Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Pánikov tím opäť triumfoval, Pettersson zažiaril s piatimi bodmi

V piatok sa v NHL odohrali tri zápasy. Florida zvíťazila vo fínskej odvete nad Winnipegom a z výhier sa tešili aj Arizona a Vancouver. V akcii sme videli jedného Slováka. Nebodoval.

Coyotes ťahajú najdlhšiu víťaznú sériu od roku 2013

Michael Grabner skóroval 77 sekúnd po začatí predĺženia, aby rozhodol o výhre Arizony 4:3 nad Carolinou. K natiahnutiu víťaznej série na päť zápasov viedli aj góly Brada Richardsona, Brendana Perliniho a Nicka Cousinsa z prvej tretiny, po ktorej Coyotes viedli 3:0. Antti Raanta si vytvoril osobné maximum v tejto sezóne so 47 zákrokmi, aby jeho tím ťahal svoju najdlhšiu sériu výhier od novembra 2013. Keďže Richardson skóroval v oslabení, Arizona sa stala šiestym tímom histórie NHL, ktorý strelil gól v oslabení vo štvrtom zápase po sebe. Richard Pánik nebodoval, pričom na ľade strávil 12 minút a 12 sekúnd. Prezentoval sa jednou strelou, jedným blokom a až štyrmi bodyčekmi. Viac ich v zápase nikto neurobil. K zisku bodu pre Hurricanes viedli góly Jordana Martinooka, Andreja Svečnikova a Jordana Staala. Petr Mrázek kryl 21 striel. Sebastian Aho mohol vytvoriť nový rekord NHL v počte zápasov s asistenciou po sebe, ale jeho séria sa skončila na čísle 12. V piatok prvýkrát v sezóne nebodoval.

Grabnerov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Grabner, 2. A. Raanta, 3. A. Goligoski (všetci ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Florida zdolala Winnipeg vo fínskej odvete vďaka presilovkám

Florida prehrávala po prvej tretine odvetného zápasu proti Winnipegu v Helsinkách 1:2, ale troma gólmi po sebe otočila stav a zvíťazila 4:2. Jevgenij Dadonov, Keith Yandle a Mike Hoffman využili presilové hry, pričom prví dvaja si pripísali aj po asistencii. Zvyšný gól Panthers strelil Frank Vatrano, Jonathan Huberdeau dvakrát asistoval a Roberto Luongo predviedol pri návrate do akcie 32 zákrokov. Pri jeho prvom štarte od 6. októbra chytil aj všetkých 17 striel v tretej tretine. V tej úvodnej ho prekonali Nikolaj Ehlers a v presilovke Patrik Laine, ktorý sa stal so štyrmi gólmi vo fínskom dvojzápase ligovým rekordérom v počte gólov mimo Severnej Ameriky. Blake Wheeler pridal ku štvrtkovým trom prihrávkami ďalšie dve a predĺžil si bodovú sériu na osem zápasov. Connor Hellebuyck opustil duel s 22 zákrokmi. Florida, ktorá využila tri z piatich presiloviek, vyhrala prvýkrát v sezóne v normálnom hracom čase. Hoffman bodoval v deviatom zápase po sebe, Yandle vo štvrtom.

Yandleov 1. víťazný gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. K. Yandle, 2. J. Dadonov (obaja FLA), 3. B. Wheeler (WPG)

Pouliot rozhodol dramatický zápas, Pettersson päťbodový

Diváci vo Vancouveri sa na nezaujímavý zápas sťažovať nemohli. Padlo veľa gólov, oba tímy sa navzájom doťahovali a nakoniec rozhodla posledná minúta predĺženia. Na radosť domácich priaznivcov v nej aj s dávkou šťastia využil presilovku Derrick Pouliot, ktorý rozhodol o triumfe 7:6 nad Coloradom. Canucks trikrát viedli, potom trikrát prehrávali. Po dva góly strelili Brock Boeser a Elias Pettersson, po jednom pridali Lou Eriksson a Markus Granlund. Pettersson dokázal skvelú formu aj troma asistenciami, Boeser zaregistroval dve. Päť bodov v jednom zápase ešte žiaden nováčik v histórii Canucks nezaznamenal. Pettersson sa stal aj najmladším hráčom Canucks, ktorý to dokázal. Jacob Markström urobil 23 zákrokov pri tretej výhre jeho tímu v sérii. Dvakrát ho pokoril Nathan MacKinnon, raz Nikita Zadorov, Sheldon Dries, Alex Kerfoot a Ian Cole. MacKinnon a Kerfoot pridali aj asistenciu, Mikko Rantanen ich nazbieral tri. Phillip Grubauer zastavil 30 striel. Slovenský útočník Marko Daňo vypadol zo základnej zostavy po prvýkrát od svojho debutu v drese Avalanche. Jeho miesto obsadil A.J. Greer.


Pouliotov šťastný víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. E. Pettersson (VAN), 2. B. Boeser (VAN), 3. N. MacKinnon (COL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (ARI) 12:12 0 0 0 0 0 1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies