Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
03:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Daňo sa presadil, Tatar debutoval proti Studeničovi + video (príprava)

V noci z pondelka na utorok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo osem prípravných zápasov. V akcii sme videli troch slovenských útočníkov.

Winnipeg - Minnesota 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Ako jediný Slovák sa do bodovania zapísal Marko Daňo, ktorý otvoril skóre zápasu proti Minnesote. Ten jeho Winnipeg nakoniec vyhral 2:1. Slovenský útočník v blízkosti bránkoviska dorazil do brány stratený puk.

Stav na 1:1 vyrovnal v úvode tretej tretiny Matt Hendricks, ale Joe Morrow v jej strede poslal Jets do definitívneho vedenia. K triumfu pomohol 26 zákrokmi aj Laurent Brossoit. Jeho náprotivok, Andrew Hammond, urobil o dva zákroky viac. Daňo, ktorý odohral necelých desať minút, ho ohrozil dvakrát. Prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi a zahral si aj v oslabeniach.

Článok pokračuje pod reklamou

Montreal - New Jersey 3:1 (0:1, 0:0, 3:1)

V Montreale na seba narazili dvaja Slováci. Ani jeden nebodoval, ale z víťazstva sa pri svojom debute v drese Canadiens tešil Tomáš Tatar, ktorý dostal priestor na necelých 17 minút, tri z nich odohral v presilovkách. Prezentoval sa dvoma strelami, dvoma bodyčekmi, ale trikrát aj stratil puk. K výhre jeho tímu viedli góly Victora Meteho, Charlesa Hudona a Jesperiho Kotkaniemiho strelené v rozmedzí 92 sekúnd tretej tretiny. Anttiho Niemiho prekonal z deviatich striel len Blake Speers, Charles Lindgren kryl všetkých osem striel. Oproti nim stál dve tretiny Eddie Läck, ktorý zneškodnil všetkých 13 striel. Mackenzie Blackwood inkasoval tri góly z 12 striel. V drese Devils sa predstavil mladík Marián Studenič, ktorý odohral 17 a štvrť minúty. Na bránu vyslal jednu strelu a urobil jeden bodyček. Šancu dostal v presilovkách i v oslabeniach.


Calgary - Edmonton 4:7 (1:2, 2:1, 1:4)

Slováci z Calgary v akcii neboli a ich spoluhráči provinčného rivala nezdolali ani napriek tomu, že Dillon Dube vsietil hetrik. Z domácich sa presadil aj Andrew Mangiapane. David Rittich však z 27 striel inkasoval šesťkrát, keď ho dvakrát pokoril trojbodový Kailer Yamamoto a raz Ethan Bear, Pontus Aberg a Patrick Russell, ktorý neskôr pridal svoj druhý gól v zápase strelou do prázdnej brány. K výhre Edmontonu 7:4 viedlo aj 21 zákrokov, ktoré nakombinovali Koskinen (16/19) a Starrett (5/6).Ten chytal v tretej tretine.

New Jersey - NY Rangers 3:4 PP (2:1, 0:1, 1:1, 0:1)

Neal Pionk skóroval v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Rangers 4:3 nad Devils. Dva góly strelil Lias Andersson a do čierneho sa trafil aj Pavel Bučnevič. Alexandar Georgiev (16/18) a Marek Mazanec (8/9) mali obaja 88,9% úspešnosť zákrokov. O dva góly New Jersey sa postaral Nick Lappin a skóroval aj John Quenneville. Keith Kinkaid kryl 14 zo 16 striel, Chad Johnson od tretej tretiny 10 z 12.

Florida - Nashville 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)

V prvom zápase týchto tímov vychytal nulu Juuse Saros, ktorý čelil 24 strelám. Na sedem minút nechal priestor v bráne aj Tomovi McCollumovi, ktorý pridal tri zákroky. K výhre 5:0 pomohlo aj päť rôznych strelcov. Michaela Hutchinsona z 31 striel prekonali Calle Järnkrok, P.K. Subban, Rocco Grimaldi, Filip Pyrochta a Frederick Gaudreau. Český obranca Pyrochta pridal aj asistenciu.

Florida - Nashville 3:5 (1:0, 1:3, 1:2)

Aj v neskoršom zápase sa z výhry tešili Predators a tentokrát najmä pričinením prvej formácie. Filip Forsberg zaknihoval hetrik a pridal asistenciu, Kevin Fiala zaznamenal gól a štyri asistencie, Ryan Johansen gól a tri asistencie. Priestor v bráne zdieľali Pekka Rinne (12/13) a Troy Grosenick (11/13). O góly Panthers sa postarali Nick Bjugstad, Jacob MacDonald a Patrick Bajkov. James Reimer inkasoval v prvých dvoch tretinách tri góly z 19 striel, Sam Montembeault jeden z ôsmich.

Columbus - Buffalo 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)

Linus Ullmark (18/19) a Jonas Johansson (13/13) spolu nakombinovali 36 zákrokov, aby doviedli Buffalo k výhre 4:1 nad Columbusom. O góly Sabres sa postarali Patrik Berglund, Nathan Beaulieu, Kyle Criscuolo a Andrew Oglevie. Čestný úspech Blue Jackets zaznamenal David Savard. Brad Thiessen inkasoval štyri góly z 13 striel a v tretej tretine chytal Matiss Kivlenieks, ktorý kryl všetkých sedem striel. Mimochodom, Ramus Dahlin nehral.

Philadelphia - NY Islanders 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Shayne Gostisbehere strelil dva presilovkové góly, Claude Giroux a Jakub Voráček zaznamenali po dve asistencie a Philadelphia zdolala Islanders 3:1 aj vďaka gólu Michaila Vorobieva. Carter Hart zneškodnil všetkých 11 striel, Michaela Neuvirtha z 9 striel prekonal Mike Sislo. V bráne hostí stáli Thomas Griess (10/13) a Jeremy Smith (7/7).

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 16:43 0 0 0 0 0 2 2
M. Studenič (NJD) 17:14 0 0 0 0 0 1 1
M. Daňo (WGP) 09:48 1 0 1 +1 0 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Vegas dalo facku kritikomVideo: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomBedard čakal lepšiu sezónu. Pred ďalšou má jasný cieľExpert verí, že Montreal zaloví po útočníkovi. Týchto dvoch veteránov by nemenil Chromiak si vyrovnal gólový rekord, Mišiak dal pri debute pripomenúť na Jágra + videoJeden slovenský útočník oslavuje postup, druhý smúti. Pekarčík hviezdil + video Makar prekonal rekord, tréner bol nespokojný s výkonom ruského brankáraZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies