Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Zetterberg končí s hokejom, potvrdil Holland

Skúsený útočník Henrik Zetterberg sa nechcel vzdať. Bojoval, aby mohol pokračovať v hraní hry, ktorú miloval. Nakoniec však nemá inú možnosť, ako zavesiť korčule na klinec. Informoval o tom generálny manažér Detroitu, Ken Holland.

Tridsaťsedemročný švédsky velikán sa snažil vyriešiť problémy s chrbticou a dúfal, že vynechá len úvod sezóny, no po návšteve špecialistu sa potvrdilo to, čoho sa mnohí obávali – kapitán Red Wings bude musieť s hraním prestať.

„Časťou jeho problémov je aj výrazná artritída. Nič sa nedalo urobiť, žiadna operácia, žiadne rehabilitácie, žiaden voľný čas by nemal žiaden pozitívny vplyv. Ak hráte profesionálny hokej, takúto degeneráciu urýchľujete. Ak by sa dostal do zlého kontaktu, riskovali by veľkú operáciu. Henrik sa rozhodol, že kvalita jeho života je dôležitejšie ako riziko takej operácie,“ prezradil Holland pre klubový web.

Zetterberg bol počas kariéry verný jedinému klubu. V drese „červených krídel“ odohral 1082 zápasov v 15 sezónach, čo mnohí nepredpokladali po draftu v roku 1999, na ktorom mu patrilo 210. miesto. Jeho konečná bilancia v najlepšej lige sveta? 337 gólov a 623 asistencií. Do tisícky mu chýbalo 40 bodov.

Článok pokračuje pod reklamou

Rodák z Njurandy prišiel do Detroitu ako dvadsaťdvaročný v roku 2002 a o šesť rokov neskôr mu pomohol k Stanleyho poháru. Stal sa vtedy aj držiteľom Conn Smythe Trophy. V kariére získal aj Trofej Kinga Clancyho a dvakrát bol nominovaný do zápasu hviezd.

„Je to emocionálne. Som tu 15 rokov. Aj keď som vedel, že som nebol sám sebou posledných pár rokov, prial som si, aby som mohol ešte pokračovať. Som spokojný s tým, čo som dosiahol, ale bol by som rád, ak by som ešte mohol vlani hrať v play-off. Nedostal som takú šancu. Máme skutočne zaujímavé mužstvo, mladíkov, ktorí v ostatných rokoch napredovali. Bolo by zábavné byť s nimi o trochu dlhšie, ale teraz ich už len budem sledovať a podporovať,“ skonštatoval.

Zetterberg reprezentoval Švédsko na 13 podujatiach, vrátane štyroch Olympiád. V Turíne v roku 2006 sa tešil zo zlata, o osem rokov neskôr bol v Soči strieborný. Z majstrovstiev sveta má v zbierke tri bronzy, jedno striebro a jedno zlato. Je teda jedným z 28 členov tzv. „Triple Gold Clubu“.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies