Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Tatar hviezdou zápasu aj proti Detroitu, ktorý zažíva najhorší štart v histórii

V pondelok sa odohrali štyri zápasy a ukázali sa v nich dvaja Slováci. Obaja sa tešili z víťazstiev, ale Tomáš Tatar súboj proti svojmu niekdajšiemu tímu okorenil aj niekoľkobodovým výkonom, za ktorý získal post hviezdy zápasu.

Tatar opäť trojbodový, Plekancov tisíci zápas bol víťazný

Slovenský útočník Tomáš Tatar v druhom zápase po sebe nazbieral tri body, aby s gólom a dvoma asistenciami pomohol Montrealu k víťazstvu 7:3 nad Detroitom, jeho bývalým tímom. Svoj tisíci zápas v NHL odohral český útočník Tomáš Plekanec, pre ktorého bol čerešničkou na torte gól. Dva ich strelil Jonathan Drouin, ktorý otvoril skóre z trestného strieľania. Brendan Gallagher, Charles Hudon a Paul Byron sa pridali na listinu strelcov, Antti Niemi predviedol 25 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Andreas Athanasiou a raz Thomas Vanek. Jimmy Howard inkasoval päť gólov z 20 striel, Jonathan Bernier dva z 15. Red Wings prehrali šiesty zápas po sebe (0-4-2) od začiatku ročníka, čo je ich najhorší vstup v bohatej histórii. Hokejovú tragédiu v kedysi ukážkovom klube podčiarkuje až 29 inkasovaných gólov, čo je najviac v lige. Montrela ho zdolal po šiesty raz po sebe od marca 2017. Tatar v druhom zápase proti bývalému tímu odohral 17 a štvrť minúty a ako druhá hviezda duelu si pripísal aj dva plusové body, štyri strely a dve trestné minúty.


Tatarov tretí gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Plekanec, 2. T. Tatar, 3. J. Drouin (všetci MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Lajoie, Anderson doviedli Senators k výhre nad Stars

Nováčik Maxime Lajoie strelil už svoj štvrtý gól v sezóne, predĺžil si bodovú sériu na tri zápasy a pomohol Ottawe k výhre 4:1 nad Dallasom. Významný vplyv na výsledok mal aj brankár Craig Anderson, ktorý zneškodnil 37 striel. „Je zábavné sledovať našich mladíkov, ako vykročili a takýmto rapídnym tempom pridávajú ruku k dielu. Plnia si svoje úlohy tak dobre, že sa to od nich ani nečakalo,“ poznamenal brankár tímu, ktorý vstúpil do ročníka so slušnou bilanciou 3-2-1. Opäť skóroval aj ďalší nováčik, Brady Tkachuk, ktorý strelil víťazný gól. Po ňom sa do čierneho trafil ešte Mikkel Boedker a do prázdnej brány Zack Smith. Matt Duchene si pripísal dve asistencie. Jediný gól Stars vsietil John Klingberg, ktorý počas presilovky v prvej tretine otvoril skóre a natiahol bodovú sériu od otvorenia sezóny na päť zápasov, čo v klubovej histórii dokázal len Darryl Sydor v ročníku 1998/99. Ben Bishop opustil duel s 20 zákrokmi Slovenský bek Christián Jaroš ho ohrozil jednou strelou. V akcii strávil desať minút a prezentoval sa aj štyrmi bodyčekmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson, 2. B. Tkachuk, 3. M. Duchene (všetci OTT)

Toronto natiahlo víťaznú sériu aj vďaka Sparksovi a Kapanenovi

Garret Sparks pri absencii Frederika Andersena predviedol 33 zákrokov, Kasperi Kapanen hrajúci na pozícii Williama Nylandera skóroval dvakrát a Toronto si pri návrate domov poradilo s Los Angeles 4:1, aby zaknihovalo piatu výhru po sebe. Patrick Marleau a Mitch Marner sa tiež tešili z gólov, Auston Matthews a Jake Gardiner si pripísali po dve asistencie. Matthews doteraz v každom zápase bodoval minimálne dvakrát, čo sa v prvých siedmich zápasoch podarilo len piatim hráčom v histórii NHL. Ligu vedie s 16 (10+6) bodmi. Martin Marinčin nehral. O gól Kings sa postaral Iľja Kovaľčuk, Jack Campbell zastavil 21 striel. Kalifornský tím prehral štvrtý zápas zo šiestich. „Je to frustrujúce, pretože sme odohrali dobrý zápas. Nehrali sme však stále dostatočne dobre, aby sme vyhrali a to je to podstatné,“ poznamenal Drew Doughty.

Kovaľčukov druhý gól po návrate:

Hviezdy duelu: 1. K. Kapanen, 2. G. Sparks, 3. A. Matthews (všetci TOR)

Nashville potvrdil formu výhrou nad trápiacou sa Minnesotou

Nashville vyhral piaty zápas z prvých šiestich, keď v pondelok zdolal Minnesotu 4:2. Pekka Rinne zápas ukončil s 29 zákrokmi a Ryan Johansen s P. K. Subbanom s dvoma asistenciami. O góly sa postarali štyria rôzni hráči – Craig Smith, Mattias Ekholm, Filip Forsberg a Miikka Salomäki (prázdna brána). „Je úvod sezóny a snažíme sa stále dať do poriadku našu hru. Snáď sa budeme naďalej zlepšovať,“ povedal Peter Laviolette, tréner víťazného mužstva. Wild prehrali štvrtý zápas z piatich. Mikko Koivu v ňom zaregistroval gól a asistenciu, Matt Dumba gól a Alex Stalock 24 zákrokov. V sezóne štartoval prvýkrát. Proti Predators má bilanciu 0-4-0. „Náš výkon bol fajn, vyzerali sme ako tím, ktorý som zvykol trénovať. Urobili sme však pár chýb, ktoré súper potrestal,“ povedal tréner Bruce Boudreau.

Forsbergov únik:

Hviezdy duelu: 1. K. Turris, 2. F. Forsberg, 3. C. Smith (všetci NSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Ch. Jaroš (OTT) 09:54 0 0 0 0 0 1 4
T. Tatar (DET) 17:13 1 2 3 +2 2 4 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies