Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Tatar dvojbodový, Laine strelil hetrik vo Fínsku

Vo štvrtok sa v NHL odohralo trinásť zápasov aj s trojicou Slovákov. Bodoval iba Tomáš Tatar, ktorý prispel k výhre dvoma asistenciami. Patrik Laine strelil hetrik vo Fínsku, Mikko Koskinen vychytal nulu. Dvaja hráči absolvovali 1 000. duel, Montreal vytvoril ligový rekord.

Canadiens vytvorili rekord pri výhre nad Capitals, Tatar dvojbodový

Montreal prišiel dvakrát o vedenie a do tretej tretiny vstupoval dokonca so stratou. Nakoniec však predsa porazil majstrovský Washington 6:4. Dva body si zo zápasu odniesol slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý prihrával na dva góly Brendana Gallaghera. Dvakrát sa do čierneho trafil aj Jesper Kotkaniemi, ktorý najskôr strelil svoj prvý gól v NHL a potom v tretej tretine vyrovnával stav na 4:4. Zvrat zakončil v poslednej minúte Max Domi a gól do prázdnej brány ešte pridal Joel Armia. Stalo sa tak len o dve sekundy neskôr, čím hráči Canadiens vytvorili nový rekord NHL. Carey Price zastavil 27 striel a aj Capitals mali dvoch dvojgólových strelcov – Larsa Ellera a Alexa Ovečkina. Braden Holtby inkasoval päť gólov zo 43 striel. Tatar ho ohrozil trikrát, pričom počas 15 minút v akcii zaznamenal aj plusový body a rozdal tri bodyčeky.

Dva najrýchlejšie góly v histórii NHL:


Hviezdy duelu: 1. J. Kotkaniemi (MTL), 2. B. Gallagher (MTL), 3. L. Eller (WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

Anderson doviedol Ottawu k výhre nad Sabres, Jaroš nebodoval

Ottawa takmer prišla o trojgólové vedenie, keď v úvode tretej tretiny inkasovala dva góly, ale nakoniec si dokázala zostávajúci tesný náskok udržať. Bobby Ryan ho zvýšil gólom do prázdnej brány a na svete bol triumf 4:2 nad Buffalom. Craig Anderson predviedol 46 zákrokov, pričom až 21-krát zasahoval v poslednej dvadsaťminútovke. Pred Ryanom skórovali Ryan Dzingel, Dylan DeMelo a Colin White. Obranca Christián Jaroš, ktorý odohral 10 a pol minúty, nebodoval, ale predviedol štyri bodyčeky. O góly Sabres sa postarali Jason Pominville, ktorý hral svoj 1 000. zápas v NHL a Jeff Skinner. Carter Hutton opustil duel s 28 zákrokmi. „V poslednom čase si sami komplikujeme život častými vylúčeniami. V tej tretej tretine sme sa však rozbehli. Boli sme dôrazní, trávili sme čas v útočnom pásme a mali sme aj niekoľko gólových šancí,“ poznamenal Pominville.

Pominville skóroval v jeho 1 000. zápase kariéry:

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson (OTT), 2. T. Chabot (OTT), 3. J. Pominville (BUF)

Calgary otočilo zápas s Coloradom v tretej tretine, Daňo nebodoval

Calgary prehrávalo doma s Coloradom po dvoch tretinách 1:4, ale po šiestykrát v klubovej histórii dokázalo v tretej tretine zmazať trojgólové manko a zvíťaziť. Iba po druhý raz však z toho bola výhra v normálnom hracom čase. Piatimi gólmi po sebe dokráčal kanadský tím k triumfu 6:5, tretiemu v sérii. Mark Giordano strelil víťazný gól a na dva prihral, Mikael Backlund a Sean Monahan zaznamenali po góle a asistencii, Matthew Tkachuk trikrát asistoval. Zvyšné góly strelili James Neal, Michael Frolík a Elias Lindholm, ktorého deväť gólov v prvých 14 zápasoch sezóny je druhý najvyšší počet v histórii Flames. Mike Smith prispel k výhre 21 zákrokmi. Prekonali ho Vladislav Kamenev v oslabení, Sheldon Dries, Colin Wilson, Carl Söderberg a Gabriel Landeskog v presilovke. Prví dvaja skórovali premiérovo v NHL. Slovenský útočník Marko Daňo odohral iba 6 minút a 48 sekúnd s jedným bodyčekom a doma blokmi. Semion Varlamov kryl 31 striel pri tretej prehre Avalanche v posledných štyroch dueloch.


Hviezdy duelu: 1. M. Giordano, 2. M. Backlund, 3. M. Tkachuk (všetci CGY)

Laineho hetrik doviedol Jets k výhre nad Panthers vo Fínsku

Patrik Laine zaznamenal hetrik a doviedol Winnipeg k víťazstvu 4:2 nad Floridou v zápase Global Series v Helsinkách. Prvé dva, vrátane víťazného, strelil v presilových hrách, tretí pridal do prázdnej brány. Stal sa lem druhým hráčom NHL po Theovi Fleurym, ktorý vsietil hetrik v zápase mimo Severnej Ameriky. Skóre duelu otvoril Mathieu Perreault, ktorého gól bol vôbec prvý v histórii Jets strelený v Európe. Dustin Byfuglien s Blakeom Wheelerom nazbierali po tri asistencie a Connor Hellebuyck predviedol 36 zákrokov, z toho 18 v prvej tretine. Prekonali ho Keith Yandle v presilovke a Jevgenij Dadonov, ktorí dvakrát zmazali jednogólový náskok súpera. Dadonov si predĺžil bodovú sériu na sedem zápasov, Mike Hoffman na osem. Yandle vyrovnal rekord obrancu Panthers s 10 bodmi v prvých 10 zápasoch sezóny. Držal ho Keith Ballard od ročníka 2008/09. James Reimer upustil duel s 32 zákrokmi. Jets využili presilovku v deviatom zápase po sebe, čo je nový klubový rekord. Odvetu s Floridou odohrajú v piatok večer.


Hviezdy duelu: 1. P. Laine, 2. D. Byfuglien (obaja WPG), 3. K. Yandle (FLA)

Chudobin, Seguin doviedli Stars k výhre nad Maple Leafs

Náhradný brankár Anton Chudobin predviedol 31 zákrokov, aby doviedol Dallas k výhre 2:1 na ľade Toronta. „Je skvelým spoluhráčom. Toto víťazstvo je skvelé pre jeho sebadôveru a to, ako dobre chytal, je skvelé pre morálku nášho mužstva,“ poznamenal tréner Jim Montgomery. Jamie Benn a Devin Shore skórovali, Tyler Seguin asistoval pri oboch góloch. Jediný gól Maple Leafs strelil Patrick Marleau, ktorý gólmanovi hostí zničil čisté konto v 57. minúte. Domáci brankár Frederik Andersen urobil 17 zákrokov. V modro-biolom drese tentokrát chýbal Martin Marinčin, ktorý bol po troch zápasoch zdravým náhradníkom. Ron Hainsey odohral svoj 1 000. zápas v NHL. Toronto si cez prvú televíznu prestávku pripomenulo aj svoj niekdajší pár obranný Roman Polák-Connor Carrick. Druhý menovaný v zápase nehral pre zranenie nohy.

Hviezdy duelu: 1. A. Chudobin (DAL), 2. T. Seguin (DAL), 3. P. Marleau (TOR)

Bailey rozhodol o výhre Islanders nad Penguins

Josh Bailey strelil v druhej tretine gól v oslabení a potom ako jediný uspel v samostatných nájazdoch, aby Islanders zdolali na domácom ľade Pittsburgh tesne 3:2. Thomas Greiss predviedol 29 zákrokov, Anders Lee tiež skóroval a newyorský tím si vylepšil bilanciu proti rivalom z Metropolitnej divízie na 5-0-0. Dominik Simon a Jevgenij Malkin strelili dva presilovkové góly Penguins a Matt Murray opúšťal duel s 24 zákrokmi. Simon pritom bodoval v piatom zápase po sebe. Do zostavy hostí sa vrátil obranca Kris Letang, ktorý so 692. odohraným zápasom v drese Pittsburghu prekonal na ôsmom mieste klubového poradia Marc-Andre Fleuryho.

Baileyho rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. T. Greiss, 2. J. Bailey, 3. A. Lee (všetci NYI)

Detroit vyhral tretí duel po sebe, pokazil Schneiderovi sezónny debut

Detroit natiahol svoju najdlhšiu víťaznú sériu v sezóne na tri zápasy, keď si vo štvrtok poradil s New Jersey 4:3. Ani jeden gól pritom nestrelil pri hre v plnom počte hráčov. Martin Frk a Michael Rasmussen využili presilovky, Justin Abdelkader skóroval v oslabení a Trevor Daley v oslabení poslal puk do prázdnej brány. Jimmy Howard kryl 25 striel a len raz kapituloval pri hre piatich proti piatim – v druhej tretine vyrovnal stav na 1:1 Blake Coleman. Sami Vatanen poslal v presilovke Devils do vedenia 2:1 a Marcus Johansson v presilovke upravil na konečných 3:4 z pohľadu hostí. V ich bráne stál prvýkrát v sezóne zotavený Cory Schneider, ktorý inkasoval tri góly z 30 striel. New Jersey prehralo päť zápasov z posledných šiestich po tom, čo vyhralo prvé štyri. „Myslím si, že teraz je to len vecou sebadôvery,“ poznamenal Johansson.

Hviezdy duelu: 1. J. Howard (DET), 2. J. Abdelkader (DET), 3. C. Schneider (NJD)

Rinnemu vyšiel návrat do akcie, Nashville zdolal Tampu

Pekka Rinne sa po dvoch týždňoch vrátil do akcie, predviedol 42 zákrokov a doviedol Nashville k výhre 4:1 nad Tampou Bay. „Po takej dobe ste trochu nervózni. Bol som rád, že sme hrali proti jednému z top tímov, pretože v takom zápase musíte mať myslenie nastavené tak, že vás to udržuje zaneprázdneného. Cítil som sa dobre,“ povedal Rinne. Kyle Turris, Roman Josi, Calle Järnkrok a Miikka Salomäki (prázdna brána) sa postarali o góly a Ryan Johansen sa prezentoval dvoma peknými prihrávkami. Predators vyhrali aj šiesty zápas vonku od začiatku sezóny, čo sa im podarilo ako piatemu tímu v ligovej histórii. Jediný gól Lightning strelil Slater Koekkoek, kým Andrej Vasilevskij zastavil 20 z 23 striel. Nashville zostáva jediným tímom, proti ktorému ešte nevychytal výhru.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. M. Joseph (TBL), 3. R. Johansen (NSH)

Sundqvist, Allen doviedli Blues k výhre nad Vegas

Oskar Sundqvist strelil prvýkrát v NHL dva góly v zápase, rovnaký počet ako dovtedy v celej kariére, Jake Allen urobil 31 zákrokov a St. Louis zvíťazilo doma nad Las Vegas 5:3. Tyler Bozak si pripísal gól a asistenciu, skórovali aj Vladimir Tarasenko v presilovke a Colton Parayko, kým Robert Thomas dvakrát asistoval. Blues vyhrali aj druhý zápas po predošlých dvoch prehrách a vyrovnali si celkovú bilanciu s Vegas na 2-2. Pierre-Edouard Bellemare, Erik Haula a dvojbodový Alex Tuch sa postarali o góly Golden Knights, ktorí prehrali štvrtý z ostatných piatich duelov. Marc-Andre Fleury čelil 26 strelám. St. Louis privítalo späť v zostave po zraneniach Robbyho Fabbriho a Carla Gunnarssona. Ryan O´Reilly bodoval v šiestom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. O. Sundqvist, 2. T. Bozak, 3. R. Fabbri (všetci STL)

Koskinen vynuloval Chicago, Caggiula dvojgólový

Mikko Koskinen zastavil všetkých 40 striel pri jeho prvom čistom konte v NHL, ktorým doviedol Edmonton k domácemu víťazstvu 4:0 nad Chicagom, štvrtému v posledných piatich zápasoch. Stal sa šiestym brankárom v klubovej histórii, ktorý urobil aspoň 40 zákrokov pri čistom konte a 25. v ligovej histórii, ktorý vychytal nulu vo veku 30 a viac rokov. Drake Caggiula strelil dva góly, prvý víťazný a druhý v oslabení, Jason Garrison skóroval prvýkrát od 25. novembra 2016 v drese Tampy Bay a zvyšný gól pridal Alex Chiasson. Tobias Rieder dvakrát asistoval, Connor McDavid raz a natiahol svoju bodovú sériu na šesť duelov. Cam Ward inkasoval štyrikrát z 29 striel a Blackhawks prehrali štvrtý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Koskinen, 2. D. Caggiula, 3. T. Rieder (všetci EDM)

Rangers uštedrili Anaheimu siedmu prehru v sérii

Mats Zuccarello aj Mika Zibanejad premenili svoje samostatné nájazdy a New York Rangers zvíťazil v Anaheime 3:2, aby druhou výhrou po sebe zakončil štvorzápasový výjazd s bilanciou 2-2-0. Kevin Hayes a dvojbodový Brett Howden dvakrát posielali Rangers v normálnom hracom čase do vedenia, no Jakob Silfverberg a dvojbodový Rickard Rakell zmazali stratu. Ryan Getzlaf prihral na oba góly Ducks, ktorí prehrali už siedmy zápas po sebe. Jediná prehra ich delí od negatívneho klubového rekordu z rokov 1996 a 2005. Alexandar Georgiev chytil 28 striel a oba nájazdy súpera, kým domáci John Gibson sa prezentoval 22 zákrokmi a v nájazdoch neuspel ani raz.

Zibanejadov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. A. Georgiev (NYR), 2. R. Getzlaf, 3. R. Rakell (obaja ANA)

Flyers zdolali Kings a prvýkrát v sezóne vyhrali dva zápasy po sebe

Oskar Lindblom strelil víťazný gól a pridal asistenciu, Nolan Patrick dvakrát asistoval a Philadelphia vyhrala v Los Angeles 5:2. Prvýkrát v sezóne zaznamenala dve víťazstvá po sebe. Ivan Provorov, Wayne Simmonds, Claude Giroux a Robert Hagg tiež skórovali z hráčov Flyers, ktorí začali štvortzápasový výjazd. Brian Elliott predviedol 25 zákrokov a pripísal si aj asistenciu pri Haggovom góle do prázdnej brány. Prekonali ho len dvojbodoví Jeff Carter s Iľjom Kovaľčukom, obaja v druhej tretine. Jack Campbell kryl 26 striel, no neodvrátil siedmu prehru Kings v posledných ôsmich dueloch.

Hviezdy duelu: 1. I. Provorov (PHI), 2. J. Carter (LAK), 3. O. Lindblom (PHI)

Bobrovskij, Duclair doviedli Columbus k triumfu v San Jose

Anthony Duclair zaznamenal gól a asistenciu, Sergej Bobrovskij urobil 44 zákrokov a Columbus vyhral v San Jose 4:1. Bobrovskij kryl aj všetkých 25 striel v tretej tretine, Seth Jones, Nick Foligno a Josh Anderson (prázdna brána) doplnili Duclaira na streleckej listine. Blue Jackets vyhrali tretí zápas z ostatných štyroch. Kevin Labanc strelil jediný gól Sharks, kým Aaron Dell inaksoval trikrát z 26 striel. Kalifornský tím prišiel o šesťzápasovú bodovú sériu, keď prehral tretí z posledných štyroch duelov. Logan Couture však asistoval a bodoval v ôsmom zápase po sebe. Bodové šnúry Brenta Burnsa i Tima Meiera sa skončili na deviatich zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. A. Duclair, 2. S. Bobrovskij, 3. M. Nutivaara (všetci CBJ)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Ch. Jaroš (OTT) 10:29 0 0 0 0 0 0 4
T. Tatar (MTL) 14:59 0 2 2 +1 0 3 3
M. Daňo (COL) 6:48 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies