Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Cehlárik to má ťažké. Vybojuje si tretí útok? V pondelok si šance vylepšil

Jozef Struhár  
25.09.2018

Peter Cehlárik má dobrú postavu, má v sebe šikovnosť i hokejové myslenie. Aj vďaka tomu už odohral pár zápasov v NHL. Aby sa však usadil v prvom tíme Bostonu natrvalo, musí sa v tomto roku vyrovnať ešte s väčšou konkurenciou mladíkov ako v ostatných dvoch rokoch.

„Rozprávajú tu o rôznych iných menách, a tak im chcete pripomenúť, že ste tu stále aj vy,“ povedal slovenský útočník pre Boston Herald. „Toto je môj tretí rok v Severnej Amerike, takže viem, čo mám očakávať. Snažím sa mať svoju sebadôveru, aby som tvoril hru tak ako v Providence v minulých dvoch rokoch. Je to ťažké. Každý rok im prichádzajú noví hráči a vy sa snažíte zo seba vydať všetko, aby ste vystúpili z radu.“

Dvadsaťtriročný rodák zo Žiliny odohral v príprave doteraz tri zápasy. V prvom zaznamenal dve asistencie, v druhom nebodoval. V oboch mal na ľade svetlé momenty, ale stále to nebolo z pohľadu trénera ideálne.

„Ofenzívne hral dobre. Peter sa však musí zlepšiť v rýchlosti pri hre s pukom. Nepochybujem o tom, že dokáže tvoriť hru a chrániť puk. V strednom pásme však toho musí robiť viac. Dokáže byť efektívnym hráčom pri napádaní, ak hýbe nohami. Má dobré ruky, je rozumný. Musí len viac korčuľovať . To je oblasť, v ktorej od neho chceme zlepšenie,“ prezradil tréner Bruce Cassidy pred pondelkovým duelom.

Článok pokračuje pod reklamou

Cehlárik sa celé leto snažil zapracovať na korčuľovaní, a preto bol od prvého dňa letnej prípravy na ľade. Tiež zapracoval na strele. Jeho ambíciou je byť stabilným hráčom NHL, ale nájde sa pre neho miesto v zostave Bruins?

Pred pondelkom to vyzeralo skôr na negatívnu odpoveď. Danton Heinen a Ryan Donato totiž majú všetko rozohrané tak, aby obsadili miesta v prvých troch útokoch. Napriek tomu si však Cassidy necháva dvierka pootvorené a ak by Slovákovi vyšiel záver kempu, možno by mu zostalo miesto v tretej formácii.

„Mohol by hrať v treťom útoku. Myslím si, že momentálne sú pred ním Heinen a Donato. Je však stále priskoro,“ povedal Cassidy. „Nestalo sa nič, čo by ho zatlačilo dole. Zostane nám ešte jedno miesto a to vo štvrtom útoku, takže nie. Mohol by byť hráčom, ktorého by sme využili v treťom útoku? Chcete mať tri útoky, ktoré strieľajú góly a on nám v tom môže pomôcť. Aj sa mu to darilo, keď k nám bol povolaný, no vtedy nemal udržateľnú pozíciu.“

Cehlárika môže tešiť to, že v Bostone dávajú šancu hráčom, ktorí si ju zaslúžia. V pondelkovom zápase sa mu darilo tak dobre, že si svoje šance len posilnil. Plnil to, čo od neho tréner očakával, viac korčuľoval, dobre napádal, vyhrával osobné súboje a svoj výkon okorenil gólom a asistenciou. Verme, že mu to nakoniec k miestu v prvom tíme pomôže.

„Bol dobrý pred bránou, využíval svoje veľké telo. Dobre pracoval s hokejkou aj pri napádaní. Keď hýbe nohami a napádaním vytvára straty pukov, vtedy je nám skutočne nápomocný. Myslím si, že dnes bol veľmi dobrý,“ povedal Cassidy po zápase.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies