Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Pánik skóroval prvýkrát v sezóne, Tatar vyhral súboj s Chárom

V jedenástich sobotných zápasoch NHL hrali aj piati Slováci. Bodoval iba Richard Pánik, ktorý sa dočkal prvého gólu v sezóne. Z výhier sa tešili aj Tomáš Tatar a Martin Marinčin. Filip Forsberg zaznamenal hetrik, Carey Price prekonal zápis Patricka Roya.

Pánik prispel gólom k vysokej výhre Arizony nad Tampou

Slovenský útočník Richard Pánik sa dočkal. V ôsmom zápase sezóny strelil svoj prvý gól, ktorým ukončil štvorzápasové bodové suchoty a pomohol Arizone zdolať doma Tampu Bay hladko 7:1. Za 12 a pol minúty na ľade zaznamenal aj tri plusové body, dve strely, dva bloky a súperom odobral až štyri puky. Michael Grabner strelil dva góly v oslabení, no k tretej výhre Coyotes po sebe viedli aj góly dvojbodového Vinnieho Hinostrozu, Claytona Kellera, Jordana Oesterleho a Dereka Stepana. Alex Goligoski a Brad Richardson dvakrát asistovali, kým Antti Raanta chytil 29 striel a pripísal si aj asistenciu. Recept na neho našiel iba Adam Erne, ktorý znižoval stav na 1:6 v tretej tretine v presilovej hre. Louis Domingue urobil proti bývalému tímu 24 zákrokov. Lightning prišli o trojzápasovú víťaznú a sedemzápasovú bodovú sériu. Arizona strelila sedem gólov v zápase prvýkrát od 15. októbra 2014 proti Edmontonu (7:4).

Pánikov 1. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Grabner, 2. A. Raanta, 3. V. Hinostroza (všetci ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Price doviedol Habs k výhre nad Bruins, Slováci bez bodu

Carey Price zneškodnil všetkých 33 striel, aby vychytal svoj prvý „shutout“ v sezóne a 290. víťazstvo v kariére. Osamostatnil sa na druhom mieste historického poradia tímu pred Patrickom Royom a ešte 24 výhier mu chýba k rekordu Jacquesa Planteho. Montreal vďaka výkonu svojej jednotky zdolal znepriatelený Boston 3:0. Kľúčové góly v prvej tretine vsietili v rozmedzí 81 sekúnd Brendan Gallagher a Max Domi. Poistku do prázdnej brány pridal Jordie Benn. Tomáš Tatar opäť nebodoval. Odohral 16 a štvrť minúty, pripísal si jeden plusový bod a vyhral jedno vhadzovanie. V drese Bruins absolvoval 22 minút a 40 sekúnd Zdeno Chára, ktorý zaznamenal mínusový bod. Jaroslav Halák sledoval zo striedačky, ako Tuukka Rask kryl 20 z 22 striel súpera. Ten porazil Bruins po prvýkrát od novembra 2016, teda po šiestich zápasoch. „Medvede“ prehrali doma prvýkrát v sezóne. Boli posledným tímom, ktorý pred vlastnými fanúšikmi neprehral.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. B. Gallagher (MTL), 3. R. Donato (BOS)

Maple Leafs otočili zápas, v ktorom prišli o hviezdu

Prehrávali o dva góly a prišli o svojho najlepšieho hráča. Maple Leafs sa po druhej tretine postavili späť na nohy a nakoniec pokorili Winnipeg pomerom 3:2. Nazem Kadri strelil v úvode tretej tretiny kontaktný gól a v jej záverečných minútach sa v rozmedzí 26 sekúnd presadili Jake Gardiner a Kasperi Kapanen. Tí dokonali obrat v zápase, v ktorom Toronto prišlo pre zranenie o Austona Matthewsa. Mitchell Marner v ňom zaznamenal dve asistencie a Frederik Andersen 22 zákrokov. Prekonali ho Kyle Connor a Mark Scheifele. Connor Hellebuyck opustil duel s 28 zákrokmi a zastavil aj strelu, ktorú na jeho bránu vyslal Martin Marinčin. Slovenský obranca odohral v zápase 13 minút a prezentoval sa tiež jedným bodyčekom. Toronto porazilo Jets aj v stredu, keď ukončilo dvojzápasovú sériu prehier. „Stíhači“ hneď po sobotnom zápase nasadli do lietadla a nabrali smer Fínsko, kde odohrajú dva zápasy proti Floride vo štvrtok a v piatok.


Hviezdy duelu: 1. K. Kapanen, 2. M. Marner, 3. J. Gardiner (všetci TOR)

Minnesota natiahla proti Coloradu víťaznú sériu, Daňo nebodoval

Mikael Granlund s Ericom Staalom zaznamenali po góle a asistencii, aby doviedli Minnesotu k domácej výhre 3:2 nad Coloradom, piatej v sérii. Víťazný bol napokon presný zásah Jonasa Brodina do prázdnej brány z 58. minúty, lebo Gabriel Landeskog v poslednej minúte duelu ešte skorigoval druhú prehru Avalanche v posledných troch zápasoch. Mark Barberio ich posielal do vedenia 1:0, ale Wild troma gólmi otočili stav. Devan Dubnyk zastavil 30 striel, o päť viac ako Semion Varlamov. Slovenský útočník Marko Daňo odohral v drese Colorada iba niečo vyše piatich minút s bilanciou plusový bod, menší trest za vysokú hokejku a dva bodyčeky. Minnesota ešte v tejto sezóne neprehrala doma v normálnom hracom čase (5-0-2).

Hviezdy duelu: 1. E. Staal, 2. M. Granlund, 3. D. Dubnyk (všetci MIN)

Predators nestačil hetrik Forsberga, Oilers ich zdolali po dlhej dobe

Leon Draisaitl a Drake Caggiula strelili po dva góly a Edmonton ukončil 13-zápasovú sériu prehier proti Nashvillu, keď uspel na jeho ľade pomerom 5:3. Connor McDavid tiež skóroval a Mikko Koskinen predviedol 24 zákrokov pri svojej prvej výhre v NHL od roku 2011. „Je to dobrý pocit. Každý chce hrať, ale na druhú stranu, bolo dobré, že som mal viac času na tréningoch, aby som sa pripravil na tento zápas,“ poznamenal brankár, ktorý štartoval v tejto sezóne premiérovo. Na výhru v NHL čakal 7 rokov a 258 dní, tretí najdlhší čas v ligovej histórii. Prekonal ho len jeden jediný hráč – Filip Forsberg strelil hetrik. Juuse Saros prehral súboj fínskych brankárov, ale predviedol o šesť zákrokov viac ako jeho náprotivok. Oilers si vylepšili bilanciu v posledných siedmich zápasoch na 5-1-1, Predators prehrali druhý zápas z posledných troch.


Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. F. Forsberg (NSH), 3. C. McDavid (EDM)

New Jersey ukončilo sériu prehier triumfom nad Floridou

New Jersey si vybudovalo v prvých dvoch tretinách náskok 3:0, ktorý mu napokon stačil na domáce víťazstvo 3:2 nad Floridou. Ukončil ním sériu troch prehier. Kyle Palmieri otvoril skóre v samom závere prvej tretiny a pridal asistenciu, v druhej sa strelecky presadili Taylor Hall a Blake Coleman. Colemanov gól bol rozdielový, lebo Mike Matheson a Mike Hoffman v poslednej päťminútovke zápasu skorigovali tretiu prehru Panthers v posledných štyroch dueloch. Nico Hischier prispel k výhre Devils dvoma asistenciami a Keith Kinkaid predviedol 35 zákrokov. James Reimer chytil 23 z 26 striel. Floridský tím stále nevyhral v tejto sezóne v normálnom hracom čase. Palmieri strelil v prvých ôsmich zápasoch ročníka osem gólov, čím len o jeden zaostal za klubovým rekordom Paula Gardnera (1977/78). Hall bodoval v siedmom zápase po sebe a prvýkrát v kariére získal 11 bodov v úvodných ôsmich dueloch sezóny.

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri, 2. K. Kinkaid, 3. N. Hischier (všetci NJD)

Lee, Nelson doviedli Islanders k vysokej výhre vo Philadelphii

Anders Lee využil presilovú hru a pridal tri asistencie, Brock Nelson dvakrát skóroval a New York Islanders zvíťazil vo Philadelphii vysoko 6:1. Predišiel tak tretej prehre v sérii, ktorú, naopak, uštedril svojmu súperovi. Anthony Beauvillier, Leo Komarov a dvojbodový Adam Pelech sa tiež zapísali do streleckej listiny víťazného mužstva, kým Mathew Barzal a Josh Bailey dvakrát asistovali. Robin Lehner pomohol k triumfu 22 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Jori Lehterä, ktorý v druhej tretine znižoval stav na 1:3. Michal Neuvirth opustil duel so 16 zákrokmi pri jeho prvom štarte v sezóne. Lee si so štovrbodovým výkonom vyrovnal osobné maximum zo 14. februára 2015 proti Columbusu (0+4). Útočník Flyers Corban Knight ani útočník Islanders Cal Clutterbuck nedohrali zápas pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. A. Lee, 2. B. Nelson, 3. A. Pelech (všetci NYI)

Copley vychytal prvú výhru v NHL, Capitals zdolali Flames

Washington prišiel o vedenie 2:0 i 3:2, ale nakoniec porazil Calgary 4:3 po samostatných nájazdoch. V nich ten rozhodujúci premenil Nicklas Bäckström, ktorý tým potešil aj brankára Pheonixa Copleyho. Rodák z Aljašky sa totiž tešil zo svojej prvej výhry v NHL. Prispel k nej 27 zákrokmi a troma zastavenými nájazdmi zo štyroch. „Nejaký čas na to nezabudnem. Samozrejme, že prvé víťazstvo znamená veľa. Nebol to ľahký zápas, ale bojovali sme,“ poznamenal. O góly v normálnom hracom čase sa postarali Matt Niskanen, Jakub Vrána a T.J. Oshie. Flames priniesli bod góly Matta Tkachuka, Travisa Hamonica a Eliasa Lindholma. Mike Smith pri návrate do brány zastavil 24 striel.

Bäckströmov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CGY), 2. J. Kuznecov (WSH) , 3. M. Tkachuk (CGY)

Panarin zachránil Blue Jackets víťazstvo nad Sabres

Columbus prišiel v tretej tretine o dvojgólové vedenie, no Artemij Panarin nakoniec v úvodnej minúte nadstaveného času rozhodol o jeho výhre 5:4 nad Buffalom. Ruský útočník skóroval po druhý raz v zápase a pripísal si v ňom aj asistenciu. S rovnakou bilanciou skončil Cam Atkinson, do čierneho sa trafil aj Pierre-Luc Dubois, ktorý pridal dve asistencie. Joonas Korpisalo dostal v bráne opäť prednosť pred Sergejom Bobrovským a s 34 zákrokmi si udržal svoju neporaziteľnosť v tomto ročníku (štyri víťazné štarty). Sabres prišli o trojzápasovú sériu výhier. Jeff Skinner a Jason Pominville zaznamenali po góle a asistencii, skórovali aj Casey Mittelstadt a Kyle Okposo. Linus Ullmark opustil duel s 32 zákrokmi. Buffalo nevyhralo štyri zápasy po sebe od roku 2014. Atkinson skóroval dvakrát za 31 sekúnd, čím o 20 sekúnd prekonal klubový rekord Nicka Foligna z 22. marca 2013 (proti Calgary).

Panarinov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin, 2. C. Atkinson, 3. P. Dubois (všetci CBJ)

O´Reilly s Tarasenkom zariadili výhru St. Louis nad Chicagom

Vladimir Tarasenko strelil dva góly, Ryan O´Reilly, Zach Sanford a Alex Pietrangelo zaznamenali gól a dve asistencie pri domácom víťazstve St. Louis 7:3 nad Chicagom. Tyler Bozak a Alex Steen tiež skórovali, Brayden Schenn dvakrát asistoval. Jake Allen inkasoval trikrát z 19 striel predtým, ako sa v závere druhej tretiny zranil. Chad Johnson kryl zvyšných päť striel. O góly Blackhawks sa postarali trojbodoví Patrick Kane s Artemom Anisimovom – prvý si pripísal dva góly a asistenciu, druhý gól a dve prihrávky. Corey Crawford predviedol 30 zákrokov. Kane sa dostal na čelo ligových strelcov s 11 gólmi v 11 zápasoch sezóny. Rovnakú bilanciu mal v klubovej histórii naposledy Bobby Hull (1967/68). Blues strelili Chicagu sedem gólov prvýkrát od 12. januára 2004 (7:4).


Hviezdy duelu: 1. R. O´Reilly, 2. V. Tarasenko (obaja STL), 3. P. Kane (CHI)

DeSmith vynuloval Vancouver, Malkin s Crosbym úradovali

Casey DeSmith zastavil všetkých 29 striel pri jeho druhom čistom konte v NHL, ktorým doviedol Pittsburgh k triumfu 5:0 vo Vancouveri, štvrtému v sérii. Jevgenij Malkin strelil dva góly a pridal asistenciu, Sidney Crosby dvakrát skóroval, Phil Kessel zaznamenal gól a asistenciu, Jake Guentzel dvakrát asistoval. Jacob Markström inkasoval päťkrát z 35 striel a Canucks prehrali tretí z ostatných štyroch zápasov. Malkin skóroval dvakrát za 59 sekúnd a natiahol svoju bodovú sériu na sedem duelov. Penguins absolvovali bezchybný výjazd po Kanade (4-0-0).

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin, 2. C. DeSmith, 3. S. Crosby (všetci PIT)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 13:05 0 0 0 0 0 1 1
T. Tatar (MTL) 16:15 0 0 0 +1 0 0 0
M. Daňo (COL) 5:07 0 0 0 +1 2 0 2
Z. Chára (BOS) 22:40 0 0 0 -1 0 0 0
R. Pánik (ARI) 12:32 1 0 1 +3 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies