Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Halák s nulou i asistenciou, Chára tiež zahviezdil

Vo štvrtok v noci sa v NHL odohralo desať zápasov aj s tromi Slovákmi. Dvaja z nich sa tešili z výhier, obaja bodovali a stali sa aj hviezdami duelu. Zdeno Chára strelil dva góly, kým Jaroslav Halák vychytal nulu a pridal asistenciu.

Slovenské predstavenie v Bostone: Halák a Chára hviezdami duelu

Jaroslav Halák sa vrátil do brány Bostonu a v súboji proti bývalému spoluhráčovi Brianovi Elliottovi mal navrch. Nepripísal si však hocijakú výhru. Kryl všetkých 26 striel, aby s druhým čistým kontom v sezóne doviedol svoj tím k výhre 3:0 nad Philadelphiou. Pripísal si však aj asistenciu a stal sa prvou hviezdou zápasu. Druhou bol slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý strelil svoj druhý a tretí gól v sezóne – ten prvý z dvojice bol víťazný, druhý poistka do prázdnej brány. Do čierneho sa trafil aj Jake DeBrusk. Elliott tak opustil duel s 22 zákrokmi. Chára ho dokopy ohrozil až piatimi strelami, pričom v zápase odohral 22 a pol minúty. Zaznamenal aj plusový bod, štyri trestné minúty a dva bodyčeky. Kým Boston si zlepšil bilanciu v posledných ôsmich dueloch na 6-0-2 a v posledných desiatich domácich zápasoch proti Flyers na 9-0-1, hostia prehrali dva zápasy po sebe a tri z posledných štyroch.

Góly Zdena Cháru:

Hviezdy duelu: 1. J. Halák, 2. Z. Chára, 3. B. Carlo (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Buffalo ukázalo svoju húževnatosť a zdolalo Montreal, Tatar nebodoval

Kyle Okposo strelil presilovkový gól minútu pred koncom tretej tretiny, aby Buffalo porazilo Montreal 4:3 v zápase, v ktorom trikrát prehrávalo. „Ukazuje to, akú skupinu hráčov tu máme. V minulom roku by sme to pravdepodobne zabalili a nebojovali. Toto je však odlišný tím,“ poznamenal Jason Pominville, ktorý strelil dva góly a pri víťaznom bránil brankárovi vo výhľade pred bránou. Sam Rienhart zaregistroval gól a Jeff Skinner nazbieral tri asistencie. Carter Hutton prispel k tretej výhre Sabres po sebe 19 zákrokmi. Tím si užíva s bilanciou 6-4-0 najlepší vstup do sezóny od ročníka 2011/12. Dva góly Canadiens strelil Max Domi, jeden Joel Armia. Antti Niemi musel urobiť až 38 zákrokov. Slovenský útočník Tomáš Tatar nebodoval. Na ľade strávil 18 a pol minúty, pričom si pripísal mínusový bod a tri strely.

Hviezdy duelu: 1. J. Pominville, 2. J. McCabe, 3. J. Skinner (všetci BUF)

Pittsburgh deklasoval Calgary, Crosby trojbodový

Pittsburgh strelil prvýkrát od roku 2008 deväť gólov v zápase a zvíťazil doma nad Calgary vysoko 9:1. Sidney Crosby zaznamenal gól a dve asistencie, Derick Brassard tri prihrávky a Patric Hörnqvist s Philom Kesselom strelili po dva góly. Na listine strelcov ich doplnili Bryan Rust, Jack Johnson, Jake Guentzel a Matt Cullen. Jevgenij Malkin, Dominik Simon a Kris Letang nazbierali po dve asistencie a Matt Murray predviedol 38 zákrokov pri tretej výhre Penguins v sérii. Ako jediný ho prekonal James Neal až dve minúty pred koncom duelu za stavu 8:0. Mike Smith inkasoval šesťkrát z 21 striel, striedajúci David Rittich trikrát zo zvyšných 15. Flames prehrali tretí z posledných štyroch duelov. Pittsburgh využil v zápase obe presilovky. Johnson skóroval prvýkrát od 28. februára po 27 dueloch.

Hviezdy duelu: 1. P. Hörnqvist, 2. P. Kessel, 3. S. Crosby (všetci PIT)

Turris zakončil obrat Predators, Devils prehrali tretíkrát po sebe

Juuse Saros predviedol kľúčový zákrok pri úniku Blakea Colemana v tretej tretine a o zvyšok sa postarali Filip Forsberg a Kyle Turris – prvý menovaný vynútil predĺženie, v ktorom o výhre Nashville 4:3 nad New Jersey rozhodol druhý menovaný. „Je to taký dobrý brankár. Každý večer je pre nás oporou. Robí zákroky, ktoré nás držia v hre alebo nám pomáhajú udržať vedenie,“ povedal Turris o brankárovi, ktorý opustil duel s 33 zákrokmi. Viktor Arvidsson a Yannick Weber sa postarali o zvyšné dva góly Predators. Góly Devils prišli z hokejok Damona Seversona a dvojgólového Nica Hischiera. Kyle Palmieri zaznamenal tri asistencie. Tímu nepomohlo odvrátiť tretiu prehru po sebe ani 32 zákrokov Keitha Kinkaida. Trikrát pritom v zápase viedol.

Hviezdy duelu: 1. K. Turris (NSH), 2. N. Hischier (NJD), 3. K. Palmieri (NJD)

Columbus je po zápase s Blues späť na víťaznej dráhe

Boone Jenner a Anthony Duclair strelili po dva góly, Columbus zmazal dvojgólovú stratu a porazil St. Louis pomerom 7:4, aby si ukončil krátku sériu dvoch prehier. Josh Anderson zaznamenal gól a asistenciu, z gólov sa tešili aj David Savard a Seth Jones, Artemij Panarin nazbieral tri asistencie a Joonas Korpisalo urobil 33 zákrokov. O góly Blues, ktorí inkasovali najviac gólov v ročníku, sa postarali Vladimir Tarasenko, Jordan Schwartz, Alexander Steen a Zach Sanford. Jake Allen inkasoval štyri góly z 21 striel a potom prenechal miesto Chadovi Johnsonovi. Ten kryl osem striel z 11.

Hviezdy duelu: 1. B. Jenner, 2. A. Duclair, 3. A. Panarin (všetci CBJ)

Los Angeles pokračuje v mizérii, neuspelo ani v Minnesote

Eric Fehr a Jonas Brodin strelili svoje prvé góly v sezóne, aby pomohli Minnesote k víťazstvu 4:1 nad Los Angeles. Devan Dubnyk zastavil 23 striel a pripísal si aj asistenciu, podobne ako Ryan Suter, ktorý absolvoval svoj jubilejný 1000. zápas v NHL. Mikael Granlund a Mikko Koivu pridali góly do prázdnej brány. Kým Wild vyhrali štvrtý zápas po sebe, Kings si natiahli sériu prehier už na šesť zápasov. Ich jediný gól vo štvrtok vsietil Kyle Clifford, zatiaľ čo Jack Campbell inkasoval dva góly z 24 striel. Kalifornský tím strelil dva alebo menej gólov v ôsmich z desiatich zápasov, ktoré odohral. V NHL je slabším tímom už len Detroit.

Hviezdy duelu: 1. R. Suter, 2. M. Foligno, 3. J. Brodin (všetci MIN)

Edmonton zdolal obhajcu titulu, Talbot aj bodoval

Štyria rôzni strelci a 31 zákrokov Cama Talbota, ktorý zaznamenal aj asistenciu, viedlo k domácemu triumfu Edmontonu 4:1 nad majstrovským Washingtonom. Evan Bouchard strelil v presilovke svoj prvý gól v NHL, Ryan Nugent-Hopkins zaznamenal víťazný gól a na jeden prihral. Skórovali aj Alex Chiasson a Connor McDavid, ktorý trafil prázdnu bránu. Tobias Rieder pomohol ukončiť krátku sériu dvoch prehier s dvomi asistenciami. Andre Burakovsky sa ako jediný strelecky presadil z hráčov Capitals, kým Braden Holtby opustil duel s 28 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. R. Nugent-Hopkins, 2. E. Bouchard, 3. C. Talbot (všetci EDM)

Anaheim natiahol v Dallase sériu prehier

Jason Dickinson strelil dva góly a pridal asistenciu, čím doviedol Dallas k domácej výhre 5:2 nad trápiacim sa Anaheimom, druhej v rade po predošlej sérii troch prehier. Gólmi k nej prispeli aj Roman Polák, Mattias Janmark a Miro Heiskanen, ktorý skóroval premiérovo v NHL. Ben Bishop kryl 23 striel, jeho náprotivok John Gibson sa prezentoval 36 zákrokmi. O oba góly Ducks sa postaral Ryan Getzlaf, pre ktorého boli prvé v sezóne. Kalifornský tím prehral štvrtý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Dickinson, 2. M. Heiskanen (obaja DAL), 3. R. Getzlaf (ANA)

Rangers prehrali aj v Chicagu, vonku ešte nevyhrali

New York Rangers začal štvorzápasový výjazd, no ani na štvrtý pokus v sezóne nezvíťazil na ľade súpera. V Chicagu prehrali 1:4. Jonathan Toews, Alexandre Fortin, Patrick Kane a dvojbodový Alex DeBrincat (prázdna brána) skórovali, Corey Crawford urobil 18 zákrokov a pripísal si aj asistenciu pri otváracom góle Toewsa. Ako jediný ho prekonal Pavel Bučnevič, ktorý odpovedal na vedúci gól po 74 sekundách. Henrik Lundqvist chytil 33 striel, ale nezabránil tretej prehre Rangers v ostatných štyroch dueloch. Blackhawks, naopak, vyhrali tri z posledných štyroch zápasov. Kane strelil deväť gólov v úvodných desiatich zápasoch sezóny ako prvý hráč Chicaga od ročníka 1993/94 (Jeremy Roenick).

Hviezdy duelu: 1. C. Crowford, 2. P. Kane (obaja CHI), 3. H. Lundqvist (NYR)

Arizona bez Pánika zdolala doma Vancouver

Clayton Keller strelil štvrtý gól v posledných štyroch zápasoch, ktorým rozhodol o domácom víťazstve Arizony 4:1 nad Vancouverom, treťom v ostatných štyroch dueloch. Alex Goligoski otvoril skóre už po 43 sekundách hry, Brad Richardson a Lawson Crouse pridal zvyšné góly v oslabení. Crouse však trafil už prázdnu bránu. Darcy Kuemper predviedol 27 zákrokov, o jeden viac ako Anders Nilsson. Čestný úspech Canucks zaznamenal Darren Archibald, ktorý vyrovnával stav na 1:1 po 100 sekundách od vedúceho gólu Coyotes. Richard Pánik bol opäť zdravým náhradníkom.

Hviezdy duelu: 1. C. Keller, 2. D. Kuemper, 3. A. Goligoski (všetci ARI)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 26/26 (100 %) 1 1
T. Tatar (MTL) 18:34 0 0 0 -1 0 3 0
Z. Chára (BOS) 22:38 2 0 2 +1 4 5 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies