Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Jarošova Ottawa nestačila v jubilejnom zápase na Tampu, Fowler spasil Ducks

V nedeľu sa v kanadsko-americkej NHL odohrali tri zápasy. V akcii bol jediný Slovák - obranca Christián Jaroš nebodoval a netešil sa ani z výhry. Z nich mali radosť Tampa Bay, Rangers a Anaheim.

Gourde rozhodol o dramatickej výhre Tampy nad Ottawou, Jaroš nebodoval

V Canadian Tire Centre sa v nedeľu odohral špeciálny zápas dvoch tímov, ktoré do akcie vstupovali po 2000-krát od svojej premiéry v NHL v ročníku 1992/93. Zápas to bol dramatický a hoci v ňom Ottawa viedla 2:0 aj 3:2, nakoniec sa z výhry 4:3 po predĺžení tešila Tampa Bay, ktorá so súperom z rovnakej konferencie ešte neprehrala. Vyrovnanie pritom priniesol len 27 sekúnd pred koncom tretej tretiny Brayden Point, po ktorom potreboval Yanni Gourde len 14 sekúnd nadstaveného času, aby duel rozhodol. Point mu na gól prihrával. Strelecky sa presadili aj Cedrique Paquette a Mathieu Joseph, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Ryan McDonagha nazbieral tri asistencie a Louis Domingue predviedol 22 zákrokov, kým Craig Anderson kryl až 41 striel. Bobby Ryan a Maxime Lajoie využili presilovky, aby vytvorili dvojgólové vedenie a do čierneho sa trafil aj Cody Ceci. Slovenský obranca Christián Jaroš odohral necelých 14 minút a pripísal si jeden mínusový bod, jeden blok a dva bodyčeky.

Kľúčový gól zápasu v presilovke a pri hre bez brankára:

Hviezdy duelu: 1. B. Point (TBL), 2. C. Anderson (OTT), 3. M. Stone (OTT)

Článok pokračuje pod reklamou

Lundqvist doviedol Rangers k výhre nad Sabres

Buffalo po gólovej explózii, ktorú nezažilo dlhé roky, zavítalo do Madison Square Garden, kde síce nebolo strelecky utlmené, ale narazilo na Henrika Lundqvista. Švédsky veterán zneškodnil 39 striel, aby doviedol domácich Rangers k víťazstvu 3:1. „Dnes bol mimoriadny,“ poznamenal tréner David Quinn, ktorého mužstvo strelilo po piatykrát vo svojej histórii dva góly v úvodnej minúte tretiny. Neal Pionk a Jimmy Vesey takýmto spôsobom otvorili skóre v druhej dvadsaťminútovke, Vesey pridal ešte gól do prázdnej brány a New York sa tešil z tretej výhry v sérii. Daňou zaň však bola strata Brett Howdena, ktorý v druhej tretine utrpel zranenie. O jediný gól Sabres sa postaral Conor Sheary, zatiaľ čo Carter Hutton zastavil 19 z 21 striel. Rasmu Dahlin, ktorý nedohral sobotný zápas, bol späť v akcii.

Lundqvist si poradí aj bez hokejky:

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist, 2. J. Vesey, 3. V. Namestnikov (všetci NYR)

Fowlerov hetrik ukončil Anaheimu dlhú sériu prehier

Anaheim sa na domácom ľade snažil zabrániť vyrovnaniu najdlhšej sérii prehier v klubovej histórii a po siedmich zápasoch sa mu konečne podarilo pocítiť chuť víťazstva. Odniesol si to Columbus, ktorý prehral druhý zápas po sebe proti kalifornskému tímu. K triumfu 3:2 po predĺžení pritom viedli len góly obrancu Cama Fowlera, hetrikového hrdinu. John Gibson k tomu pridal 24 zákrokov a tiež ho prekonal len jeden hráč – o oba góly Blue Jackets sa postaral Pierre-Luc Dubois, ktorý otváral skóre a dve sekundy pred koncom tretej tretine zaistili svojmu tímu aj bod. Joonas Korpisalo kryl 27 z 30 striel. Columbus prehral tretí zápas z posledných štyroch.


Hviezdy duelu: 1. C. Fowler (ANA), 2. R. Rakell (ANA), 3. P. Dubois (CBJ)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Ch. Jaroš (OTT) 13:54 0 0 0 -1 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies