Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Studenič je pripravený na prvú profesionálnu sezónu

Jozef Struhár  
11.09.2018

Nádejný slovenský útočník Marián Studenič sa pripravuje na svoju prvú profesionálnu sezónu a pre oficiálnu stránku tímu AHL Binghamton Devils povedal, že hoci je všetko odlišné, nakoniec je všetko predsa len rovnaké.

„Viem, že toto bude pre mňa odlišný druh sezóny. Nebudem bývať v náhradnej rodine. Tréneri budú chcieť odo mňa viac. Hranie bude omnoho ťažšie proti väčším, starším a silnejším hráčom. Ale ja sa na ňu pripravujem rovnakým spôsobom,“ povedal Studenič.

„Každý rok sa chcem zlepšiť, chcem byť rýchlejší a chcem byť aj silnejší. Tento rok je to rovnaké, pretože bez ohľadu na to, kde hráte, mali by ste pracovať tvrdo a nestarať sa o to, čo sa stane v budúcnosti. Len tvrdo pracujte, aby ste boli pripravení na príležitosť. O to sa ja snažím.“

Studenič bol draftovaný v roku 2017, keď si ho New Jersey vybralo v piatom kole. V apríli podpísal s Devils vstupný kontrakt a v lete sa pripravoval na šancu medzi mužmi. Vlani ešte hrával v juniorskej OHL, v ktorej pomohol Hamiltonu k majstrovskému titulu. Naučil sa pritom, čo je potrebné na víťazenie.

Článok pokračuje pod reklamou

„Stalo sa mi prvýkrát, že som bol súčasťou víťazného tímu. Určite bolo dobré spoznať, čo je potrebné a čo musíte obetovať, aby ste zakončili sezónu úspešne a boli dobrí v play-off. Každý sa musí snažiť. Nezáleží, kto je bodovým lídrom. V play-off sa môže stať všetko a každý musí byť ochotný pomôcť všetkými možnými spôsobmi. Naši bodoví lídri blokovali strely, bodyčekovali a ja som sa naučil, čo to znamená hrať jeden za druhého a dať do toho všetko,“ poznamenal Studenič.

Po turnaji Memorial Cup mladík na chvíľku vypol, užíval si znova prítomnosť rodiny a potom sa vrátil do práce. Trénoval dvojfázovo a niekedy si zahral aj hokej s miestnym mužským klubom. Najmä v prvej časti prípravy sa snažil v posilňovni zosilnieť, pričom sa zameral na hornú časť tela.

„Nie som veľký chlap, a tak som chcel posilniť celé telo. Viac som sa zameral na hornú časť tela, pretože si myslím, že je to moja slabina, najmä teraz, keď budem profesionálom. Potrebujem byť schopný chrániť lepšie puk a získavať miesto v ťažkých oblastiach. Potrebujem byť silnejší v rukách a ramenách, aby som nebol odtlačený od puku a mohol oň lepšie bojovať,“ prezradil Studenič, ktorý druhú časť leta venoval najmä kondičnej príprave.

Studenič má za sebou druhý rozvojový kemp New Jersey a chystá sa aj na hlavný kemp, v ktorom chce ukázať vedeniu a trénerom, že z neho môže byť kvalitný hráč na ľade a kvalitná osoba mimo ľadu. Jednoducho chce byť pre organizáciu platný.

„Chcem im ukázať, že skutočne dobre využívam moju rýchlosť, ale že som viac ako len rýchly. Som dobrý v premýšľaní a mám zručnosti. Chcem im jednoducho ukázať, čo dokážem. Pripravoval som sa poctivo a budem pokojný a sebavedomý. Pôjdem len na ľad, užijem si to tam a budem hrať moju hru. Uvidíme, čo sa stane. Čo môžem urobiť je, aby som dal do toho všetko. Zvyšok už na mne nebude,“ dodal rodák z Holíča.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies