Zatvoriť

Prihlásenie


Meno:  
Heslo:  
  trvalé prihlásenie 
   
Zaregistrovať sa
Zdieľať na Facebooku Nahlásiť chybu Tlačiť článok
NHL Fanshop - tričká, šiltovky a dresy »Uspech.mne.sk

Správy z NHL

Preview Západnej konferencie pred štartom sezóny 2018/19

Jozef Struhár (Hymy) | 02.10.2018
Po pohľade na Východnú konferenciu prišiel čas, aby sme sa presunuli na opačnú polovicu mapy NHL. Západná konferencia by nám mohla priniesť nepredvídateľný vývoj. Viacero tímov sa chce vrátiť do play-off, ale tie ostatné sa ho tak ľahko nevzdajú.


Pacifická divízia

Blízko Tichého oceána si pred pár týždňami zvýšil šance na úspech tím San Jose Sharks, ktorý na konci leta angažoval veľkú hviezdu. Posily však hlási aj Vegas, ktoré vlani prekvapujúco postúpilo až do finále. Po týchto tímoch majú veľké ambície aj Los Angeles, Anaheim a Edmonton, ktorý sa nechce zmieriť s tým, že by vynechal play-off dvakrát po sebe. Zaujímavé bude sledovať osud Calgary, kým od Vancouveru sa toho skutočne veľa neočakáva. A čo Arizona? Tá by mohla zažiť vzostup, ale bude to pri danej konkurencii stačiť?

ANAHEIM DUCKS

Základná časť 2017/18: 44-25-13 (2. miesto v divízii)
Play-off 2018: 1. kolo
Kľúčové príchody: Luke Schenn
Kľúčové odchody: Derek Grant, J.T. Brown, Francois Beauchemin
Slováci v tíme: -

Anaheim si v minulej sezóne celkom dobre poradil so zraneniami, ktoré ho stretávali. V Pacifickej divízii mal druhú najlepšiu bilanciu, ale v play-off ho expresne vyradil rival zo San Jose. V tejto sezóne by tím, uvedomujúc si starnutie svojho jadra, chcel dať všetko do útoku na pohár. Z reálneho pohľadu to však tak optimisticky nevyzerá. Napriek veľmi dobrej obrane a spoľahlivým brankárom visí veľký otáznik nad ofenzívou, ktorej sa ešte k tomu zranil Corey Perry.

Článok pokračuje pod reklamou


ARIZONA COYOTES

Základná časť 2017/18: 29-41-12 (8. miesto v divízii)
Play-off 2018: -
Kľúčové príchody: Vinnie Hinostroza, Jordan Oesterle, Michal Grabner, Alex Galchenyuk
Kľúčové odchody: Luke Schenn, Max Domi, Jordan Martinook
Slováci v tíme: Richard Pánik, Marián Hossa (listina dlh. zranených)

Arizona má za sebou ďalšie plodné leto a opäť vstúpi do sezóny s nádejou postúpiť do play-off. Mohol by byť toto ten ročník, v ktorom sa jej to konečne podarí? Určite je to možné. Tím má solídnu obranu a Antti Raanta ukázal, že vie tím podržať, keď je zdravý. Dôležité bude, aby sa darilo aj útoku, ktorý prešiel v lete viacerými zmenami.

CALGARY FLAMES

Základná časť 2017/18: 37-35-10 (5. miesto v divízii)
Play-off 2018: -
Kľúčové príchody: James Neal, Noah Hanifin, Elias Lindholm, Derek Ryan
Kľúčové odchody: Micheal Ferland, Dougie Hamilton, Kris Versteeg, Troy Brouwer, Matt Stajan
Slováci v tíme: -

Calgary v lete vymenilo trénera a priviedlo nových hráčov. Misia pred novou sezónou je jasná – návrat do play-off. Veľa bude závisieť od toho, ako si hráči zvyknú na Billa Petersa. Dôležité bude aj to, ako sa bude dariť brankárovi Smithovi. Vek človek nezastaví, no on avizoval, že sa cíti najlepšie za posledné roky. Obrana sa radí dlhodobo medzi tie lepšie v NHL a nič sa na tom nemení ani v tomto ročníku. Útok sa radí skôr k priemeru. V lete ho posilnili Elias Lindholm a James Neal.

EDMONTON OILERS

Základná časť 2017/18: 36-40-6 (6. miesto v divízii)
Play-off 2018: -
Kľúčové príchody: Mikko Koskinen, Kyle Brodziak, Tobias Rieder
Kľúčové odchody: -
Slováci v tíme: Andrej Sekera

Edmonton chce rýchlo zabudnúť na minulý ročník, do ktorého vstupoval ako favorit a napokon si nezahral ani v prvom kole play-off. Tento rok možno očakávať zlepšenie. Tím si posilnil bránkovisko o Mikka Koskinena a neprišiel o žiadneho kľúčového hráča. Na škodu je len to, že obrane bude opäť niekoľko mesiacov chýbať zranený Andrej Sekera. V útoku sa o najväčšiu silu stará Connor McDavid, ktorý má ambície opäť si vylepšiť svoju produktivitu a dotiahnuť tak Oilers späť do play-off. Zlepšiť by sa patrilo najmä u Milana Lucica a špeciálnych formácií. Ak ich tím zlepší, mal by hrať aj na jar.

LOS ANGELES KINGS

Základná časť 2017/18: 45-29-8 (4. miesto v divízii)
Play-off 2018: 1. kolo
Kľúčové príchody: Iľja Kovaľčuk
Kľúčové odchody: Andy Andreoff, Tobias Rieder, Christian Folin, Torrey Mitchell
Slováci v tíme: -

Iľja Kovalčuk si v lete za svoje pôsobisko vybral Los Angeles. Viac ako pláže ho však lákal potenciál, ktorý skúsený tím v sebe skrýva. Tím ho tiež angažoval s jasným cieľom – zlepšiť sa. Podarí sa to však pri rastúcej konkurencii v divízii? Kings majú jednu z najlepších brankárskych jednotiek v lige, ale otáznik visí nad neskúseným Jackom Campbellom, ktorý bude náhradníkom. Obrana je kvalitná a útok tiež patrí medzi tie lepšie. Dôležité bude dať všetko dokopy, inak tím skončí tesne za postupovou čiarou.

SAN JOSE SHARKS

Základná časť 2017/18: 45-27-10 (3. miesto v divízii)
Play-off 2018: 2. kolo
Kľúčové príchody: Erik Karlsson
Kľúčové odchody: Chris Tierney, Dylan DeMelo, Eric Fehr, Mikkel Bødker
Slováci v tíme: -

San Jose urobilo veľké haló na prestupovom trhu až na konci mimosezónneho obdobia. Erik Karlsson dodal tímu ešte viac hviezdnej sily, a tak nečudo, že sa v tíme začalo hovoriť o ceste za Stanleyho pohárom. Tím na papieri pôsobí lepšie ako v roku 2016, keď Sharks bojovali vo finále. Play-off by malo byť pre tím samozrejmosťou a potom sa uvidí. Tak či tak sa však najviac pozornosti bude v sezóne venovať osudu Karlssona a potenciálne aj Brenta Burnsa, s ktorým v minulosti bojoval o Norrisovu trofej.

VANCOUVER CANUCKS

Základná časť 2017/18: 31-40-11 (7. miesto v divízii)
Play-off 2018: -
Kľúčové príchody: Jay Beagle, Antoine Roussel, Tim Schaller
Kľúčové odchody: Sedinovci
Slováci v tíme: -

Vo Vancouveri sa začína éra po Sedinovcoch. Aké sú očakávania na západe Kanady? Canucks patrili medzi najhoršie tímy minulej sezóny a tento rok sa väčší pokrok smerom hore neočakáva. Tímu stále chýba kvalita v útoku i v obrane, bránkovisko je neznámou. Jacob Markström a Anders Nilsson by na seba mohli vzájomne tlačiť, čo by viedlo k lepším výkonom. Potrebovali by však aj viac pomoci od spoluhráčov pred nimi.

VEGAS GOLDEN KNIGHTS
Základná časť 2017/18: 51-24-7 (1. miesto v divízii)
Play-off 2018: finále
Kľúčové príchody: Max Pacioretty, Paul Stastny, Nick Holden
Kľúčové odchody: Tomáš Tatar, Luca Sbisa, James Neal, David Perron
Slováci v tíme: -

Pred minulou sezónou nikto nevedel, čo čakať od nováčika NHL. Logickejšie bolo pasovať ho do úlohy outsidera. Po tom, čo sa senzačne dostal až do finále Stanleyho pohára, sa ho však nikto neodváži stavať do tejto pozície opäť. Vegas si prakticky zostavu nezhoršilo a veľa sa čaká od ofenzívnych posíl Paciorettyho a Stastnyho. Otázne je, ako na tom bude obrana. Ak zaberie, tím by mohol opäť pobudnúť v play-off dlhšie. Absencia v play-off by bola sklamaním, ale je možné, že tím do neho už až tak dominantne nepostúpi.

Centrálna divízia

Centrálna divízia bude v tejto sezóne zaujímavá. Nájdeme v nej sedem tímov, ktoré majú ambície byť v play-off. Z nich minimálne dva majú ambície tie najvyššie – Nashville a Winnipeg sa skutočne aj radia medzi najväčších adeptov na Staleyho pohár. Posilnenie hlási St. Louis a Colorado bude dokazovať, že minulý ročník nebol náhoda. Chicago by zase chcelo, aby vlaňajší neúspech bol len výnimkou. Podarí sa mu návrat do play-off? O ten bude bojovať aj Dallas, ktorý bude vedený novým trénerom. Zabúdať netreba ani na Minnesotu, ktorá vie, že jej optimálny čas so súčasnou érou hráčov sa pomaly blíži ku koncu.

CHICAGO BLACKHAWKS

Základná časť 2017/18: 33-39-10 (7. miesto v divízii)
Play-off 2018: -
Kľúčové príchody: Cam Ward, Chris Kunitz, Marcus Krüger
Kľúčové odchody: Vinnie Hinostroza, Jordan Oesterle, Anthony Duclair
Slováci v tíme: -

Hviezdy v tíme zostávajú, ale starnú a je teda na mieste otázka, či ešte dokážu znovu oživiť víťaznú tradíciu Blackhawks. Neúčasť v play-off bola sklamaním, ale zopakovať to by bolo ešte väčším. A kto vie, možno by to stálo aj hlavu Joela Quennevillea. Dôležité tento rok bude, aby nebolo slabinou bránkovisko, ktorému vlani chýbal Corey Crawford. Ten sa stále nezotavil z otrasu mozgu, ale v lete tím priviedol skúseného Cama Warda. Inak však už prakticky nezískal žiadnu významnú posilu. To ho stavia skôr do stredu poľa, odkiaľ by postúpiť do play-off mohol, ale nemusel. Opäť bude cítiť absenciu Mariána Hossu.

COLORADO AVALANCHE

Základná časť 2017/18: 43-30-9 (4. miesto v divízii)
Play-off 2018: 1. kolo
Kľúčové príchody: Philipp Grubauer, Matt Calvert, Ian Cole
Kľúčové odchody: Jonathan Bernier, Blake Comeau, Nail Jakupov
Slováci v tíme: -

Colorado je nevyspytateľný tím. Za posledné roky sa dvakrát odlepilo od dna a postúpilo do play-off. Čo teda od neho možno očakávať v tejto sezóne? Ak by tím podržalo posilnené bránkovisko a Nathan MacKinnon s Mikkom Rantanenom minimálne zopakovali minulý ročník, mohol by byť tento ďalší vydarený. Ak ho však nesklame obrana, ktorú v lete vystužil len veterán Ian Cole. Tiež bude zaujímavé sledovať výkony špeciálnych formácií. Tie vlani tímu významne pomáhali.

DALLAS STARS

Základná časť 2017/18: 42-32-8 (6. miesto v divízii)
Play-off 2018: -
Kľúčové príchody: Valerij Ničuškin, Blake Comeau, Roman Polák, Anton Chudobin
Kľúčové odchody: Antoine Roussel, Greg Pateryn, Dan Hamhuis
Slováci v tíme: -

Dallasu vlani nevyšla druhá polovica sezóny a vypadol z hry o play-off. Tento rok by to tím plný zvučných mien nechcel zopakovať. Bude sa mu viac dariť pod vedením progresívnejšieho trénera Jima Montgomeryho? Jeho štýl by mohol viac sadnúť útočníkom, ktorí vlani zažili pod Kenom Hitchcockom útlm. V obrane sa veľa bude čakať od mladíka Mira Heiskanena, inak pôjde o najslabšiu stránku Stars. Do bránkoviska si tím priviedol ako poistku Antona Chudobina, keďže Ben Bishop sa ani vlani nevyhol nálepke na zranenia náchylného gólmana. Ak budú brankári oporou, tím by sa mohol vrátiť do play-off.

MINNESOTA WILD

Základná časť 2017/18: 45-26-11 (3. miesto v divízii)
Play-off 2018: 1. kolo
Kľúčové príchody: Eric Fehr, Matt Hendricks, Greg Pateryn, Matt Read
Kľúčové odchody: Matt Cullen, Tyler Ennis
Slováci v tíme: -

Minnesota sa dokáže dostávať do play-off a vlani to dokázala aj napriek zraneniam. V play-off však úspech chýba. Dočkajú sa ho Wild v tomto ročníku? Až tak pravdepodobne to nevyzerá. Jadro tímu starne a nový generálny manažér ho v lete nezmenil. Tím je smerom dozadu budovaný veľmi kvalitne, rezervy sú však v útoku. Ak sa nebude dariť Ericovi Staalovi tak ako vlani a ak sa Charlie Coyle nepozdvihne, mohol by to byť veľký problém.

NASHVILLE PREDATORS

Základná časť 2017/18: 53-18-11 (Prezidentova trofej)
Play-off 2018: 2. kolo
Kľúčové príchody: Connor Brickley, Dan Hamhuis
Kľúčové odchody: Mike Fisher, Alexej Jemelin
Slováci v tíme: -

V minulej sezóne získal tím Prezidentovu trofej, v tejto bude útočiť na väčší úspech. Predators by mohli byť opäť najsilnejším tímom divízie. Obrana patrí medzi tie najlepšie v celej súťaži a v prvých dvoch pároch nájdeme skutočne špičkových obrancov. Brankár Pekka Rinne je dlhoročnou oporou a ak nenastane nejaký skrat, mal by ňou byť opäť. V zálohe je pripravený jeho spoľahlivý krajan Juuse Saros. Smerom dopredu to nie je ideálne, ale aj útok vedený Johansenom, Forsbergom a Arvidssonom patrí medzi tie lepšie v NHL. Otázkou bude, či tím nájde dostatok sekundárnej produktivity.

ST. LOUIS BLUES

Základná časť 2017/18: 44-32-6 (5. miesto v divízii)
Play-off 2018: -
Kľúčové príchody: Tyler Bozak, David Perron, Ryan O'Reilly, Jordan Nolan, Patrick Maroon, Chad Johnson
Kľúčové odchody: Kyle Brodziak, Carter Hutton, Patrik Berglund, Vladimír Sobotka
Slováci v tíme: -

Blues prešli v lete najväčšími zmenami spomedzi tímov Centrálnej divízie a sú to zmeny, ktoré ich pasujú do celkom dobrej pozície. Opätovná absencia v play-off je v tíme nemysliteľná a bola by veľkým sklamaním. St. Louis môžeme zaradiť do tretej vlny favoritov, teda medzi tímy, s ktorých účasťou v play-off sa počíta. Kľúčové bude to, ako zachytá Jake Allen a či Ryan O'Reilly naplní vysoké očakávania. Útok aj obrana sú nadpriemerné, ale pochybovať by sa dalo o bránkovisku. Vlani tím viackrát podržal náhradník Carter Hutton, ktorý však odišiel a nahradil ho Chad Johnson. Allen jednoducho musí byť tentokrát lepší.

WINNIPEG JETS

Základná časť 2017/18: 52-20-10 (2. miesto v divízii)
Play-off 2018: 3. kolo
Kľúčové príchody: -
Kľúčové odchody: Joel Armia, Michael Hutchinson, Paul Stastny, Matt Hendricks, Tobias Enström
Slováci v tíme: Marko Daňo

Winnipeg vlani konečne napĺňal svoj potenciál a nabudil sa do ďalších sezón. Dokonca je už braný seriózne aj bookmakermi, ktorí z neho robia jedného z top favoritov sezóny. Tím opustilo pár hráčov, ale okrem Paula Stastnyho nešlo o významné straty. Posily neprišli žiadne, no to nevadí – talentovaní mladíci sú opäť o rok vyzretejší a vo Winnipegu dúfajú, že aj lepší. Dôležité bude, aby nesklamal brankár Connor Hellebuyck.

Prečítajte si na SlovakFitness:
Antagonistický tréning



Súvisiaci článok
Zobraziť komentáre k článku (3) Komentáre k článku (3)
jam benn Ignorovať02. 10. 2018 08:35
No Poláka by som nebral ako klúčový príchod Stars ,po včerajšku je až 8 obrancom Stars ,o to viac nechapem na čo sme ho brali ked už ani on s tým nepočítal. Premna osobne na NHL už nemá , liga je naneho až moc rýchla a jemu moc nepomohlo to zranenie kolena .Fakt nechapem ten podpis
Reagovať    1   
jam benn Ignorovať02. 10. 2018 08:46
Skor by som tam pridal Nichuskina
Reagovať    0   
REBBELS Ignorovať02. 10. 2018 17:10
Opět přesně vystihnuto Pacifická div. je papírově slabší ale to byla i loni a postoupí jen 3 mužstva SJS VGK LAK. Centrální opět silná a vyrovnaná nepostoupí CHI a asi MIN ale tuto divizi těžko tipovat
Reagovať    0   
Neprehliadnite
Krátke správy
Prípravné zápasy
15.09.2019
VGK - ARI -:-
16.09.2019
NSH - FLA -:-
NJD - BOS -:-
MTL - NJD -:-
WSH - CHI -:-
PHI - NYI -:-
BUF - PIT -:-
DAL - STL -:-
EDM - WPG -:-
CGY - VAN -:-
VAN - CGY -:-

Základná časť štartuje 2.10.2019
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
To najlepšie z blogov
Uspech.MNE.sk
https://www.autodielyexpert.sk/diely-online
SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Webdesign and Internet media - Streftec Facebook   Twitter   RSS
© 2005 - 2019 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   Kontakt & o nás   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies   |   Vytvorené v Partizánskom

Odporúčame:  NHL live  |  Chudnutie  |  Dobrý spánok  |  Úspech - osobný rozvoj  |  Sprievodca výberom tréningového plánu