Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Mathesonovi hrozili smrťou. Nechcel som ho zraniť, tvrdí

Obranca tímu Florida Panthers Mike Matheson nemá za sebou práve najlepšie dni. Aj po suspendácii platí veľkú daň za to, že spôsobil talentovanému útočníkovi Vancouveru Eliasovi Petterssonovi otras mozgu.

Oddelenie hráčskej bezpečnosti uznalo, že Matheson si pri svojom zákroku za bránou počínal nešportovo a dopustil sa nedovoleného bránenia, ktoré vyústilo do dvojzápasového trestu. On ho akceptoval, ale povedal, že nebolo jeho úmyslom súpera zraniť.

„Sledoval som to video viackrát a určite chápem, čo videli a prečo si mysleli, že to stojí za dva zápasy. Nebol to však môj zámer. Vidím, prečo si ľudia myslia, že to bolo z mojej strany zákerné. Rozumiem ich pohľadu. Ale ja viem, ako som sa cítil v ten moment a nebolo to také ako si myslia,“ povedal Matheson pre TSN.

„Je to šikovný hráč. Keď ste s niekým takým v súboji, snažíte sa hrať tvrdo a uistiť sa, že vás za bránou nedokáže v súboji poraziť. Nenastal ani krátky moment, keď by som si pomyslel, že som ho musel zraniť. Ako prvé mi napadlo, či je v poriadku. To bola moja hlavná obava a stále je.“

Článok pokračuje pod reklamou

Matheson priznal, že kontaktoval Petterssona a ocenil devätnásťročného Švéda za to, že to prijal ako dospelý človek. Jeho reakcia bola dramaticky odlišná ako reakcia niektorých fanúšikov Canucks.

Dvadsaťštyriročný Kanaďan pre Georgea Richardsa z The Athletic povedal, že od incidentu dostal niekoľko hrozieb smrťou a bol obťažovaný na internete aj inými spôsobmi. Na Instagrame dokonca niektorí fanúšikovia priali smrť aj jeho psovi.

„Snažím sa na to nemyslieť, ale som z toho veľmi, veľmi sklamaný,“ prezradil Matheson. „Pomyslieť si, že ľudia môžu byť takí neľudskí... šport má ľudí spájať, majú povzbudzovať svoj tím a prejavovať mu svoju vášeň.“

„To chápem, ale tisícky ľudí na mojich sociálnych stránkach píšu veci – posielajú mi hrozby smrti a priania, aby som spáchal samovraždu alebo dostal rakovinu – ktoré to prenášajú na úplne novú úroveň. Ľudia sa vyhrážali môjmu psovi. Ak zájdete takto ďaleko, mali by ste sa pozrieť do zrkadla. Ja sa do toho nezapájam. Nestojí to za to.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies