej Svečnikov, od ktorého sa očakáva post celkovej dvojky draftu 2018. Vysoko bude draftovaný aj Čech Filip Zadina, ktorý by nemusel byť jediným českým zástupcom v prvom kole. Slovákov zrejme skôr ako v kole treťom neuvidíme.

5 najlepších útočníkov na drafte 2018:

Andrej Svečnikov, PK, Barrie (OHL)
O Svečnikovovi sa hovorí ako o hráčovi, ktorý by mohol naskočiť okamžite do NHL. V tomto roku sa to pritom o veľa talentoch nehovorí. V minulej sezóne OHL zaznamenal 72 bodov (40+32) v 44 zápasoch ako najlepší nováčik roka. Je veľmi dobre stavaný, rýchly a šikovný. Navyše, má aj dobré hokejové myslenie a zmysel pre defenzívu, hoci v nej sa ešte musí zlepšiť. Je silný v súbojoch jeden na jedného a je ťažké odobrať mu z hokejky puk.

Filip Zadina, PK, Halifax (QMJHL)
Veľký český talent sa stal v QMJHL najproduktívnejším nováčikom sezóny, keď v 57 zápasoch zaznamenal 44 gólov a 82 bodov. A to je úctyhodné pri pomyslení, že išlo o jeho prvú sezónu v zámorí. Jeho prednosťou je strela. Vie sa však aj dostávať do streleckých pozícií a nebojí sa ani ťažkých oblastí klziska. Je zodpovedný vo všetkých troch pásmach, ale potrebuje ešte zapracovať na korčuľovaní.

Článok pokračuje pod reklamou

Brady Tkachuk, ĽK, Bostonská univerzita (NCAA)
Tkachuk skončil ako štvrtý najproduktívnejší hráč Bostonskej univerzity s 31 bodmi. Na svetovom šampionáte do 20 rokov zaznamenal deväť bodov v siedmich dueloch. Má predpoklady stať sa kvalitným silovým útočníkom, ktorý je využiteľný vo všetkých situáciách. Mimo ľadu je skromný a slušný, na ľade hrá tvrdo a nekompromisne. Je pracovitý, súťaživý i kreatívny. Nebojí sa blokovať strely a má predpoklady na to, aby bol raz lídrom kabíny.

Oliver Wahlstrom, PK, USA U-18 (USHL)
Americký odchovanec má skvelé hokejové myslenie a dokáže sa presadzovať v súbojoch jeden na jedného. Strelu z prvej má už ako hráč NHL. V uplynulej sezóne potvrdil svoju povesť ofenzívnej hviezdy v Národnom rozvojovom programe do 18 rokov, v ktorom bol najproduktívnejším hráčom. Je rýchly, dobre stavaný a rozhodne neodmietne príležitosť naraziť protihráča na mantinel. Dokáže hrať na oboch krídlach i na poste centra. Zlepšiť sa musí v defenzíve.

Jesperi Kotkaniemi, C, Ässät (Fínsko)
Od minulého leta je jeho renomé na vzostupnej dráhe a mnohí ho pasujú do pozície najvyššie draftovaného centra, v ktorej by mohol preskočiť konkurentov Josepha Velena či Berretta Haytona. Mladý Fín má šikovné ruky a je aj agresívny. Nebojí sa chodiť pred bránu, zrážať sa s protihráčmi. Je dobrým korčuliarom, zodpovedne bráni a má výborná strelu zápästím. Je rozumný a vyzerá to tak, že má stále veľký priestor pre rast.

K dispozícii budú tímom aj ďalší útočníci, ktorí stoja za zmienku. Ide najmä o centrov Barretta Haytona, Josepha Velena a Isaca Lundeströma či krídelníkov Joela Farabeeho, Vitalija Kravcova, Grigorija Denisenka a Serrona Noela.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies