Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

AHL

Už aj v AHL štartuje nový ročník. Na súpiskách je deväť Slovákov

Tradične s odstupom pár dní štartuje po NHL aj druhá najvyššia profesionálna súťaž v Severnej Amerike, Americká hokejová liga. V jej 83. ročníku bude mať Slovensko početnejšie zastúpenie.

AHL prešla tento rok takou zmenou ako vlani Národná hokejová liga – rozšírila sa z 30 na 31 tímov. Na ligovej mape sme privítali niekdajší tím ECHL Colorado Eagles, ktorý sa zaradil do Pacifickej divízie. Z nej sa do Centrálnej divízie presťahovali oba texaské kluby a z Centrálnej do Severnej putoval Cleveland.

Colorado bude rovnako ako ostatné tímy v Pacifickej divízii hrať v základnej časti len 68 zápasov, kým tímy vo zvyšných troch divíziách ich odohrajú 76. Základná časť končí 14. apríla. Play-off sa bude hrať divíznym spôsobom. Postúpia doň štyri najlepšie tímy z každej zo štyroch divízií.

S príchodom Eagles súviseli aj zmeny v spolupráci medzi tímami AHL a NHL. Colorado bude spolupracovať s Coloradom. Avalanche sa vzdávajú spolupráce so San Antoniom, ktoré bude od teraz „farmou“ St. Louis Blues.

Článok pokračuje pod reklamou

V pravidlách sa významné zmeny neudiali.

Na jar sa bude bojovať o Calderov pohár, ktorý tento rok obhajuje tím Toronto Marlies. V jeho radoch je momentálne písaný jeden Slovák – útočník Kristián Pospíšil (zranený). Vlani zaň hrával aj obranca Martin Marinčin, ktorý je teraz v prvom tíme Maple Leafs.

Spolu s Pospíšilom je momentálne na súpiskách tímov nižšej ligy písaných deväť Slovákov. Z nich až dvaja sú brankári. Peter Budaj sa vrátil do Ontaria, kde bude pre L.A. vychovávať Cala Petersena. V Grand Rapids bude bojovať o post jednotky s Harrim Säterim Patrik Rybár. Ak by bol úspešný, možno by sa neskôr mohol ukázať v prípade zranení aj v drese Detroitu.

Sezónu v AHL odštartuje aj obranca Erik Černák, ktorý ju už v mladom veku prakticky prerástol, čo ukázal v kempe Tampy Bay. Je možné, že sa v Syracuse dlho neohreje. To isté možno povedať o Christiánovi Jarošovi z Belleville. Z obrancov tu máme ešte Michala Čajkovského, ktorý by sa v prípade zranení v defenzíve Caroliny mohol tiež dočkať šance na debut v NHL.

Na rozhraní prvého a záložného tímu je aj útočník Peter Cehlárik, ktorý bude v Providence pracovať na drobnostiach v hre s pukom a čakať na povolanie do Bostonu. Spoluhráčom mu tento rok môže byť po návrate zo zranenia Martin Bakoš. Pozornosť treba venovať aj tímu Binghampton Devils, za ktorý už bude hrávať talentovaný mladík Marián Studenič.

Užitočné:
Tabuľky AHL



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies