Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Bakoš: Bola by to paráda, keby v Bostone hrali štyria Slováci

Slovenský útočník Martin Bakoš má za sebou prvé zoznamovanie s organizáciou Boston Bruins. Rozvojový kemp prevýšil jeho očakávania a úroveň bola významne vyššia ako doteraz vo svojej kariére zažil. Z kempu sa vrátil so skvelými pocitmi.

„Bolo úžasné vidieť, ako funguje organizácia v NHL. Každý ku všetkému pristupuje absolútne profesionálne, od trénerov, manažérov po kustódov. Vôbec nechcem podceňovať kluby, v ktorých som doteraz hrával, ale bolo vidieť, že v zámorskej profilige je všetko ešte o úroveň vyššie,“ prezradil Bakoš pre sport.sk.

V prvý deň kempu zažili nádeje Bruins testy a lekársku prehliadku. Od druhého dňa mávali ráno tréningy a popoludní pripravené voľnočasové aktivity. Všetci bývali v jednom hoteli, mohli sa tak lepšie spoznať. Bakoš býval s Fínom Joonom Koppanenom, ale v kontakte bol aj s troma Čechmi. Brankár Daniel Vladař, ktorý už chytával za „farmu“ Bruins, mu povedal viac aj o organizácii.

V Bostone už dlhé roky pôsobí aj obranca Zdeno Chára, s ktorým sa počas kempu stretával. Kapitán „Medveďov“ mu bol vo všetkom nápomocný a každý deň chodil na tréningy, kde potvrdzoval úlohu klubovej ikony. Mladíci z neho boli doslova namäkko.

Článok pokračuje pod reklamou

„Zdeno je asi najväčší profesionál a „makač“, akého som kedy videl. Podľa mňa trénuje 360 dní v roku. Prišiel do kempu, všetkých pozdravil, privítal v tíme. Osemnásťročného ruského mladíka Pavla Šena oslovil v ruštine, nech sa cíti ešte viac komfortne. Je vidieť, že Zdeno je pre Boston ikona, obrovská športová osobnosť,“ skonštatoval Bakoš.

Bakošovi sa páčil aj Boston ako mesto a tiež ho potešilo, že okrem Cháru a Petra Cehlárika bude v organizácii pôsobiť aj slovenský brankár Jaroslav Halák. Vyjadril tiež želanie, proti ktorému by nenamietal žiaden slovenský fanúšik.

„Bola by to paráda, keby sme sa všetci štyria dostali do prvého tímu,“ povedal Bakoš, ktorý vďaka dvom krajanom prišiel o svoje čísla a nevie, aké bude nosiť v septembrovom kempe. Jeho tradičná 83-ka patrí Cehlárikovi. V kempe ma 41-ku, ktorú však teraz obsadí Halák.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies