Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák hviezdou víťazného zápasu, vyhral aj Marinčin

Vo štvrtok v noci sa v NHL odohralo dvanásť zápasov aj so štyrmi Slovákmi. Ani jeden z troch korčuliarov nebodoval, ale brankár Jaroslav Halák doviedol Boston k víťazstvu ako jedna z hviezd duelu. Dvaja hráči strelili hetrik, traja brankári vychytali nuly.

Halák doviedol Bruins k výhre, Chára nebodoval

Slovenský brankár Jaroslav Halák podal ďalší veľmi kvalitný výkon, keď zastavil 25 striel a doviedol Boston k výhre 4:1 nad Edmontonom. Dva kľúčové góly strelili v rozmedzí 36 sekúnd prvej tretiny Brad Marchand a Joakim Nordström. David Pastrňák strelil svoj štvrtý gól v sezóne, keď vyrovnával stav na 1:1 a Patrice Bergeron pridal gól do prázdnej brány. Kapitán Zdeno Chára nebodoval, pričom odohral 23 minút. Zaknihoval tri bloky, jeden bodyček, jednu strelu a jeden mínusový bod. Počas jeho pobytu na ľade sa postaral o prvý gól zápasu kapitán Oilers Connor McDavid. Skóroval premiérovo v sezóne. Halák inkasoval vo štvrtej minúte, ale odvtedy nekapituloval a po zápase bol vyhlásený za tretiu hviezdu. V závere mu pomohol aj Chára, ktorý na poslednú chvíľu z bránkovej čiary vyhodil puk. Cam Talbot na opačnej strane klziska predviedol 28 zákrokov. „Nevytvorili sme si veľa útočných šancí a keď sa nám to potom konečne darilo, nešlo to v náš prospech. Myslím si však, že štart sme mali taký aký sme chceli,“ skonštatoval tréner Oilers Todd McLellan. Oba tímy sa znovu stretnú o týždeň v Edmontone.

Pastrňákov krásny gól v presilovke:

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák, 2. M. Grzelcyk, 3. J. Halák (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Campbell vychytal prvú nulu v NHL. Zarmútil aj Tatara

Jack Campbell zastavil všetkých 40 striel pri svojom prvom čistom konte v NHL, ktorým doviedol Los Angeles k výhre 3:0 nad Montrealom v prvom domácom zápase sezóny pre kanadský tím. Pri všetkých góloch bol Jeff Carter, ktorý na prvé dva prihrával a posledný sám strelil v tretej tretine. V prvej skórovali Adrian Kempe a Michael Amadio. Za Canadiens odchytal celý duel Carey Price, ktorý čelil 29 strelám. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral vyše 19 a pol minúty, počas ktorých vyslal na Campbella jednu strelu. Kings nevyužili ani jednu z 12 presiloviek v ročníku. Alec Martinez absolvoval 500. zápas v lige.

Hviezdy duelu: 1. J. Campbell, 2. J. Carter (obaja LAK), 3. N. Juulsen (MTL)

Matthews s Tavaresom doviedli Toronto k ďalšej výhre

Auston Matthews strelil dva presilovkové góly, vrátane víťazného, John Tavares nazbieral štyri asistencie a Toronto vyhralo v Detroite 5:3. Matthews skóroval aj v piatom zápase sezóny, čo dokázal ako tretí hráč klubovej histórie a 12. v ligovej. O zvyšné góly Maple Leafs sa postarali dvojbodoví Mitchell Marner s Morganom Riellym a Ron Hainsey (prázdna brána). Nazem Kadri dvakrát asistoval a Frederik Andersen urobil 26 zákrokov. Prekonali ho dvakrát Nick Jensen a raz Dylan Larkin. Jimmy Howard kryl 30 z 34 striel. Slovenský obranca Martin Marinčin ho ohrozil jednou strelou. Odohral vyše 14 minút aj s „mínuskou“, menším trestom a blokom. Rielly má na konte už 12 bodov, čím vytvoril nový ligový rekord obrancu po prvých piatich zápasoch ročníka. Red Wings prehrali úvodné štyri duely prvýkrát od sezóny 1980/81.


Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. N. Jensen (DET), 3. M. Marner (TOR)

MacKinnon a Varlamov potvrdili v Buffale formu

Nathan MacKinnon pokračoval vo vydarenom úvode sezóny, strelil dva góly a pomohol Coloradu k hladkej výhre 6:1 nad Buffalom. So štvorzápasovou gólovou sériou od štartu sezóny vyrovnal klubový rekord Johna Mitchella spred troch rokov. Mikko Rantanen nazbieral tri asistencie, Tyson Barrie dve a o ďalšie góly sa postarali Tyson Jost, Colin Wilson, Carl Söderberg a Alexander Kerfoot. O čestný úspech domácich sa postaral Nathan Beaulieu, ktorý znižoval stav na 1:3. Svoj prvý bod si pri tomto góle pripísal obranca Rasmus Dahlin. Brankársky súboj bol jasnou výhrou Semiona Varlamova, ktorý kryl 30 striel a vylepšil si bilanciu na 3-0. Carter Hutton zaregistroval 24 zákrokov. Sabres mali šancu vyhrať tretí zápas po sebe, čo bola vlani ich najdlhšia víťazná séria. Na konci prvej tretiny rozhodcovia odobrali gól Kyleovi Okposovi. „Bolo by fajn, ak by sme prehrávali len 1:3, ale zaslúžili sme si prehrávať 0:3. Nehrali sme v prvej tretine dobre. Bolo to dosť zlé,“ poznamenal po zápase. Kým Colorado využilo dve presilovky zo štyroch, Buffalo ani jednu zo siedmich. Do zostavy sa mu vrátil Johan Larsson.

Druhý gól MacKinnona v zápase:

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon, 2. C. Wilson, 3. C. Söderberg (všetci COL)

Perron hetrikom zariadil triumf St. Louis nad Calgary

David Perron zaznamenal tretí hetrik v drese St. Louis a štvrtý v kariére, čím doviedol tím k domácej výhre 5:3 nad Calgary. Raz skóroval v prvej tretine a v druhej pridal dva presilovkové góly, vrátane víťazného. Na listine strelcov ho doplnili dvojbodový Alex Steen a Joel Edmundson, kým Brayden Schenn trikrát asistoval a Jake Allen predviedol 31 zákrokov. Recept na neho našli James Neal, ktorý otváral skóre duelu a Derek Ryan s Mikaelom Backlundom, ktorí skorigovali prehru Flames. Mike Smith inkasoval všetkých päť gólov z 24 striel, David Rittich kryl zvyšných osem. Sean Monahan nepremenil v závere prvej tretiny trestné strieľanie. Steen sa so 453. bodom v drese Blues dostal na siedme miesto klubovej histórie pred Ala McInnisa.


Hviezdy duelu: 1. D. Perron, 2. B. Schenn, 3. A. Steen (všetci STL)

Columbus si v druhej tretine skomplikoval život. Nakoniec na Floride uspel

Columbus prišiel o dvojgólové vedenie a sám potom musel dvakrát odpovedať na vedenie Floridy, ktorá hrala prvý domáci zápas. V tretej tretine sa to podarilo Booneovi Jennerovi a už keď sa zdalo, že by na programe mohlo byť aj predĺženie, skóroval v 58. minúte Cam Atkinson, ktorý rozhodol o výhre 5:4, piatej proti tomuto súperovi v sérii. O vedenie 2:0 sa v prvej tretine zaslúžili Zach Werenski a Artemij Panarin, stav na 3:3 vyrovnával v druhej tretine Anthony Duclair. Panarin pridal aj dve asistencie, Joonas Korpisalo predviedol 37 zákrokov. „Pravdepodobne to bol jeden z najlepších brankárskych výkonov pri inkasovaní štyroch gólov. Dal nám šancu, snažil sa. Myslím si, že bol naším najlepším hráčom,“ poznamenal tréner John Tortorella. Fín čelil v druhej tretine 22 strelám. Postupne ho pokorili Jevgenij Dadonov, Aleksander Barkov, Troy Brouwer a Nick Bjugstad. Dadonov sekundoval Panarinovi a tiež si pripísal aj dve asistencie. James Reimer urobil 27 zákrokov. „Keď strelíte doma štyri góly, mali by ste vyhrať,“ skonštatoval tréner Bob Boughner.

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson (CBJ) , 2. E. Dadonov (FLA) , 3. A. Panarin (CBJ) .

Devils skrotili šampióna, Kinkaid vychytal nulu

New Jersey si prenieslo dobrú formu z Európy aj domov, kde sa mu v prvom zápase vo vypredanom Prudential Center podarilo dokonale zaskočiť úradujúceho šampióna. Kyle Palmieri skóroval dvakrát a Keith Kinkaid zneškodnil 21 striel, aby doviedli Devils k výhre 6:0 nad Washingtonom. Marcus Johansson, Blake Coleman, Jean-Sebastien Dea a Brian Boyle tiež skórovali a New Jersey vyhralo doteraz oba zápasy. Vo Švédsku porazilo Edmonton 5:2 a teraz si poradilo s tímom, proti ktorému sa mu v posledných rokoch nedarilo. V bráne Capitals vydržal celý zápas Pheonix Copley, ktorý pri svojom debute kryl 30 striel. Urobil aj pár dobrých zákrokov, len mu chýbala väčšia podpora od defenzívy. „Boli tam nejaké dobré veci aj nejaké zlé. Pozriem sa na video a poučím sa z toho,“ poznamenal.

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri (NJD) , 2. K. Kinkaid (NJD) , 3. M. Johansson (NJD)

Rinne vynuloval Winnipeg v repríze druhého kola play-off

Pekka Rinne chytil všetkých 29 striel, z toho 15 v tretej tretine a Nashville zdolal Winnipeg 3:0, aby si pripísal prvý domáci triumf v sezóne. Oba tímy sa naposledy stretli v druhom kole ostatného play-off. Ryan Hartman zaznamenal víťazný gól a asistenciu, skórovali aj Roman Josi a Ryan Johansen. Všetci sa presadili prvýkrát v ročníku. Connora Hellebuycka prekonali z 30 striel. Predators hrali až deväť presiloviek, no ani jednu nevyužili. Ryan Ellis odohral 400. zápas v NHL, Mathieu Perreault duel s poradovým číslom 500.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne, 2. R. Hartman, 3. R. Josi (všetci NSH)

Lundqvist, Skjei rozhodli o prvej výhre Rangers

Obranca Brady Skjei skóroval už v úvodnej minúte nadstaveného času, aby Rangers hrajúci bez Kevina Shattenkirka zaknihovali prvú výhru v sezóne. V domácom prostredí zdolali San Jose 3:2 po predĺžení. Newyorský tím, ktorý prehral prvé tri zápasy sezóny, dvakrát prehrával. Na góly Marcusa Sörensena a Joonasa Donskoia však odpovedali Brett Howden a Brendan Smith. K prvému triumfu pomohol aj Henrik Lundqvist, ktorý zlikvidoval až 41 striel. Jeho náprotivok, Aaron Dell, opustil stretnutie s 24 zákrokmi. Brent Burns si pripísal dve asistencie. „Neviem, či sme si to zaslúžili, ale niekedy musíte nájsť nejakú cestu za víťazstvom. Niekedy je práve to dôležitejšie ako to, či hráte dobre,“ skonštatoval po zápase Lundqvist.

Skjei rozhodol o prvej výhre Rangers v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. B. Howden (NYR), 3. M. Sörensen (SJS)

Kesselov hetrik pomohol Penguins zdolať trápiace sa Vegas

Phil Kessel strelil tri góly po sebe, Jevgenij Malkin si pripísal tri asistencie a Pittsburgh zdolal Vegas 4:2. Do čierneho sa trafil aj Jake Guentzel, kým Casey DeSmith predviedol 35 zákrokov. Vegas strelilo prvý gól zápasu, keď sa presadil Tomáš Nosek, ale Kessel vyrovnal stav o menej ako dve minúty neskôr a Penguins pridali tri góly v druhej tretine, ktorá bola pre nich kľúčová. V tretej tretine ustáli snahu hostí, z ktorých sa do čierneho trafil len Reilly Smith. Svojím 100. gólom kariéry upravil na konečných 2:4. V bráne Golden Knights stál Malcolm Subban, ktorý čelil 22 strelám. Posledný finalista prehral tretí zápas po sebe a z piatich zápasov prehral štyri. Vlani štvrtú prehru zaknihoval až 2. novembra. „Musíme zostať pozitívni. Na bránu posielame veľa striel a nakoniec do nej začnú aj padať,“ povedal Subban. Vegas doteraz nevyužilo ani jednu z 13 presiloviek.


Hviezdy duelu: 1. P. Kessel , 2. J. Malkin, 3. C. DeSmith (všetci PIT)

Vancouver zvíťazil v Tampe, ktorá opäť strelil iba jeden gól

Štyria rôzni hráči skórovali v tretej tretine a Anders Nilsson pri premiérovom štarte v sezóne urobil 33 zákrokov, aby Vancouver vyhral v Tampe 4:1. Elias Pettersson a Brock Boeser prekonali Andreja Vasilevského z 26 striel, dvojbodový Jake Virtanen a Markus Granlund trafili už prázdnu bránu. Jediný gól Lightning vsietil ešte v prvej tretine Brayden Point. Floridský tím nevyužil v prvých dvoch zápasoch sezóny ani jednu z ôsmich presiloviek a strelil v nich iba dva góly.

Hviezdy duelu: 1. A. Nilsson, 2. B. Boeser (obaja VAN), 3. M. Joseph (TBL)

Wild otočili zápas s Chicagom a vyhrali prvýkrát v sezóne

Jason Zucker zaznamenal dva góly a asistenciu, pričom druhým presným zásahom rozhodol vo štvrtej minúte predĺženia o domácom víťazstve Minnesoty 4:3 nad Chicagom, prvom v sezóne. Eric Staal a Ryan Suter si pripísali po góle a dvoch prihrávkach, Zach Parise dvakrát asistoval a Devan Dubnyk sa prezentoval 27 zákrokmi. Až 42 ich urobil jeho náprotivok Cam Ward, ktorého tím viedol 2:0 aj 3:2. Alex DeBrincat strelil dva góly a prihrával na tretí Dominikovi Kahunovi, ktorý skóroval premiérovo v NHL. Jonathan Toews nazbieral dve asistencie. Blackhawks sú len druhým tímom v histórii, ktorí hrali predĺženie v prvých štyroch zápasoch sezóny.

Zuckerov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. J. Zucker (MIN), 2. A. DeBrincat (CHI), 3. R. Suter (MIN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 25/26 (96,2 %)
Z. Chára (BOS) 23:06 0 0 0 -1 0 1 1
T. Tatar (MTL) 19:38 0 0 0 0 0 1 0
M. Marinčin (TOR) 14:06 0 0 0 -1 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies