Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Cháru potešili dva góly. Dvakrát zmenil aj historické zápisy

Jozef Struhár  
26.10.2018

Bostonu ku štvrtkovej výhre 3:0 nad Philadelphiou pomohli dvaja Slováci. Okrem brankára Jaroslava Haláka to bol aj kapitán Zdeno Chára, ktorý strelil dva góly a postaral sa o zmenu historických zápisov.

„Ak môžem niečím prispieť ofenzíve, vždy je to fajn, ale myslím si, že sme viac hrdí na to, že sme udržali bránu čistú od toho, aby v nej skončili puky,“ povedal slovenský obranca, ktorý sa stal druhou hviezdou zápasu.

Jeho prvý gól v sieti Flyers bol víťazný, druhý prišiel v závere zápasu, keď sa ujala jeho dlhočizná strela do prázdnej brány. Asistoval mu pri tom aj Halák.

„Myslím si, že som podobný gól strelil aj v minulom ročníku, len z inej strany. Bola tam tá príležitosť, Jaro urobil rýchlu prihrávku a v tom bode som to už len vyskúšal. Bolo pekné, že to tam nakoniec padlo,“ skonštatoval Chára.

Trenčiansky rodák sa vo veku 41 rokov a 221 dní stal tretím obrancom starším ako 41 rokov, ktorý v histórii NHL strelil viac gólov v jednom zápase. Napodobnil tým Tima Hortona (41 rokov, 277 dní) a Nicklasa Lidströma (41 rokov, 191 dní).

Chára tiež preskočil Marka Howea v historickom poradí v počte gólov strelených obrancom. So 198 gólmi mu teraz patrí 21. miesto.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies